Disney-elokuvista ja sarjakuvista tuttuja maisemia on mahdollista nähdä eri puolilla maailmaa. Joskus tällaisiin paikkoihin on hyvä mennä rentoutumaan kaupungin hulinasta. On ihanaa, kuinka mieli lepää tämän kaiken kauneuden keskellä ja stressikin tuntuu kummasti vain katoavan. Jos on siis mahdollisuus, kannattaa lähteä ulos ihailemaan kauniita maisemia, sillä niitä löytyy myös Suomesta lähes loputtomasti.

1. Englanninsinililjat ovat vallanneet metsän BelgiassaBelgialaisessa ”Halle”-nimisessä metsässä voi nauttia taianomaisesta näystä. Suomessa samankaltaisen ilmiö näkee yleensä keväällä, kun valkovuokot peittävät maan suureksi valkoiseksi matoksi.

2. Arashiyama-niminen bambumetsä KyotossaTämä suomalaisen mielestä hieman eksoottinen näky löytyy Japanista. Metsään on rakennettu monia teitä, jotka luovat upeat puitteet pienelle patikointiretkelle.

3. Rio Maggiore, ItaliaTämä pieni kylä on kuin suoraan sadusta. Paikka tarjoaa upeat puitteet ruoan ystäville, kalastajille sekä rentoutumiseen Välimeren rannalla.

4. Tyynellä valtamerellä sijaitseva Palau
Palau on valtio Tyynellä valtamerellä. Se koostuu kuudesta saariryhmästä. Turkoosi vesi, valkoinen hiekka, luonnon kauneus ja lämmin ilmasto luovat lähes epätodellisen fiiliksen, joka tulisi kokea edes kerran elämässä.

5. Kroatiassa sijaitseva kansallispuistoKroatiassa sijaitseva Plitvicen kansallispuisto on yksi maailman kauneimmista. Alue on kuulunut UNESCOn maailmanperintöluetteloon vuodesta 1979 alkaen. Plitvicen henkeäsalpaavat maisemat muodostuvat 16 järvestä, jotka muodostavat matkallaan lukemattomia vesiputouksia.

6. Kiinalainen puutarha, Peking


Kiinalaisessa puutarhassa kaikki on suunniteltu ja toteutettu erittäin pieniä yksityiskohtia noudattaen. Eriväriset kukat, upeat rakennukset ja niiden välissä virtaava vesi luovat uniikin ympäristön, jota ei muualla maailmassa voi kokea.

7. Cenotet MeksikossaKyseiset luonnonilmiöt ovat muodostuneet tuhansien vuosien saatossa, kun vesi on kaiveranut tiensä kallion sisään. Cenotet ovat erittäin kauniita, mutta ne samalla tarjoavat sukeltajille upeita mahdollisuuksia tehdä sukellusretkiä.

8. Aavemaiset hylyt, Venäjä

Ihmisten rakentamasta aluksesta on tullut nyt eläinten valtakunta. Sadat kalalajit ja kasvit ovat hyödyntäneet laivan tuoman suojan ja käyttävät nyt sitä turvanaan ja kotinaan.

9. Islannin suloiset mökit


Nämä Islannissa sijaitsevat mökit ovat todella suloinen näky keskellä karua, mutta kaunista luontoa. Mökkien ympärille on aikoinaan tarkoituksella annettu kasvaa ruohoa ja sammalta, sillä ne ovat toimineet loistavina lämmön eristäjinä.

10. Phraya Nakhon luola, Thaimaa


Temppeli rakennettiin luolan pohjalle vuonna 1890, kun kuningas Chulalongkorn tuli käymään siellä. Temppelin luo on vaikea päästä, minkä vuoksi vain harva vaivautuu sinne menemään. Kun paikalle kuitenkin pääsee, niin näky on kaiken vaivan arvoinen.

Kuvat: Fotolia

Fakta on se, että ilman kasveja ei olisi paljon mitään muutakaan tällä planeetalla. Mutta koska se aina välillä unohtuu, on hyvä muistutella itseään, miten tärkeää kaikki vihreä oikeasti onkaan.

Daniel Csoboton makrokuvannut kasvien elämää sieministä upeiksi kukiksi. Hän on löytänyt videollaan käyttämänsä kasvit pihaltaan ja pyörämatkansa varrelta töistä tullessaan. Maailma on kyllä ihmeellinen.

Kukan näkyvin osa on yleensä terälehdet, joiden tarkoitus on houkutella pölyttäjiä, esimerkiksi hyönteisiä ja lintuja. Aikojen saatossa kukat ovat kehittyneet mitä hämmästyttävimmiksi. Erilaiset värit ja muodot tekevät niistä upeita, sekä jotkut kukat ovat alkaneet muistuttaa erilaisia hahmoja ja eläimiä.

Kirkkaat värit houkuttelevat pölyttäjiä luokseen, mutta joidenkin kasvien väritys ja muodot yrittävät myös pelotella ei-toivottuja vieraita tulemasta kukkaan. Värikkäät kasvit houkuttelevat myös muitakin kuin vain hyönteisiä – nimittäin meitä.

Ihmiset ovat ottaneet otoksia upeista kukista, joita saammekin nyt ihastella oheisista kuvista. Nämä 17 kukkalajia muistuttavat mitä erikoisempia asioita.

