Kirjoittanut

Tältä tulevaisuuden lentokoneet tulevat näyttämään

Suunnittelija Oscar Vinals on mallintanut uuden lentokoneen. Kolmekerroksisessa, luontoystävällisessä hybridi-koneessa on tilaa 800 matkustajalle. Kuusi vetymoottoria nostaa lentokoneen ilmaan helposti.

Kun kone on saatu tarpeeksi korkealle ilmaan, sen vetymoottoreita ei enää tarvita, sillä kone hyödyntää tuulivoimasta syntyvää energiaa. Tuulivoiman avulla lentokone pysyy ilmassa. Myös kattoon ja siipiin asennetut aurinkopaneelit tuottavat koneelle sähköä.

Eagle nimellä kulkeva lentokone on myös muita koneita isompi. Siipien kärkiväli on huimat 315 metriä, ja sen kerrotaan olevan 75% hiljaisempi kuin nykyiset lentokoneet. Koneen sälyttäminen halleissa ei ole ongelma, sillä sen siivet on mahdollista taittaa pienemmiksi. Kone valmistettaisiin grafeenista, alumiinista, titaanista ja hiilikuidusta. Tämän vuoksi se olisi huomattavasti kevyempi kuin nykyiset.

Eikä tässä vielä kaikki. Koneessa olisi myös ns. ”ohjaajan luokka” eli alue, josta matkustaja näkee matkan taittumisen lentokapteenin näkökulmasta.

Konetta tuskin tullaan näkemään pian, sillä sen valmistaminen on ajankohtaista vuosisadan puolivälissä.

0 Kommentit pois päältä artikkelissa Tältä tulevaisuuden lentokoneet tulevat näyttämään 2403 04 maaliskuun, 2015 Aivokarkki maaliskuu 4, 2015

Kommentit