Luonto on todella hämmentävä ja monimuotoinen asia. Myös monissa jokapäiväisissä ruoka-ainesosissamme piilee kiinnostavia ja yllättäviä faktoja. Alla 21 kohdan lista, jotka saattavat tulla sinulle yllätyksenä. Vai kuinka monta tiesit ennestään?

ruoka-faktat

1. Mansikka ei ole marja, mutta banaani on
2. Avokadot ja vesimelonit ovat myös marjoja
3. Ketsuppia myytiin ennen lääkkeenä
4. Porkkanat olivat alun perin purppuranvärisiä
5. McDonald’s myy 75 hampurilaista sekunnissa, päivittäin
6. Kypsät karpalot pomppivat kuin superpallot
7. Ihmisillä ja banaaneilla on 50% sama DNA
8. Hunaja ei koskaan vanhene, 32 000-vuotias hunaja on syömäkelpoista
9. Maapähkinät eivät ole pähkinöitä, koska ne kasvavat maassa ja ovat siksi kasviksia
10. Kookos tappaa enemmän ihmisiä vuodessa kuin hait
11. Todennäköisyys, että juot lasin vettä jossa on vesimolekyyli, jonka myös dinosaurus on juonut on 100%
12. Hunaja koostuu nektarista ja mehiläisen oksennuksesta
13. Mehujään keksi 11-vuotias lapsi vuonna 1905
14. Omenat, päärynät ja luumut kuuluvat ruusukasveihin
15. Herneet ovat Brasilian suosituin pizzatäyte
16. Omenalajikkeita on yli 7500, ja kestäisi yli 20 vuotta maistaa kaikkia, jos maistaisi yhtä lajiketta päivässä
17. Pretzeleiden muoto on suunniteltu näyttämään käsivarsilta rukoilemassa
18. Juusto on maailman eniten näpistetty ruoka
19. Ensimmäinen löydetty resepti löytyi Mesopotamista ja se oli resepti oluelle
20. 1800-luvulla vangeille syötettiin hummereita, ja se nähtiin vastaavana rangaistuksena kuin jos heille olisi syötetty rottia
21. Valkosuklaa ei teknisesti ottaen ole suklaata

 

Lähde: Buzzfeed, Buzzfeed

Tanskalainen 8-vuotias Frida Skyttefeldt näki ohjelman jossa kaksi tyttöä menettivät äitinsä syövälle. Ohjelma kosketti häntä niin syvästi, että Frida alkoi keräämään rahaa syöpätutkimukseen muun muassa keräämällä ja palauttamalla pulloja.

Fridan äiti auttoi tätä perustamaan Facebook-sivun, jonka kautta ihmiset ovat voineet lahjoittaa tyhjiä pulloja joiden kaikki tuotot menevät tanskalaiselle Knaek Cancer-järjestölle.

Lahjoittajat jättävät pullot ulko-oviensa eteen, josta Frida perheineen hakee ne ja palauttaa ne. Pullo-temapuksella he ovat keränneet jos yli 2000 euroa. Kaikki voisivat ottaa mallia tästä nuoresta, hyväsydämisestä sankarista!

 

 

Lähde: Newsner

Jotkin lapset oppivat puhumaan huomattavasti muita lapsia nopeammin, mutta ensimmäisen sanan sanominen 2 kuukauden ikäisenä on suorastaan ihme.

Samantha ei ollut uskoa korviaan, kun hänen 2 kuukauden ikäinen poikansa vastasi äitinsä puheeseen. Videolla Samantha sanoo pojalleen: “Hello” ja hetken kuluttua vauva vastaa takaisin suloisella äänellä: “Hello.”

Tällä videolla nähdään mullistava keksintö tai sitten vain yksi pilavideo muiden joukossa. Video on kuitenkin erittäin aidon näköisesti kuvattu ja reaktiot näyttävät todellisilta.

Eikö olisikin mahtavaa, mikäli saisit päällesi tällaisen mekon, jonka väriä voi vaihtaa aina kun huvittaa? Videolla mies painaa napeista haluamiaan värejä, jotka vaihtuvat nopeasti mekolle.

Isät osaavat olla maailman ihanimpia, varsinkin jos tavoitteena on lapsen ilo.

Eräällä lennolla nähtiin ihana hetki, kun lapsi nimeltä Molly oli joutunut halloweenina matkustamaan, eikä ollut päästä perinteiselle karkkikierrokselle. Isä keksi ihanan ratkaisun tilanteeseen ja jakoi jokaiselle matkustajalle lapun, jossa oli ohjeet siltä varalta, että haluaisi ilahduttaa tätä 3-vuotiasta.

Mies jakoi karkit etukäteen matkustajille ja pyysi antamaan ne Mollylle, kun tämä tulisi heidän kohdalle. Eräs kanssamatkustaja oli niin liikuttunut tapahtuneesta, että kirjoitti Twitteriin asiasta ja otti kuvan Mollysta. Onko tässä kenties vuoden paras isä?

 

 

Lähde: Huffington Post