Nuori 14-vuotias Hunter Gandee on 7-vuotiaan Braden-veljensä sankari. Ei vain tämän tempauksen myötä vaan sen takia, että hän on jatkuvasti veljensä tukena. Bradenillä on nimittäin CP-oireyhtymä eikä hän ole koskaan pystynyt kävelemään ilman apuvälineitä.

Niinpä veljekset päättivät yhdessä kävellä viikonlopun aikana 64 kilometriä – Braden isoveljensä reppuselässä – kiinnittääkseen ihmisten huomion CP-vammaisten haasteisiin, joita he kohtaavat joka päivä. Uutinen tapauksesta levisi nopeasti.

Nyt jokainen ihminen ympäri maailmaa, joka on nähnyt, miten nämä kaksi veljeä huolehtii ja välittää toisistaan, on löytänyt itselleen oikeat supersankarit.

Perheensä hylkäämäksi tullut koira joutui asumaan kadulla. Se oli pahasti sairas ja nälkiintynyt.

Gideon-koira kärsi tulehduksista ja kovista kivuista. Se oli myös alipainoinen jatkuvan ravinnonpuutteen vuoksi. Onneksi koira ei joutunut olemaan kadulla muutamaa kuukautta enempää, kun sai vihdoin apua eläinjärjestöltä. Sille annettiin tarvittavia lääkkeitä ja huolenpitoa, eikä sitä meinannut tunnistaa samaksi koiraksi kuuden viikon hoitojen jälkeen.

Koiria sanotaan ihmisten parhaiksi ystäväksi, sillä koiraa uskollisempaa ystävää ei olekaan.

Isäntä oli opettanut koiraansa vartioimaan hänen polkupyöräänsä sillä välin, kun hän käy kaupoilla. Kun isäntä palaa takaisin pyörälleen, koira hyppää kyytiin ja antaa merkin, että matka voi jatkua!

Uutistoimisto CNN:n toimittaja Anderson Cooper testasi, miltä skitsofreniaa sairastavasta henkilöstä voi tuntua. Hän piti päivän verran korvillaan kuulokkeita, joista tuli jatkuvasti puhetta eri ihmisten äänellä. Hyvin yksinkertaistenkin tehtävien suorittaminen oli vaikeaa, hän ei halunnut kommunikoida muiden kanssa ja lisäksi hän tunsi itsensä täysin ulkopuoliseksi.

Tällainen testi voi auttaa skitsofreniaa sairastavan ihmisen läheisiä ymmärtämään edes vähäsen, miltä jatkuva äänten kuuleminen tuntuu.

Julkisella rannalla toimii tietyt käytöstavat. Näitä ei ole kirjattu yhteenkään sääntökirjaan vaan kyse on ihan yleisestä käytännöstä, jota kaikki tuntuvat noudattavan – vaikka harva sitä ehkä myöntää. Enimmäkseen tämä liittyy vatsan sisään vetämiseen ja rintojen pörhistelyyn.

MIEHET

Vatsa sisään…

… ja rentouta.

Toista.

Ja rentouta.

NAISET

Kälä kälä kälä…

… tissit ulos ja vatsa sisään.

MIEHET

Naiset ohitettu…

… voi taas hengittää.

Ja sitten joka ikinen vedessä:

Lähde: Imgur