14-vuotias Afrikassa Malawissa asuva William Kamkwamba joutui jättämään koulun kesken, sillä hänen perheellään ei ollut varaa maksaa koulumaksuja. Nuori poika alkoi miettiä, miten he voisivat hyödyntää tuulta kylässä. Kylässä, jossa ei ollut sähköä ollenkaan.

Niinpä hän suuntasi kirjastoon ja lainasi muutaman kirjan tuulimyllyistä ja sähköntuottamisesta. Kirjat olivat täynnä kaikenlaista informaatiota, mutta yksi oleellinen asia puuttui niistä kaikista. Nimittäin opas, joka neuvoo, miten rakennetaan sähköä tuottava tuulimylly. Niinpä tämä 14-vuotias William keksi sen itse.

Parin kuukauden kuluttua hän oli rakentanut ensimmäisen tuulimyllynsä, jonka avulla pystyi kuuntelemaan radiota. Tieto tästä nuoresta nerosta levisi pian lehdissä ja nyt seitsemän vuotta myöhemmin William on vihdoin päässyt takaisin kouluun. Hänen haaveenaan on perustaa oma tuulimyllyfirma.

Tällä videolla näette koiran, joka ei ui. Edes koiraa. Ilmeisesti se kuitenkin rakastaa vettä, sillä ihan iloisen näköisenä se seisoo altaassa muiden koirien uiskennellessa ympärillä. Se seisoo takajaloillaan, pitää tasapainoa etutassuillaan ja katselee ihmeissään, mitä muut koirat tekevät, kun ne niin nopeasti menevät paikasta toiseen. Ehkä se tykkää vesijuoksusta enemmän.

Ääni, joka pelastaa nuupahtaneemmankin päivän, on tämä. Lapsen nauru. Jo pelkkä kikatus kuulostaa korvaan sulosoinnulta saati sitten se tieto, että tämä pieni olento, joka spontaanisti näyttää kaikki tunteensa eikä yritä peitellä niitä niin kuin aikuiset usein, on tuolla hetkellä onnensa kukkuloilla.

Tälle videolle on koottu parhaat naurut yhteen pakettiin. Yksi nauraa niistämiselle, toinen paperin repimiselle, kolmas ihan muuten vaan. Kyllä tulee hymy huulille tätä katsellessa.

Nathan-niminen kiinanharjakoira hauskuuttaa Youtubessa yleisöä tanssitaidoillaan. Se seisoo kahdella jalalla tuolilla ja keikuttaa lannettaan kuin paraskin parketin partaveitsi.

Tosi asiassa kaverilla on varmaan kutiava selkä, jota on mukava hieroa selkänojaan. Mutta kun musiikin laittaa päälle, näyttää siltä, että koira vetää täydellisen tanssilattiasetin kyykkyineen ja ketkutuksineen.

 

Markkinoijat sanovat logon olevan tärkein osa yrityksen brändiä. Logo ei ainoastaan auta ihmisiä tunnistamaan yritystä, vaan se kertoo myös millaisia palveluita tai tavaroita ne tarjoavat asiakkaille. Tämän takia useat yritykset panostavat ja maksavat jopa tuhansia euroja logon suunnittelusta. Hyvän logon peruspiirteisiin kuuluu se, että se pystyy vangitsemaan katsojan huomion välittömästi.

Nämä 14 logoa ovat onnistuneet ainakin vangitsemaan katseen, mutta myös jotain muutakin. Monessa nimittäin piilee tahaton kaksoismerkitys.

Valtiovarainministeriön logo (Office Of Goverment Commerce)

Katolilaisen kirkon arkkihiippakunnan nuorisologo

A-Style -logo

Antenniyhtiön logo

Pediatriakeskuksen logo

Tietokoneen korjausfirman logo

Locum-kiinteistöfirman logo

Naisten vaatekaupan logo

Kiinalaisen ravintolan logo

Apteekin logo

Vaihto-oppilasjärjestö

Olympialaisten logo

Tanssituntien logo

Hammaslääkärin logo

Evästevalinnat