“Life-hack” on ilmiö, joka on levinnyt viime vuosina netissä valtavasti. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään uusi ilmiö. Kaikki nimittäin muistavat sukkahousuvinkit niksipirkasta ja mummon vippaskonstit punaviinitahrojen puhdistamiseen.

Nyt, kun ilmiö on levinnyt laajemmalti, on netti pullollaan “vinkkejä” ja “niksejä”, joita kenenkään ei vain kannattaisi käyttää – ikinä.

“Mutta Vivas, miten voin erottaa hyvät neuvot huonoista?” “Kuinka voin tietää, mitä niksejä minun kannattaa käyttää ja mitä ei?” Älä huoli, me olemme Vivaksella seuloneet satoja eri “life-hackejä” ja keränneet sinulle juuri ne, joita ei todellakaan kannata laittaa käytäntöön.

1.

Loistava vinkki kaikille, joiden täytyy muistaa aamulla jotain. Ellei tuo “jotain” ole puhelimesi.

2.

Jos kirjoitit tämän niksin ylös, käytä suosiolla julkisia. #autokoulu #mopoautot #turhinlifehack

3.

Ole ylpeä työstäsi! Loistava elämänohje. Sopii nuorille ja vanhoille ja etenkin huumediilereille! 2/10 niksipistettä

4.

No niin tytöt, lopettakaa pojista valittaminen, sillä “se oikea” on luultavasti nenäsi edessä. Paitsi, jos valitat veljellesi.

5.

Hienoa! margharita, jonka voit syödä missä vain. Kaupan päälle tämä niksi antaa sinulle maksasairauden. 2/10 vinkkipistettä

6.

Toisen silmän pitäminen kiinni koko päivän on kyllä kivaa. Arvaa mikä muu on kivaa? Syvyysnäkö. 1/10 pistettä.

7.

“Älä ikinä pyydä anteeksi.” Todella mainio vinkki liikenteeseen etenkin, jos olet täysin syypää tilanteessa ja haluat olla ärsyttävin ihminen ikinä. 3/10 ja papukaijamerkki

8.

Tämä on ehkä paras niksi ikinä – jos olet kaksi, osaat lukea, käyttää nettiä ja olet kiinnostunut pituudestasi, etkä esimerkiksi puissa kiipeilystä, leikkimisestä ja muusta “lapsellisesta”.

9.

Viinaa festareille patongissa… Tähän täytyy olla helpompikin keino.

10.

Uskon, että tämä niksi on täysin totta. Siksi menin naimisiin parhaan ystäväni kanssa. Hänen nimensä on Musti ja hän on saksanpaimenkoira.

11.

Muista kuitenkin, että voi olla hankala selittää työkavereille, miksi ähisten jännität habaasi samaan aikaan, kun sinulla on täysi erektio.

12.

Tässä taas herkullinen “lifehack”. Etenkin jos haluat “hackata” kolesteroliarvosi.

13.

“Musta tuntuu et sain tuossa aikasemmin säteilymyrkytyksen, mut tää bisse kuulemma auttaa” #jodi #sairaalahoito #heti

14.

Käytä tätä vinkkiä ja mieti, miksi et tutustu uusiin ihmisiin tai saa lisää ystäviä. 1/10 – ei papukaijamerkkiä

15.

“Hui, 500 kiloa painava karhu käy kimppuuni. Parasta lyödä sitä nenään!” Loogisin ajatus ikinä. 0/10 pistettä

Onko sinulla tylsää ja kaipaatko piristystä talvisiin päiviisi? Lähde matkalle. Oletko koskaan miettinyt, että täältä Suomestakin löytyy eksoottisia kohteita, jotka voi varmasti muistaa koko loppuelämän. Tässä Suomen erikoisemman matkatoimiston matkailuvinkit, niin ensi kertaa matkustaville kuin hieman jo kokeneimmillekin matkaajille.

 

Mikkeli

Mikkeli
Mikkelin tori

Mikkelihän sijaitsee keskellä kauneinta Saimaata, ja sen rauhallinen luonto kutsuu seikkailemaan. Tai siis hetkinen, niinhän se kutsuisi, jos keskustan pillurallin kaunis pörinä ei kantautuisi turistin korviin. Tämän lisäksi nämä kierot savolaiset huutelevat Suomi-grillin jonosta ärräpäitä murteella, jota kukaan ei voi ymmärtää.

Tästä Etelä-Savon helmestä löytyy myös Visulahden huvipuisto, jonka edustalla jököttää valtava Mikkeliä kuvastava maamerkki – dinosaurus. Löytyypä Visulahdesta myös kuuluisa vahakabinettikin, jossa voi käydä ottamassa valokuvan esimerkiksi Tarja Halosen tai Matti Nykäsen kanssa. Ja kukapa ei sellaista kuvaa perhealbumiinsa haluaisi.

 

Forssa

Kiimassuon_voimalaitos_Forssa
Kiimassuon voimalaitos Forssassa

Forssa keikkuu Suomen vihatuimpien kaupunkien listojen kärkipäässä. Ihan suotta.

Vanhan sanonnan “Kaikki tiet vievät Roomaan” voisi vaihtaa “Kaikki tiet vievät Forssaaan”, sillä tämän kaupungin sijanti on hyvin keskeinen. Forssasta löytyy kaikki, mitä ihminen tarvitsee, kuten esimerkiksi Vesihelmen viihdeuimala. Se, mitä tämä viihde on, ei taru kerro.

