Maailmaan mahtuu jos jonkinlaista eläinlajia. Eläinkunta on niin laaja, että meidän on lähes mahdotonta tunnistaa kaikkia lajeja, mitä maan päällä elää. Eläimiä esiintyy maalla, vedessä kuin ilmassakin. Niitä ei voida kuitenkaan tarkasti määritellä asuinpaikan perusteella, sillä osa eläimistä on sopeutunut elämään esimerkiksi niin maalla kuin vedessäkin samanaikaisesti. 

Eri eläinlajeja on miljoonia, mutta tarkkaa lukumäärää ei pystytä sanomaan. Eläinlajeja löydetään koko ajan lisää, mutta myös monia on hävinnyt olosuhteiden muutosten vuoksi, ja nykyään ihmisen toimintaa pidetään suurimpana syynä eläinlajien uhanalaistumiselle.

Monelle tulee yllätyksenä, miten erikoisia eläimiä maapallolta todellisuudessa löytyy. Tässä on listattuna niistä 20, joita harva meistä on ennen nähnytkään.

1. Kaljurotta

Lähde

Kaljurotta on itäafrikkalainen jyrsijä, joka elää suuren osan elämästään maan alla. Se on kalju, ryppyinen ja väriltään vaaleanpunainen. 

2. Okapi

Lähde

Okapi on Keski-Afrikassa elävä nisäkäs. Se muistuttaa ulkonäöltään hieman seepraa raitojensa vuoksi, mutta on kirahvin ainoa elossa oleva sukulainen. 

3. Glaucus Atlanticus

Lähde

Glaucus atlanticus on trooppisissa valtamerissä elävä kotilolaji. Se on väriltään hopeansininen ja voi kasvaa 6 cm pitkäksi.

4. Fossa

Lähde

Fossa on harvinainen Madagaskarilla elävä petonisäkäs. Koiramainen/kissamainen fossa on kehittynyt evoluution saatossa alunperin mangustista. Käyttäytymiseltään se on hyvin kissamainen. Vuonna 2000 niitä laskettiin olevan alle 2 500 aikuista yksilöä, jonka vuoksi se on luokiteltu uhanalaiseksi.

5. Psychrolutes marcidus

Lähde

Psychrolutes marcidus on pallosimppuihin kuuluva kala, jota tavataan lounaisella Tyynellämerellä Australian,Tasmanian ja Uuden-Seelannin rannikoiden tuntumassa. Kalan liha on hyytelömäistä massaa, jonka tiheys on vain hieman vettä suurempaa. Tämän vuoksi se pystyy ajelehtimaan merenpohjan yläpuolella kuluttamatta energiaansa uimiseen. 

6. Tupsuhirvi

Lähde

Tupsuhirvi on pienikokoinen jalohirvien alaheimoon kuuluva hirvilaji, jota tavataan Kiinan eteläosassa ja Myanmarin koillisosassa, paikoitellen myös Itä-Tiibetissä. Tupsuhirven tilasta ja uhkatekijöistä tiedetään nykypäivänä hyvin vähän, mutta kannan koon arvellaan olevan pienenemässä.

7. Pampajänis

Lähde

Pampajänis eli mara on Argentiinassa asuva marsun sukulainen. Pampajänis muistuttaa jänistä: sillä on pieni töpöhäntä, jänismäiset raajat, sekä pitkät, isot korvat.

8. Gerenukki

Lähde

Gerenukki eli kirahviantilooppi on Itä-Afrikassa elävä pitkäkaulainen antilooppi. Gerenukki on sukunsa ainoa laji. Se on hoikkarakenteinen ja sillä on huomiota herättävän pitkä, ohut kaula sekä pieni pää.

9. Indian Purple Frog

Lähde

Indian Purple Frog on Intiassa elävä, violetin värinen sammakko. Se on ruumiinrakenteeltaan paksu, jolla on hauskan näköinen, uloneva kuono. Se viettää vain kaksi viikkoa vuodesta maan päällä, jolloin se parittelee.

10. Kenkänokka

Lähde

Kenkänokka on suuri haikarankaltainen Balaenicipitidaeheimon ainoa nykyisin elävä lajiTämä runsaan metrin mittaiseksi kasvava lintu on saanut nimensä erittäin suuresta nokastaan, joka muistuttaa muodoltaan hieman puukenkää.

11. Piikkipiru

Lähde

Piikkipiru on agamien heimoon kuuluva matelija, joka on nimetty sen piikikkään ulkonäkönsä mukaan. Piikkipirua tavataan Australian länsi- ja keskiosien kuumilla aavikoilla

12. Iravadindelfiini

Lähde

Iravadindelfiini on harvinainen delfiinilaji, joka elää Etelä-Aasian rannikoilla ja jokisuissa. Lajia tavataan niin harvoin, ettei sen lukumääristä ole edes tarkkaa tietoa. Sitä kuitenkin pidetään varsin uhanalaisena. Iravadindelfiinin levinneisyysalue on laaja mutta pirstaleinen, ja patojen rakennus sekä pyydystys eläintarhoihin on lisännyt lajin katoamisen uhkaa.

13. Saiga

Lähde

Saiga eli saiga-antilooppi on onttosarvisiin kuuluva, Euraasian aroilla elävä sorkkaeläinlaji. Lajin kanta on romahtanut viime vuosikymmeninä metsästyksen vuoksi, joten se on luokiteltu äärimmäisen uhanalaiseksi.

14. Gobi Jerboa

Lähde

Gobi Jerboa on pieni, suurikorvainen hiirilaji, jota esiintyy Kiinassa ja Mongoliassa. Muista hiiristä poiketen Gobi Jerboa liikkuu eteenpäin hyppimällä. Sillä on todella pitkät takajalat, joiden avulla se voi loikata todella korkealle.

