Kirjoittanut

9 superhelppoa tapaa olla huomattavasti onnellisempi!

Vuoden pimeinä aikoina harvoilla meistä on jatkuvasti mieli katossa. Tässä 10 pientä, mutta merkityksellistä matalan kynnyksen asiaa, joilla kohottaa mielialaa.

1. Harrasta liikuntaa

On tieteellisesti todistettu, että jo pienellä määrällä liikuntaa on vaikutus mielialaan. Jo seitsemän minuutin liikuntasuoritus päivittäin voi auttaa masennukseen.

 

2. Nuku

Riittävän unen saaminen on kriittistä onnellisuuden saavuttamiseksi. Tutkimusten mukaan ihmillä jotka nukkuvat liian vähän on vaikeuksia muistaa positiivisia asioita. Eräässä tutkimuksessa yliopisto-opiskelijoille, jotka kärsivät univajaasta annettiin kaksi listaa, yhdellä negatiivisia sanoja kuten syöpä, ja toisella positiivisia, kuten auringopaiste. Ilmeni, että he muistivat keskimäärin 81% negatiivisista sanoista, mutta vain 31 prosenttia positiivisista.

 

3. Muuta

Ainakin lähemmäs töitä. Kahden sveitsiläisen taloustutkijan mukaan pitkät työmatkat vaikuttavat negatiivisesti mielialaan.

 

4. Harrasta sosiaalista kanssakäymistä, vaikka et haluaisikaan

Tutkimusten mukaan sosiaaliset suhteet vaikuttavat mielialaan, jopa enemmän, kuin taloudellinen tilanne.

 

5. Anna enemmän

Keskimäärin kahden tunnin käyttäminen muiden auttamiseen viikossa on Pennsylvanialaisen professori Martin Seligmanin todella hyödyllistä oman hyvinvoinnin edistämiseksi.

 

6. Pakota itsesi hymyilemään

Jopa tekohymy nostattaa mielialaa jonkin verran! Itsensä altistaminen positiivisille ajatuksille on myös aina hyvä idea.

 

7. Suunnittele matkaa vaikka et edes lähtisi sille

On todettu, että matkustamisessa eniten onnen tunteita aiheuttaa suunnitteluvaihe, joten suunnittele matkoja, vaikka ne eivät syystä tai toisesta sillä hetkellä voisikaan toteutua.

 

8. Ole kiitollinen

Ihmiset, jotka joka päivä listaavat asiat joista ovat kiitollisia, ovat onnellisempia tutkimusten mukaan.

 

9. Hanki kissa tai koira

On todistettu, että kissa- tai koiranomistajat ovat terveempiä, onnellisempia ja fiksumpia. Karvaiset ystävät vähentävät stressiä ja alentavat verenpainetta.

 

Lähde: Newsner

0 Kommentit pois päältä artikkelissa 9 superhelppoa tapaa olla huomattavasti onnellisempi! 20 16 marraskuun, 2016 Ihmiset marraskuu 16, 2016

Kommentit