1. Iloinen muukalainen (Calceolaria Uniflora)

Lähde

Lähde

2. Kapaloitu lapsi (Anguloa Uniflora)

Lähde

3. Apinan kasvot orkideassa (Dracula Simia)

Lähde

Lähde

Lähde

4. Lintua muistuttava orkidea (Phalaenopsis)

Lähde

Lähde

Lähde

5. Kyyhkynen kukassa (Peristeria Elata)

Lähde

Lähde

Lähde

6. Naurava kimalainen (Ophrys bomybliflora)

Lähde

Lähde

Lähde

7. Tanssivat hahmot (Orchis Italica)

Lähde

Lähde

Lähde

8. Huulet (Psychotria Elata)

Lähde

9. Papukaija (Impatiens Psittacina)

Lähde

Lähde

Lähde

10. Enkeliorkidea (Habenaria Grandifloriformis)

Lähde

Lähde

11. Sorsat (Caleana Major)

Lähde

Lähde

12. Lentävä lintu (Habenaria Radiata)

Lähde

Lähde

Lähde

13. Pääkallo (Antirrhinum)

Lähde

14. Tanssivat tytöt (Impatiens Bequaertii)

Lähde

15. Orkidea, jonka keskusta muistuttaa tiikerin päätä

Lähde

16. Darth Vader (Aristolochia Salvadorensis)

Lähde

Lähde

Lähde

17. Ballerina

Lähde

Via: Boredpanda

 

Kun tuntuu, että maailma murjoo, paiskoo ja heittelee, että mikään ei onnistu ja stressi puskee päälle, niin kannattaa hengähtää syvään ja nostaa katse taivaalle. Koska silloin ehkä ymmärtää, että mikään koulu- tai työjuttua, tai oikeastaan mikään muukaan, ei ole sen stressin arvoinen. Ihminen on hirveän pieni otus maailmankaikkeuden keskellä.

Tällä videolla näkyy maapallomme kirkkaat valot keskellä yötä avaruusasemalta käsin. Näkyy myrskyjä ja välillä revontulia. Valtateitä ja isoja kaupunkeja.

Ilman kasveja täällä maapallolla ei taapertaisi ketään, joten on sanomattakin selvää, että meidän tulee arvostaa ja kumartaa niitä. Usein pysähdytään ihastelemaan vain kukkia, mutta puissakin on valtavasti kauneutta. Tässä on 15 erikoista, historiallista ja kaunista puuta ja puulajia.

1.

4 846 vuotta vanha Methuselah-puu on yksi maailman vanhimmista männyistä. Se sijaitsee Kaliforniassa White Mountain -vuoristossa.

Lähde

2.

Tämä upeus on 144 vuotta vanha japanilainen Pink Wisteria puu, joka on niin valtava, että sen oksia tukee paalut.

Suomeksi sinisade-nimellä kulkeva puu koristaa Japanissa kujia ja katuja.

Lähde

3.

Maailman korkein runko kuuluu puulle nimeltä Kenraali Sherman, joka sijaitsee Kalifornian kansallispuistossa. Puu ulottuu 83,8 metrin korkeuteen ja on arviolta noin 2700 vuotta vanha.

Lähde

4.

Kanariantraakkipuu on pieni, mutta kaunis. Sen sienimäinen rakenne muodostaa sateenvarjomaisen latvuston. Puu kasvaa todella hitaasti, sillä metrin korkeuteen se pääsee vasta 10 vuodessa.

Lähde

5.

Etelä-Kaliforniassa kasvava Angel-tammi on lähes 1 400 vuotta vanha. Osa sen oksista on jopa 60 metriä pitkiä.

Lähde

6.

Nämä Sirkus-puut on suunnitellut ja muotoillut amerikkalais-ruotsalainen hortonomi Axel Erlandson. Erikoiset puut olivat 40- ja 50-luvulla suuri turistikohde Kaliforniassa.

Lähde

7.

Sateenkaari-eukalyptuksen runko on vihreä, mutta eri sääolosuhteet ja kuoren uusiutuminen saavat sen pinnan loistamaan useissa väreissä.

Lähde

8.

Tämä 400 vuotta vanha bonsaipuu selvisi Hiroshiman ydinpommista vuonna 1945.

Lähde

9.

Tällä 3 000 vuotta vanhalla meksikonsuosypressillä on maailman paksuin runko. Puuta voi ihastella Santa Maria del Tulassa Meksikossa.

Lähde

10.

Legendan mukaan australialaiset alkuperäisasukkaat pitivät tämän Boab-puun sisällä rikollisia vankina.

Lähde

11.

Huhujen mukaan tämä 1 000 vuotta vanha Major-tammi toimi aikoinaan Robin Hoodin piilopaikkana.

Lähde

12.

Banianviikuna levittäytyy kevyiden ilmajuuriensa avulla laajalle, toisten puiden päälle.

Ilmajuuret muuttuvat ajan myötä puuksi, ja näin syntyy aaveimainen vaikutelma, kun isäntäpuu (ja kaikki muukin) jää niiden alle.

Lähde

13.

Vouvesin oliivipuu on vanhin lajissaan, sen arvellaankin olevan jopa 3 000-vuotias. Puu sijaitsee Kreetalla ja tuottaa edelleenkin hedelmää.

Lähde

14.

Etelämantereelta puhaltavat voimakkaat tuulet saavat puut kasvamaan vinoon Uudessa-Seelannissa.

Lähde

15.

Apinanleipäpuut tunnistaa niiden paksusta rungosta, joihin ne pystyvät varastoimaan suuret määrät vettä. Sadekaudella suurimmat puut pystyvät imemään itseensä vettä jopa 120 000 litraa.

Lähde

Evästevalinnat