Lisäksi kannattaa vierailla myös Kiimassuolla, joka nimestään huolimatta ei ole kovinkaan eroottinen paikka vaan muun muassa jätekeskus ja voimalaitos. Kesäkuussa voi myös juosta Suvi-illan maratonin, jossa pääsee tuskanhiessä vetelemään ympäri Forssaa.

Myös paikalliset kehuvat Forssaa. “Mielestäni Vorssa on todella ihana kaupunki talvisin, koska täällä sataa lunta” Marjatta paljastaa. “Vorssassa on hyvät ostosmahdollisuudet, täältä löytyy S-Market, josta saa leipää”, Marjatan mies Hannu kommentoi.

 

Kouvola

Kouvolan_matkakeskus
Kouvolan matkakeskus

Tekisikö mielesi viettää ihanan rentouttava päivä ystäväsi kanssa? Matkusta Kouvolaan.

Kouvola on siitä oivallinen matkailukohde, että siellä ei ainakaan tule valinnanvaikeutta, kun miettii mihin päivänsä tuhlaisi. Ai miksi? Koska siellä ei ole mitään. Kouvolan kuuluisin nähtävyys taitaa olla varmasti sen juna-asema, sillä siellä on yksi jos toinenkin matkustaja joutunut aikaansa tuhlaamaan. Toisaalta onhan se mukavaa, kun tietää, että juna-aseman kautta pääsee Kouvolasta pois. Kouvolasta puuttuvat jopa jokaiselle kaupungille ominaiset perusasiat, kuten keskusta, ellei grilliä ja Rossoa lasketa keskustaksi.

 

Kajaani

Tornitie_intersection,_Kajaani
Kajaanin tieverkosto

Kajaanista löytyy tervakanavia ja niiden takia kannattaa matkustaa kaupunkiin jopa vähän kauempaakin, eikö? Kukapa nyt ei haluaisi nähdä tervakanavia. Kajaani on kuuluisa myös siitä, että sitä on asuttanut itse presidentti Urho Kalevi Kekkonen. Kajaanista pois pääsy taisikin olla Kekkoselle lottovoitto ja tämän vuoksi hän pääsi elämässään niinkin pitkälle.

On Kajaanissa toki paljon muutakin hyvää, kuin tervakanavat ja Kekkosen patsas. Kuten kauniit maisemat ja loputtomat metsät, jotka ovat niin kuvauksellisia, että jos ei tietäisi Lord of the Rings elokuvan olleen kuvattu Uudessa Seelannissa, voisi melkein luulla, että elokuva on kuvattu Kajaanissa.

 

Lahti

O
Lahden juna-asema

Litmanen ja Salpausselän kisat. Tässä on varmasti pari, jonka jokainen lahtelainen ylpeänä esittelee turistille.

Doping ja Hemohes. Ja tässä on varmasti pari, josta Lahti muistetaan kaikkialla muualla maailmassa.

Löytyyhän Lahdesta myös paljon kaunista taidetta, kuten innovatiivisia patsaita ja veistoksia. Lahden Sibeliustalon edustalla komeilee tuhansia euroja maksanut puupenkki, Lahden metsiin on piilotettu erilaisia veistoksia ja Litmas-patsas Lahden urheilupuistossa on varmasti kuuluisampi, kuin Lahti itse. Ja onhan Lahdesta kotoisin myös lihamuki ja poski. Siis Cheek.

Suksibaletti on vanha freestylehiihdon muoto, jossa kilpailijat laskevat loivaa rinnettä alas ja tekevät musiikin tahdissa erilaisia taitoa vaativia temppuja. Suksibaletti oli olympialaisten näytöslajina Calgaryssä vuonna 1988 sekä Albertvillessä vuonna 1992. Suksibaletin kilpailutoiminta on loppunut lähes kokonaan.

Suksibaletti on tunnetun freestylehiihdon alalaji. Freestylehiihtoa harrastetaan nykypäivänä paljon, ja sen tekniikkamuodot ovat kehittyneet alunperin kumparelaskusta ja suksibaletista.

Tällä videolla voimme vähän muistella tuota historiaan jäänyttä lajia, suksibalettia, jota ei toivottavasti enää nähdä rinteissä saatika olympialaisissa.

Iän myötä ihminen hidastuu, sairaudet ja heikkoudet vaivaavat, vaan ei näitä kavereita. Kaksi parasta ystävystä Harvey ja Eddie ovat harvinaisen eloisia ikäisiinsä verrattuna. Vielä kahdeksankymppisinä huumorintajuiset vanhukset naurattavat katsojia.  Tämänkaltainen tosi ystävyys saa hymyn suupielelle. Herää kysymys, että voiko ystävyys olla ikuista?

Videon katsottua voi todeta, että ystävyksillä on vielä nuoruuden kipinä tallella.

“Knäckebrödsdansen” eli näkkileipätanssi ei ainakaan Suomessa ole kovin tunnettu tanssityyli. Nyt rakas länsinaapurimme esittelee kuinka kyseistä tanssilajia esitetään suurelle yleisölle. Tehtävä on helppo: tanssi alasti ja ota käteesi jotain, joka peittää sukukalleutesi esityksen ajaksi. Vuonna 2011 kuvattu esitys on kerännyt Youtubessa lähes miljoona katsojaa, eikä ihme sillä se on melko hulvaton.