Kalkkikivimuodostelma täynnä vesialtaita

Pamukkale on Turkissa sijaitseva kalkkikivimuodostelma. Suomeksi se tarkoittaa “puuvillalinnaa”. Altaat muodostuvat lämpimän kalkkipitoisen veden virratessa alas mäenrinnettä.

Tummansininen kraaterijärvi

Oregonin kansallispuistossa sijaitseva kraaterijärvi muodostui noin 7700 vuotta sitten Mount Mazama nimisen tulivuoren romahtaessa. Kaikki järveen kerääntynyt vesi on peräisin lumi,- ja vesisateesta. Järvi on syvimmillään 592 metriä, ja se on maailman seitsemänneksi syvin järvi.

Kadonnut kaupunki Machu Picchussa

Machu Picchu on kaupunki, josta tänä päivänä on muistona vain rauniot. Kaupunkia alettiin rakentaa noin vuonna 1440, ja se koostui pääosin asuinrakennuksista. Asukkaita kaupungissa oli muutama tuhat, mutta se hylättiin 1500-luvulla espanjalaisten saapuessa Peruun. Machu Picchu sijaitsee 2430 metriä merenpinnan yläpuolella keskellä trooppista vuoristometsää. Turisteja kyseisessä kohteessa käy vuosittain yli 400 tuhatta, mutta määrää ollaan supistamassa, jotta kohde säilyisi ennallaan.

Kirkontorni keskellä järveä


Reschensee on Italiassa sijaitseva tekojärvi, jossa sojottaa kummallinen ilmestys. Vuonna 1940-1950 rakennetun järven keskellä on pystyssä kirkontorni. Muu osa kirkosta purettiin ennen järven rakentamista. Huhujen mukaan kellot soivat vieläkin tuulen puhaltaessa, mutta todellisuudessa kellot poistettiin heti sen jälkeen, kun vesi oltiin saatu järveen.

Pyöreät kivet rannalla

Uuden-Seelannin “Koekohe” -rannalla odottaa hieno näky. Ranta on nimittäin täynnä valtavia pyöreitä kiviä, jotka ovat muovautuneet tuhansien vuosien aikana eroosion, hiekan, aaltojen ja sateen muovatessa niitä.

Värikäs kansallispuisto Kiinassa

Jiuzhaigou on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Kiinan pohjoisosassa. Alue hyväksyttiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1992, minkä jälkeen sitä on varjeltu tarkoin. Alue on kuuluisa sen monimuotoisuudesta ja värikkyydestä.

Kuvassa nähtävä järvi on parhaimmillaan kymmeniä metrejä syvä, vaikka se pinnalta käsin näyttääkin todella matalalta. Tämä optinen illuusio johtuu kirkkaasta vedestä.

Punainen suolajärvi


Lake Natron sijaitsee Tansaniassa, ja se saa värinsä mineraaleista. Järven lähistöltä löytyy paljon kuolleita eläimiä, sillä veden suolaisuus ja kuumuus ovat tappava yhdistelmä. Järvessä pystyy elämään vain yksi kalalaji.

Ainoastaan flamingot pystyvät kävelemään järvessä, sillä niillä on pitkät jalat, jotka estävät höyhenien osumisen veteen. Flamingoiden pinkki väritys johtuu niiden mineraalipitoisesta ravinnosta. Järvenrannalle kuolleet eläimet kalkkeutuvat niin, että ne näyttävät kivipatsailta. (Voit katsoa kuvia rannalle kuolleista linnuista tästä linkistä.)

Liikkuvat kivet

Nämä erikoiset kivet sijaitsevat Kuolemanlaaksossa Kaliforniassa. Kivet liikkuvat eteenpäin noin kolmen vuoden välein jättäen jälkeensä tasaisen uran. Ne siis kulkevat eteenpäin ilman ihmisen tai eläimen kosketusta. Kiviä ja niiden liikkeitä on tutkittu jo 1900-luvun alusta asti, mutta tutkijat ovat vieläkin epävarmojen, miten ja miksi tällaista tapahtuu. Kivet saattavat liikkua mihin suuntaan vaan ja jopa palata takaisin.

