Tällaisia tarinoita lukiessa tulee samanaikaisesti sekä surullinen että onnellinen olo. Surullinen siksi, että lapsi on joutunut käymään läpi syövän. Onnellinen siksi, että hän selvisi.

Ehkä vielä yksi tunteista on “hämmentynyt”, sillä näin vaikean asian kanssa painivan lapsen positiivinen elämänasenne on jotain sellaista, mitä ei ihan jokaisen aikuisen maailmasta löydy.

Tässä on Kylie Simondsin tarina.

Kun Kylie oli vasta 8-vuotias, hänellä todettiin harvinainen sidekudossyöpä.

Hänelle tehtiin useita leikkauksia ja kemoterapia jatkui melkein vuoden.

Mutta kaikista ikävistä asioista huolimatta Kylie jaksoi olla positiivinen.

Hän ei luovuttanut missään vaiheessa.

Ja vihdoin tulikin päivä, kun syövän voittamisesta oli kulunut vuosi…

… ja toinen!

Kouluprojektina Kylie keksi keinon helpottaa muiden syövästä kärsivien lasten elämää.

Hän suunnitteli hienon repun, jossa saa kannettua helposti tarvittavat syöpähoitovälineet.

Tämän hän keksi siitä syystä, että oli itse usein kompastellut tippatelineen johtoihin. Lisäksi teline on iso ja sairauden heikentämänä hän ei jaksanut itse edes työntää sitä.

Mutta tätä reppua on helppo kantaa mukana. Lisäksi se on söpö eikä yhtään niin pelottava kuin iso metallinen teline.

Kylie sai mielettömästä keksinnöstään useita palkintoja ja nyt se onkin patentoitu hänen nimiinsä.

Kylien tarina on kannustanut monia ihmisiä ympäri maailmaa jaksamaan läpi raskaat hoidot. Eikä ihme, sillä tällainen positiivisuus, rohkeus, kekseliäisyys ja iloisuus voi kummuta ainoastaan lapsesta.

Lähde: Courage for Kylie / Neatorama

Pienestä taaperosta Emmasta on tulossa hevostyttö. Se varma. Tuo reippaus ja itsevarmuus, jolla lapsi taluttaa perässään 500-kiloista ystäväänsä Cinnamonia, on ainutlaatuista. Eikä paljon hevonenkaan ryöhistele eikä isottele – se kunnioittaa pientä ohjaajaansa.

Pienen pieni ketunpoikanen leikkii iloisesti uuden koirakaverinsa kanssa. Tämän näyn taltioi videolle perhe, joka on hoitanut jo useitakin orvoksi jääneitä kettuja, mäyriä, peuranvasoja ja siilejä. Tai oikeastaan, ei perhe niitä ole hoitanut vaan videolla näkyvä koirakaksikko Molly ja Saba.

Ranskalainen vapaasukeltaja David Helder on pulikoinut veden alla jo 35 vuotta – isänsä räpylänjälkiä seuraillen. Sukeltaessaan David saa olla omien ajatusten kanssa, vesi on ollut hänelle aina paikka paeta kiirettä ja stressiä. Mitä ihmeellistä hän sitten veden alla puuhailee? David puhaltelee sellaisia “vesikuplia”, pyörteitä ja rinkuloita, joita ei kovin moni alaa jo pitkäänkin harrastanut osaa. Hänen taitojaan on vaikea selittää, ne pitää nähdä itse.

Yksinkertainen testi. Koditon mies puetaan pukuun, ja hän pyytää ohikulkijoilta kolikkoa milloin metromatkaan milloin kahviin tai ruokaan. Kaikki ohikulkijat kaivavat kuvettaan, jopa mies, joka on itse myös koditon – hän on valmis antamaan siitä vähästä, mitä hänellä on.

Mutta kun vaatteet vaihtuvat, loppuu auttaminen.