Ensi näkemältä on vaikea uskoa, minkä ikäinen nainen tässä videolla juttelee. Reipas Margaret kertoo, että hän on vähän vanhempi kuin moni meistä muista. Vähän? Hän on 101-vuotias. Eikä siinä kaikki. Hän ajelee 82 vuotta vanhalla autolla kuin kuka tahansa 80 vuotta nuorempi nais- tai mieshenkilö.

Margaret vaihtaa itse öljyt ja sytytystulpat. Lisäksi hän esittelee, miten tässä vanhassa autossa on aikoinaan hienona uutena keksintönä pidetty “karttavalo” eli nuppi, jonka vetämällä siihen syttyy valo. Entisajan GPS – kartta ja valo.

 

Maailmalta saa kuulla mitä kummallisimpia tilanteita, joita lääkärit ovat kokeneet. Nyt keskustelun aiheeksi on noussut Yousuf niminen mies, jonka sisältä poistettiin 834 grammaa painanut kivi. Lääkäreillä ei ole tietoa kuinka kivi on miehen mahaan joutunut, mutta se on tällä hetkellä suurin koskaan ihmisen sisältä poistettu kivi.

Voimme vain kuvitella minkälaiset kivut miehellä oli tällaisen lohkareen röhnöttäessä elimistössä.

Kuvat: All Over Press

Laura Brammeier Yoho, sekä hänen aviomiehensä Nate Yoho, saivat kuulla suru-uutisen kaksi viikkoa heidän kihlautumisensa jälkeen. Laura oli yllättäen pyörtynyt kuntosalilla treenatessaan, jonka syyksi paljastui pahanlaatuinen kasvain aivoissa, joka tarvitsi välitöntä hoitoa.

Pariskunta ei ollut vielä ehtinyt suunnitella häitä, mutta menivät pian naimisiin kuullessaan sairaudesta. Laura aloitti kemoterapiahoidon, mutta hän myös päätti perustaa perheen Naten kanssa, ennen kuin olisi liian myöhäistä.

Laura oli pakastanut alkioita ennen kemoterapiahoidon alkua, sillä hän ei halunnut menettää mahdollisuutta saada lasta hänen elämänsä rakkauden kanssa. Laura ei voinut itse kantaa lasta heikon kunnon ja hoitojen vuoksi, joten kysyi suurta palvelusta ystävältään Karalta.

Laura pyysi Karaa kantamaan hänen lastaan ja olla sijaisäiti heidän lapselleen. Kara ajatteli sen olevan vähintä mitä hän voi tehdä, ja suostui pyyntöön.

Muutamaa kuukautta ennen lapsen syntymää, aivosyöpä otti vallan ja vei Lauran hengen mukanaan. Lauran menehtyminen oli rankkaa kaikille, mutta onneksi hän jätti jälkeensä jotain kaunista muistona itsestään. Caralyn tyttö syntyi 26. marraskuuta 2013, kolme kuukautta Lauran poismenon jälkeen.

Laura oli ennen kuolemaansa kirjoittanut syntymättömälle lapsellensa kirjeitä, sekä kuvannut videoita jotta lapsi voi kasvaessaan saada jonkin kuvan rakastavasta äidistään.

Kunnon äijä ei vingu ja valita. Se pissaa seisoaltaan ja eikä ole niin nökönuuka, mihin lorottaa. Se siivoaa joskus – mutta ei missään nimessä vessaa. Se ei kerro, jos sitä ottaa päähän. Tai jos se välittää. Tai rakastaa. Tai on kiitollinen. Se ei sure. Sen pitää olla erektiovalmiina 24/7. Se ei välitä nopeusrajoituksista eikä turvaväleistä, sillä kukaan ei määrää sitä. Se jaksaa aina. Kaikessa.

Oppivatko miehet kasvatuksen myötä peittämään tunteensa ja pelkonsa? Pitääkö miehen aina jaksaa ja olla vahva?

Tähän ottaa kantaa amerikkalainen dokumenttiprojekti  The Mask You Live In, joka valmistuu ensi vuoden puolella. Videoklipissä näkyy elokuvan traileri. Vaikka toki Yhdysvalloissa maskuliinisuus elää ihan eri sfääreissä kuin Suomessa tai Euroopassa yleensäkin, silti kysymys on aiheellinen.

Miksei mies saa itkeä ja olla herkkä? Miksi se tekee miehestä vähemmän miehen, vähemmän ihmisen?

 

Ensin se näyttää animoudulta. Tai ainakin sen pää. Se liikkuu ja seuraa kameraa, tuijottaa suoraan kohti. Sitten niitä tulee lisää, mutta katsojasta tuntuu, että hei kamoon, tää on niin ilmiselvä juttu. Tietokoneella tehty.

Mutta viimeinen valtavan kokoinen tyrannosaurus rex kertoo katsojan olleen väärässä. Kamera liikkuu dinosauruksen taakse ja paljastaa illuusion. Youtubessa brusspup-nimimerkillä videon julkaissut neuvoo, että illuusio näyttää parhaalta kameran linssin läpi. Lisäksi hän on liittänyt mukaan muutaman kuvan (katso alla), jotka voi halutessaan printata ja kokeilla itse samaa kikkaa.

Mieletöntä!

http://i.imgur.com/vBDV8o5.jpg

imgur.com