Kirjoittanut

5 erikoista nähtävyyttä Suomen luonnossa, joiden olemassaolosta et tiennyt – OSA 2

Aina ei tarvitse lähteä kauas nähdäkseen upeita paikkoja. Suomenkin luonnosta löytyy vaikka ja mitä ihmeellistä, kuten jo OSA 1 näytti. Tässä on 5 hienoa paikkaa, joissa kannattaa vierailla.

1. Rhodopuisto

Kahdeksan hehtaaria ja yli 3000 eri alppiruusuristeymää käsittävä alue on ehkä kauneinta, mitä Helsinki voi tarjoa. Kauneus on kuitenkin katoavaista, kukintaa kestää vain pari viikkoa kesäkuun puolivälissä.

2. Paavolan tammi

Paavolan tammea on tituleerattu Suomen kauneimmaksi puuksi, eikä suotta. Paikka, jolla se kasvaa on kuin satukirjasta ja liki seitsemän metriä ympärysmitaltaan oleva puu itsessään vetää hiljaiseksi.

3. Vallisaari Helsingissä

Villiä luontoa kokeakseen ei tarvitse poistua pääkaupungista. Nähtävää löytyy muutaman kilometrin päästä kauppatorilta. Vallisaari on ollut pitkään yleisöltä suljettu, joten se on saanut kasvaa rauhassa. Nyt paikkaa ollaan avaamassa yleisölle – viimeinkin!

4. Kolin hiekkasaaret

Kansallismaiseman tuntevat kaikki, mutta sille vertoja vetävä luonnonihme löytyy heti vierestä. Pielisjärven pohjassa kulkee kymmeniä kilometrejä pitkä harju, joka kohoaa pinnan yläpuolelle kapeina kaistaleina.

5. Getan rotkot

Läheltä rotkoja menee luontopolku, mutta upeimmat paikat kohdatakseen tulee astua polulta sivuun ja suunnata punaisen kallion repeämiin. Koluttavaa riittää tuntikausiksi.

Voit tutustua näihin kohteisiin tarkemmin osoitteesta:

retkipaikka.fi

Lue ensimmäinen osa täältä!

0 Kommentit pois päältä artikkelissa 5 erikoista nähtävyyttä Suomen luonnossa, joiden olemassaolosta et tiennyt – OSA 2 421 22 kesäkuun, 2015 Etusivu, Luonto kesäkuu 22, 2015

Kommentit