Matkustelu on monen ihmisen harrastus ja intohimo, sillä uusien asioiden ja paikkojen kokeminen rikastuttaa elämää merkittävästi. Suuret kaupungit voivat päivällä näyttää harmailta ja synkiltä, mutta öisin ne heräävät upeaan loistoon. Kokosimme kuvasarjan upeimmista kaupungeista, jotka näkyvät öisin kauniisti avaruuteen saakka.

Mikäli sinulla on tulevaisuudessa matkasuunnitelmia, kannattaa osa näistä laittaa ehdottomasti ”to do” -listalle.

1. Pariisi

Pariisi tunnetaan romantiikan kaupunkina ja monet rakastavaiset lähtevätkin siksi juuri sinne. Loistava ruoka, upeat rakennukset ja kaupungin historia luovat ikimuistoisen tunnelman.

2. Lontoo

Lontoo on luotu ihmisille, jotka rakastavat bilettämistä ja vauhdikasta ilmapiiriä. Kaupunki tunnetaan myös finanssialan keskuksena ja korkean teknologian kaupunkina.

3. Barcelona

Barcelona on klassinen rannikkokaupunki, joka hehkuu romantiikkaa. Kaupunki tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia bilettäjille, sekä ihmisille, jotka haluavat viettää rauhallisen kaupunkiloman.

4. Shanghai

Shanghai pursuaa valoja, teknologiaa, ihmisiä ja hyvää ruokaa. Kaupunki on ehdoton ”once in a lifetime” -kohde. Shanghai on kokenut valtavan muutoksen viimeisen 50 vuoden aikana teknologisen vallankumouksen myötä. Tämän ansiosta kaupungissa yhdistyy henkeäsalpaavalla tavalla, vanha ja uusi Kiina.

5. Singapore

Singapore on jo kauan toiminut sulatusuunina, keskeisellä paikalla Intian valtameren kupeessa, Kiinan, Indonesian ja Filippiinien keskellä. Tämä monikulttuurinen ja nykyaikainen keidas koostuu yli 60 saaresta ja pitää sisällään niin monimuotoisen luonnon, kuin nyky-aikaisen matkaajan vaatimat mukavuudet.

6. New York

Iso Omena, kaupunki joka ei koskaan nuku. Jos haluat kokea Amerikan, tämä on se paikka jonne matkustaa. New York on inspiroinut lukemattomia taiteilijoita ja toiminut ponnahduslautana monille maailman huippuartisteille.

7. Dubai

Dubai, kultainen keidas keskellä autiomaata. Dubai on tunnettu överistä luksuksestaan, kullatuilla Ferrareilla hurjastelevista öljysheikeistä ja maailman ainoasta seitsemän tähden hotellista. Dubai tarjoaa kuitenkin myös rikkaan kulttuurielämyksen, maan monituhatvuotisen historian kautta. Ehdottomasti ”pakko nähdä” kohde, jokaiselle itseään arvostavalle matkaajalle.

8. Melbourne

Haluatko rentoutua? Haluatko chillata rannalla, surffailla ja syödä älyttömän hyvää ruokaa? Jos näin, niin Melbourne on kuin tehty sinulle. Melbourne on äänestetty monesti parhaaksi ruokakaupungiksi, eikä kaupungin yöelämäkään jätä kylmäksi. Surffilauta selkään ja menoksi!

9. Rio de Janeiro

Rio De Janeirossa on täynnä kontrasteja. Kaupungissa on mahdollisuus nähdä yltäkylläisyyttä ja ääretöntä köyhyyttä lyhyen bussimatkan aikana. Kaupungin vieressä sijaitsevilla vuorilla voi ihastella upeaa näkymää rannikolle ja samalla ottaa vaikkapa selfie -kuvan Kristus-patsaan kanssa.

10. Istanbul

Istambul on yksi maailman historiallisimmista kaupungeista. Kaupunki on kehittynyt nykyiseen muotoonsa sen värikkään ja vaihderikkaan, yli 2500 -vuoden historian aikana. Koska Istambul toimi tärkeänä osana muinaista silkkitietä, sen kulttuurillinen kirjo oon myös valtava. Mene siis kokemaan maailman suurimmat basaarit ja suitsukkeiden tuoksu, tässä oikean maailman satumaassa.

11. Köln, Saksa

Historian varjossa väärinymmärretty Saksa, on maa jonne jokaisen ehdottomasti tulisi matkustaa edes kerran. Nykyään äärimmäisen avoin ja kulttuurillinen tunnelma hurmaa kokeneemmankin matkaajan. Oli lempijuttusi sitten bratwursti ja olut, tai neonvalot ja underground-klubit, niin löydät varmasti Saksasta varmasti sen mitä etsit.

