Kirjoittanut

25 helppoa ja näppärää vinkkiä ruoanlaittoon

Syöminen on parasta. Ja vielä parempaa on se, kun oppii ruoanlaitossa paremmaksi ja sähläys jää vähemmälle. Tähän on koottu 25 jokamiehen ruoanlaittoniksiä, joiden avulla kokkaamisesta tulee helppoa.

1.

Raasta kylmä voi suoraan taikinaan sen levittymisen helpottamiseksi.

Lähde

2.

Poista jäävuorisalaatin kova ydin iskemällä salaatti voimakkaasti pöytää vasten.

Lähde

3.

Halkaise monta kirsikkatomaattia kerralla siten, että asetat ne kahden muovikannen väliin ja leikkaa sitten tomaatit keskeltä kahtia.

 

Lähde

4.

Karamellisoi sipuli puolet nopeammin lisäämällä siihen vähän ruokasoodaa.

Lähde

 5.

Raasta inkivääri sen sijaan, että pilkkoisit sen, ja maku leviää ruokaan paremmin. Kun inkivääri on kylmää, raastaminen onnistuu paremmin.

Lähde

6.

Voitele raastinrauta öljyllä ennen kuin raastat sillä juustoa. Tällöin juusto liukuu paremmin eikä raastinrautakaan sotkeennu.

Lähde

7.

Kun lämmität sitruunaa ja limeä 15-20 sekuntia mikrossa, saat niistä enemmän mehua irti.

Lähde

8.

Valkosipulinkynnen kuoren saa helposti irti, kun sen ensin runttaa kasaan veitsen avulla.

Lähde

9.

Irrota kirsikasta kivet klemmarin avulla.

Lähde

10.

Vatkaa kerma käsin purkissa ravistamalla sitä voimakkaasti.

Lähde

11.

Kuori monta kananmunaa kerralla heiluttelemalla niitä astiassa niin, että kuoret menevät rikki.

Lähde

12.

Kuori kiivi helposti lusikalla.

Lähde

13.

Jos huomaat kesken ruoanlaiton tarvitsevasi lisää öljyä pannulle, lisää se pannun reunoja pitkin. Näin öljy ehtii lämmetä ennen kuin se tavoittaa ruoan.

Lähde

14.

Korvaa puolet majoneesista kreikkalaisella jogurtilla ja saat ruoasta terveellisempää.

Lähde

15.

Pakasta kastikkeen jämät kuutioina ja voit maustaa niillä ruokaa myöhemmin.

Lähde

16.

Heitä kasvikset keittämisen jälkeen jääveteen, jotta ne säilyttävät kirkkaan värinsä.

Lähde

17.

Poista avokadon kivi lyömällä veitsi siihen ja pyöräytä kivi irti.

Lähde

18.

Pilko avokado kuoren sisällä vetämällä veitsellä siihen sopivan kokoiset kuutiot.

Lähde

19.

Tee helposti herkullisia munakkaita muffinsivuokaan.

Lähde

20.

Tai paista muna paprikarenkaan sisällä.

Lähde

21.

Leikkaa sipuli vedessä ja vältyt kyyneliltä.

Lähde

22.

Jos keitto tai kastike on liian suolaista, heitä sinne peruna tai pari mukaan. Peruna imee suolaa itseensä.

Lähde

23.

Laita märkä tiskirätti leikkuualustan alle, jotta lauta ei liu’u pöydällä edestakaisin.

Lähde

24.

Muista, että tylsät veitset ovat paljon vaarallisempia kuin terävät.

Lähde

25.

Laita puinen lusikka tai kapusta pannulla olevaan öljyyn. Jos sen ympärille ilmestyy kuplia, öljy on tarpeeksi kuumaa paistamiseen.


Lähde

0 Kommentit pois päältä artikkelissa 25 helppoa ja näppärää vinkkiä ruoanlaittoon 1736 06 toukokuun, 2015 Etusivu, Ruoka ja juoma toukokuu 6, 2015

Kommentit