Suomalaiset ovat tunnettuja maailmalla luotettavuudesta ja sisusta. On kuitenkin asioita, joissa saattaisi olla hieman parantamisen varaa.

Kokosimme tähän 14 asiaa, joista suomalaisen tai Suomessa tarpeeksi kauan asuneen tunnistaa jo kaukaa. Ei ole ihme, jos ulkomaalainen on täällä vähän hämillään.

1. Hissimatkasta tulee todella kiusallinen, kun joku toinen astuu sisään.

Lähde

2. Laitat repun tai kauppakassin penkille, ettei joku tuntematon heppu pääse viereesi.

Lähde

3. Järkytyt, kun kosketat vahingossa toista ihmistä julkisella paikalla.

Lähde

4. Kun eksyt, et uskalla/halua kysyä muilta neuvoja. Äitikin sen jo opetti: älä puhu tuntemattomille.

Lähde

5. Välttelet mahdollisia katsekontakteja julkisilla paikoilla.

Lähde

6. Vieraan ihmisen läheisyys on pelottavaa – paitsi saunassa alasti.

Lähde

7. Ajattelet, että suomalaisille jäävesihaaste on ihan peruskauraa, jopa virkistävää.

Lähde

8. Kotibileet ennen kuin booli on tehty…

Lähde

… ja jälkeen.

Lähde

9. Mies väittää olevansa pomo, mutta silti lähes kaikki asiat täytyy varmistaa emännältä.

 Lähde

10. Se epäilyttävä olo, kun joku tuntematon tulee juttelemaan…

Lähde

11. Haukut ruotsalaisia, mutta salaa ihailet heitä.

Lähde

12. Asut Venäjän vieressä, mutta et ole käynyt siellä kertaakaan.

Lähde

13. Lennät ulkomailla ulos saunasta heitettyäsi vettä kiukaalle.

Lähde

14. Kun joku kehuu uutta mekkoasi, kiitoksen sijaan vastaat, että tää nyt on tämmönen vaan.

Lähde

Vaikka todellisuudessa maksoit mekosta omaisuuden ja rakastat sitä niin paljon, että näet siitä märkiä unia joka yö.

Lähde

Näiden ällistyttävien kuvien takana on espanjalainen taiteilija Javier Riera, joka pelkän valon avulla luo upeita heijastuksia maisemiin, erityisesti puihin. Kuvia katsellessa on vaikea uskoa, että näihin ei ole käytetty minkäänlaisia digitaalisia jippoja, mutta totta se on. Silmä hämääntyy valojen ja varjojen eri sävyistä – ja varsinkin siitä, että taustana toimii kuitenkin ihan aito puu tai pensas.

Tässä taiteilijan 11 mieletöntä teosta.

Lähde: Javier Riera

11. maaliskuuta 2011 tapahtui jotain, joka muutti tuhansien ihmisten elämän. Fukushimaan iski tsunami, minkä vuoksi ydinvoimaloiden reaktorit sammuivat. Jäähdytysjärjestelmät tuhoutuivat, mikä aiheutti lopulta kolmen reaktorin ytimen sulamisen. Alue altistui voimakkaalle radioaktiiviselle säteilylle. Kaikki ihmiset evakuoitiin 20 kilometrin säteellä Fukushiman ydinvoimalasta.

55-vuotias Naoto Matsumura on tällä hetkellä ainoa, joka asuu kyseisellä alueella. Matsumura tunnetaankin ”Fukushiman ainoana miehenä”. Syy, miksi mies palasi takaisin vaaralliselle alueelle, on yksinkertainen. Hän halusi tulla pitämään huolta eläimistä, jotka ihmiset olivat jättäneet sinne lähtiessään pois.

Alueen vesi on juomakelvotonta, ja ravintokin pitää tuoda Fukushiman ulkopuolelta. Matsumurasta on kuitenkin tullut erittäin tunnettu hänen uskomattoman hyvän sydämensä vuoksi, joten lahjoituksia satelee joka puolelta maailmaa. Kaikki haluavat auttaa Matsumuraa ja hylättyjä eläimiä.

© Naoto Matsumura

© Naoto Matsumura

© Naoto Matsumura

© Naoto Matsumura

© Naoto Matsumura

© Naoto Matsumura

© Naoto Matsumura

© Naoto Matsumura

© Naoto Matsumura

Lähde: Facebook

Onneksi tälläkin tarinalla on onnellinen loppu, vaikka alku saa melkein kyyneliin.

David Boyd työskentelee kansainvälisessä World Horse Welfare -organisaatiossa, jonka tehtävä on auttaa hevosia ja parantaa niiden hyvinvointia. Eräänä päivänä David sai puhelun. Soittaja kertoi hänelle hänelle olevansa huolestunut kahdesta tammasta ja kahdesta varsasta, jotka oli jätetty ulos pakkaseen.


Kun David meni paikalle, yksi hevosista – Macy – näytti siltä, että se oli jo luovuttanut taistelun. Macy makasi maassa täristen kylmyydestä. David soitti äkkiä paikalle eläinlääkärin, joka epäili, ettei Macy selviäisi.

Mutta toisin kävi. Macy jaksoi vielä yrittää nousta jaloilleen – ja puoli vuotta myöhemmin se voi paremmin kuin koskaan.Kuvat: Youtube

Kiitos pelastajien!

Jos talvi kyllästyttää tai ihan perus pilkillä istuminen ei enää maistu, kannattaa kokeilla jään alla kalastamista.

Tämä 3 vuotta sitten julkisuuteen noussut suomalaismiesten tekemä video yllättää ulkomailla edelleenkin. Ehkä siitä syystä, että meitä suomalaisia pidetään hieman hulluina – sillä tavalla hyvässä mielessä, kuten tämäkin video osoittaa. Näiltä miehiltä ei nimittäin mielikuvitusta puutu. He päättivät katsastaa, miltä talvi näyttää jään alla.