12. Moscow

Vaikka Moskova nähdään vieläkin hieman kyseenalaisessa valossa, siellä on paljon nähtävää uteliaalle matkailijalle. Moskovassa Vodka virtaa ja raha puhuu, mutta samalla kaupungin kauniiseen kulttuurikirjoon tutustumiseen voisi käyttää vuosia. Heitä siis ennakkoluulosi narikkaan ja lähde tutkimusmatkalle naapuriin, tuohon kasakkojen maahan. Na zdorovje!

w

Kuvat: All Over Press

Se näyttää kauniilta hiekkarannalta kauempaa, mutta ei ole sitä. Järven ranta ei ole muodostunut hiekasta vaan kuolleiden kalojen luista. Tämä suolajärvi nimeltä Salton Sea sijaitsee Etelä-Kaliforniassa Coloradon aavikolla. Lähempi tarkastelu osoittaa, että rannalla lepää miljoonien kalojen raadot. Järvi syntyi vahingossa, ihmisten takia.

Kauempaa katsottuna tämä näyttää ihan tavalliselta hiekkarannalta.

Mutta surullinen totuus paljastuu lähempää. ”Hiekka” onkin kalanluita.

Suolainen Salton Sea syntyi vahingossa vuonna 1905, kun kastelukanava murtui ja läikkyi niin sanotusti yli. Kahdessa vuodessa siitä muodostui järvi.

Järvi on 30 % suolaisempi kuin esimerkiksi Tyyni valtameri, sillä siihen ei virtaa vettä mistään eikä sieltä pois.

Miljoonat kalat ovat kuolleet veden suolaisuuden takia.

Järvessä ei saa uida eikä sen rannoilla hengailla.

Lähde: imgur.com

Kauneudenhoitotuotteilla on vaiettu, ruma syntyprosessi, joka ei monelta osin, monessa maassa ole vieläkään historiaa. Tuotteisiin käytettyjä ainesosia testataan eläimillä.

Kansainvälinen luonnonkosmetiikkayritys LUSH kamppailee eläinkokeita vastaan. LUSHin omat tuotteet ovat käsintehtyjä, ja ne on valmistettu pelkästään orgaanisista ainesosista. Tämän kampanjan – Live Human Testing – tarkoitus on saada ihmiset huomaamaan, miten eläimet vielä nykypäivänäkin joutuvat kärsimään kosmetiikkatuotteiden takia.

28-vuotias nainen vietti 10 tuntia LUSHin liikkeen näyteikkunassa Lontoossa.

Esitykseen kuului, että naista kohdeltiin samalla tavalla kuin koeläimiä. Tosin häntä ei vahingoitettu oikeasti.

Naista pidettiin kiinni siteissä, pakkosyötettiin, hänelle laitettiin erilaisia testiaineita silmiin ja hänen ihoaan ärsytettiin.

Kampanja pyrkii avaamaan silmät kauneudenhoitotuotteiden rumille piilotetuille kasvoille.

Ja hyvä niin, sillä jopa tiineenä olevia eläimiä käytetään kosmetiikkabisneksen julman itsekkäisiin tarkoituksiin.

Tärkeintä on kunnioittaa ensisijaisesti elämää, sillä se on kauneutta parhaimmillaan, ei mitkään kosmetiikkatuotteet.

 Lähde: LUSH

Maailmassa tehdään tänä päivänä mitä kummastuttavimpia makuyhdistelmiä, joista tätä voisi pitää yhtenä. Mountain Dew ja ranskalaiset ovat monen herkuttelijan mieleen, mutta makujen yhdistäminen ei välttämättä ole ollut kaikkein paras idea.

Onneksi kyseistä tuotetta myydään tällä hetkellä vain Japanissa. Redditin käyttäjä kommentoi makuelämystä seuraavasti:

“Ne eivät maistu yhtä pahalta kuin odotin, mutta eivät todellakaan ole hyvänmakuisia. Se on todella kummallinen maku.”

Kuvat: Reddit

Etelä-Suomessa lumesta tai jäästä ei ole saatu pahemmin nauttia. Jotkin sääennustajat ovat jopa uhanneet, että terminen talvi ei tule tänä vuonna ollenkaan Etelä-Suomeen. Terminen talvi tarkoittaa sitä, että viikon ajan lämpötila on keskimäärin alle 0°C -asteen.

Joka tapauksessa Kiinassa järjestettiin upea jääfestivaali, jossa oli rakennettu mitä upeimpia rakennelmia käyttäen hyödyksi vain jäätä, lunta ja valoja.

Kuvat: All Over Press