15. Pacu Fish

Lähde

Pacu Fish on kala, joka elää joissa ja puroissa Amazonissa ja Papua-Uusi-Guineassa. Pacu-kalalla on todella voimakas purenta ja sen ihmismäiset hampaat pelottavat monia uimareita.

16. Bush Viper

Lähde

Tätä kaunista, mutta todella myrkyllistä käärmettä tavataan suurimmaksi osaksi sademetsissä. Niitä on myös lemmikkieläiminä, ja ne saattavat elää jopa 20 vuotta.

17. Sininen papukaijakala

Lähde

Papukaijakaloja tavataan trooppisilla koralliriutoilla AtlantillaIntian valtamerellä ja Tyynellämerellä. Tämä sininen papukaijakala on hieman harvinaisempi, ja sitä tavataan esimerkiksi Karibialla.

 

Koirat liikkuvat rytinällä ja ryskeellä, kissat eivät. Tästä syystä ei aina välttämättä edes tiedä, missä oma kissa on. Joskus ne saattavat karata paremmille apajille ja pehmeimmille pedeillä vaikka naapuriin asti.

Nämä 20 tyyppiä ovat löytäneet kissan kotoaan – vaikka he eivät edes omista kissaa.

 

1.

Lähde

“Kello on puoli kuusi aamulla ja minä löydän tämän tiskialtaasta. Ei ole mun kissa.”

 

2.

Lähde

“Menin keittiöön ja löysin tämän. Meillä ei oo kissaa.”

 

3.

Lähde

“Mulla ei ole yhtäkään kissaa…”

 

4.

Lähde

“Poikaystävä korjasi skootteriaan pihalla koko päivän ulko-ovi auki. Illalla kämpästä löytyi tämä. Meillä ei ole kissaa.”

 

5.

Lähde

“Yritin kutsua kissaani kotiin heiluttelemalla ovenraossa herkkuja. Tämä ei ole mun kissa.”

 

6.

Lähde

“Toi ei ole mun koira eikä mun kissa, mutta silti ne tulee joka päivä mun pihalle hengailemaan näin.”

 

7.

Lähde

“Mulla ei ole kissaa.”

 

8.

Lähde

“Tulin kotiin ja löysin tämän. Mulla ei ole kissaa.”

 

9.

Lähde

“Pieni järkytys, kun tajusin, että pehmolelujen seassa on kissa. Ja lisäksi – se ei ole mun kissa.”

 

10.

Lähde

“Meillä ei oo kissaa.”

 

11.

Lähde

“Jätin kämpän oven auki viideksi minuutiksi ja löysin tämän. Ei ole mun kissa.”

 

12.

Lähde

“Meillä ei ole kissaa.”

 

13.

Lähde

“Heräsin tänä aamuna tähän.”

 

14.

Lähde

“Mulla ei ole kissaa, mutta naapurin kaveri tykkää tulla tervehtimään.”

 

15.

Lähde

“Luin tenttiin ja yhtäkkiä tää kaveri tuli makaamaan papereiden päälle. Ei oo mun kissa.”

 

16.

Lähde

“Ninjataidot 99. Tulin kotiin ja löysin tän keittiöstä.”

 

17.

Lähde

“Olin menossa hakemaan ruokaa omalle kissalle ja löysin tän. Ei oo meidän kissa.”

 

18.

Lähde

“Jep. Ei oo meidän.”

 

19.

Lähde

“Sain maalattua keittiön valmiiksi, menin istumaan hetkeksi ja löysin tämän. Ei sinänsä mitään outoa paitsi että meillä ei ole kissaa.”

 

20.

Lähde

“Ei todellakaan mun kissa.”

Via Pleated-Jeans

Mistä tietää, että kesä on täällä? No siitä, kun kaikki vaaleaturkkiset koirat ovat yhtäkkiä värjäytyneet vihreiksi. Kukapa ei vastaleikatun ruohon tuoksua rakastaisi?

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Via: Viralnova

Tämän videon jälkeen kukaan ei enää väitä, etteivätkö kissat voisi oppia temppuja koirien tavoin.

Robert, jolla on yli 33 vuoden kokemus eläinten kouluttamisesta, adoptoi 13-viikkoisen Didga-kissan löytöeläinkodista. Robert ylläpitää CATMANTOO-nimistä YouTube-kanavaa, johon hän lataa kissan kouluttamiseen liittyviä videoita. Robert on opettanut 3-vuotiaalle Didga-kissalleen erilaisia temppuja tassun antamisesta vessassa asiointiin.

Robert ja Didga ovat tulleet tunnetuiksi YouTube-videoidensa ansiosta. Ihmiset eri puolilta maailmaa haluavat opettaa temppuja kissoilleen Robertin videoiden avustuksella. Mies kuitenkin painottaa, että hänellä on monen kymmenen vuoden kokemus alasta, ja kissan kouluttaminen voi olla tavalliselle tallaajalle haastavaa.

Toisissa koirissa vaan on se – pallohulluus. Nämä kaksi suloista kultaistanoutajaa eivät halua millään laskea irti saaliistaan. Molemmat ovat saaneet pallosta tiukan otteen eikä kumpikaan tunnu välittävät siitä, että nenät ovat kääntyneet poskelleen.

Kolmas kultainennoutaja yrittää tulla tekemään sovintoa näiden kahden itsepäisen pallohullun kanssa.

Tässä sitä nyt ollaan sitten.

Kaverit hei…

… rauhaa.

Kuvat: Youtube