Pinkki järvi

Vaaleanpunainen Hillier-järvi sijaitsee saarella Australian länsipuolella. Syytä järven väriin tutkitaan edelleen. Väri on pysyvää eli jos vettä ottaa juomapulloon, se on silti vaaleanpunaista.

Uponnut vedenalainen metsä

30 metriä syvä monttu syntyi maanjäristyksen seurauksena vuonna 1911 Kazakstanissa. Pikkuhiljaa useiden vuosien saatossa sadevesi alkoi täyttää kuoppaa, jolloin siinä kasvanut metsä jäi uppeluksiin.

Jäätyneet ilmakuplat

Järvenpohjassa olevat kasvit vapauttavat metaanikaasua, joka jäätyy lähestyessään kylmää järvenpintaa. Ylempi kuva on otettu Antracticalla ja alempiVirossa.

Aallokko kivissä

Arizonan hiekkakiviin on muodostunut miljoonien vuosien aikana veden ja tuulen yhteistyössä kaunis aallokon näköinen kuviointi.

Sateenvarjon muotoiset puut

Nämä Dragon Blood Tree -nimellä tunnetut sateenvarjon muotoiset puut kasvavat ainoastaan Socotran saarella Jemenissä. Puun hassu tattimainen muoto suojaa juurakkoa auringon kuumalta paahteelta. Samalla se suojaa myös tiputtamiaan siemeniä.

Kiviruukkutasanko

Laosilla löytyy yli 2000 vuotta vanhoja kiviä, jotka on kaiverrettu ruukun muotoisiksi. Näitä valtavia ruukkuja on käytetty ilmeisesti polttohautausrituaaleissa.

Täpläjärvi

Järvi sijaitsee Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadassa. Tämä suolainen järvi sisältää suuret määrät eri mineraaleja,  esimerkiksi magnesiumsulfaattia ja kalsiumia. Kesäisin järven kuivuessa mineraalit jäävät näkyviin muodostaen täplät. Samalla kuivuminen mahdollistaa sen, että mineraalien päällä, eli järven keskellä, voi kävellä.

Värikkään kummun sisältä puskeva kuuma lähde

Erikoinen ja värikäs kuuma lähde sijaitsee Nevadassa ja on noin neljä metriä korkea. Kumpu on itse asiassa ihmisen vahingossa tekemä. 1964 alueella porattiin maata ja tutkittiin kuumien lähteiden käyttömahdollisuuksia energialähteenä. Maan alta porausreiästä alkoi myöhemmin nousta ylös erivärisiä mineraaleja, jotka kasaantuivat huikean näköiseksi kummuksi.

Kuvat: All Over Press

Kuvittele itsesi huoneen sisään, jossa ympärillä on vain turkoosia vettä, värikkäitä kaloja ja upeita koralliriuttoja. Kyseinen lomakohde Pemba saarella on todellinen paratiisi, joka sopii täydellisesti esimerkiksi häämatkoja etsiville ihmisille. Kelluva talo on ruotsalaisten suunnittelema.

1. Öisin pystyt ihastelemaan sanoin kuvaamattoman kaunista tähtitaivasta täydessä hiljaisuudessa rakkaasi kanssa.

2. Turkoosia vettä, aurinkoa, hyvää ruokaa ja seuraa. Mitä muuta ihminen kaipaisi?

3. Onko kuuma? Sukeltele hetki värikkäiden kalojen kanssa.

4. Koralliriutat ovat vain 1% meren pinta-alasta, mutta ne sisältävät 25% kaikista merissä tavattavista kalalajeista.

5. Vesi on niin kirkasta, että näet pohjaan vaikka vettä olisi useita kymmeniä metrejä.

6. Voit ottaa partneristasi upeita kuvia muistoksi matkastanne.

7. Tämä romanttinen kuva ei enempää selityksiä kaipaa.

8. Lähellä ei ole muita ihmisiä varastamassa tavaroitasi tai lepolassea -paikkaasi rannalla.

9. Pidätkö auringonotosta, parempaa paikkaa saa etsiä.

10. Vesi on erittäin puhdasta, sillä Tyynellä valtamerellä asutusta ei ole juuri lainkaan.

11. Hotelli valaisee ympäröivän veden öisin, jonka ansiosta voit nähdä yöllä liikkuvia kalalajeja.

12. Uni tulee varmasti kauniiden kalojen uiskennellessa ympärilläsi.


Lähde: All Over Press

Kuka olisi uskonut, että naulojen ja vasaran avulla voi luoda näin upeaa taidetta. David Foster käyttää päivänsä naputellen ja luoden upeita taideteoksia. Muotokuvissa on usein tehty erittäin tarkaa työtä erityisesti kasvojen kohdalla.

Ensi kerralla kun ostat nauloja ja alat nikkaroimaan, kokeile tehdä samanlaisia muotokuvia!

Lähde: All Over Press

Jokainen valitsee tyylinsä elää. Jotkut myös kuolla. Tässä 12 muokattua kuvaa nuorena kuolleista rock-legendoista, jotka näyttäisivät tältä, jos vielä eläisivät.

1. Jim Morrison (1943-1971)

Tuli tunnetuksi mm. The Doors -yhtyeen keulahahmona. Löytyi kuolleena 27-vuotiaana vuokra-asuntonsa kylpyammeesta. Kuolinsyyksi epäillään alkoholismin aiheuttamaa sydänkohtausta.

2. Jimi Hendrix (1942-1970)

Laulaja, lauluntekijä ja yksi maailman parhaista sähkökitaristeista, jonka merkitys populaarimusiikin kehittäjänä on merkittävä. Kuoli 27-vuotiaana otettuaan alkoholia ja unilääkkeitä.

3.  Cass Elliot (1941-1974)

Naissolisti mm. yhtyeessä The Mamas & The Papas, jonka yksi tunnetuimmista kappaleista on California Dreamin’. Kuoli 32-vuotiaana sydänkohtaukseen.

4. Keith Moon (1946-1978)

Brittiläisen The Who -yhtyeen huikean taitava rumpali kuoli 32-vuotiaana otettaan yliannostuksen rauhoittavia. Kuolema tapahtui samassa asunnossa kuin missä Cass Elliot oli kuollut neljä vuotta aikaisemmin.

5. Karen Carpenter (1950-1983)

Perusti veljensä kanssa yhtyeen The Carpenters. Kuoli 32-vuotiaana anoreksian aiheuttamaan sydänkohtaukseen.

6. Bobby Darin (1936-1973)

Amerikkalainen laulaja, lauluntekijä ja näyttelijä, jonka yksi tunnetuimmista biiseistä on Dream Lover, kuoli 37-vuotiaana sydänläppäleikkauksen jälkeen.

7. Dennis Wilson (1944-1983)

Perusti veljiensä kanssa The Beach Boysin. Kärsi alkoholismista ja hukkui 39-vuotiaana.

8. Janis Joplin (1943-1970)

Yhdysvaltalainen rock- ja blueslaulaja, joka kuoli heroiinin yliannostukseen 27-vuotiaana.

9. Bob Marley (1945-1981)

Jamaikalaisperäisen reggae-musiikin kehittäjä. Kuoli melanoomaan eli ihosyöpään 36-vuotiaana.

10. John Lennon (1940-1980)

The Beatlesin perustaja ja keulahahmo kuoli ihailijansa ampumana 40-vuotiaana.

11. Kurt Cobain (1967-1994)

Nirvana yhtyeen kitaristi ja solisti. Otti 27-vuotiaana yliannostuksen heroiinia ja ampui itseään haulikolla suuhun.

12. Elvis Presley (1935-1977)

Tunnetaan myös nimellä Rock & rollin kuningas. Elää yhä.

Kuvat: All Over Press/Sachs Media Group/Splash

Alexey Kljatov on valokuvaaja, joka on erikoistunut lähietäisyydeltä kuvaamiseen. Tässä koosteessa näet upeita kuvia, joita mies on ottanut lumihiutaleista.

Tämä luonnon luoma taide on silmiä hivelevän kaunista katsottavaa.

Katso lisää upeita kuvia osoitteesta: www.flickr.com/photos/chaoticmind75

Tykkää kuvaajan Facebook-sivusta: www.facebook.com/pages/Chaoticmind75