Me tarvitsemme eläimiä tuomaan iloa elämään ja muistuttamaan, että toisesta huolehtiminen on tärkeämpää kuin kiire ja stressi. Lisäksi ne opettavat meitä elämään hetkessä.

Tästä kuvakoosteesta löytyy 25 kaunista tarinaa ja hetkeä, jolloin ihmiset ovat auttaneet apua tarvitsevia eläimiä.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

Lähde: Viral Nova

Vastasyntynyt pandanpoikanen on vaaleanpunainen, jossa on lyhyitä, harvassa kasvavia vaaleita karvoja. Se painaa 100-150 grammaa, eli 900 kertaa vähemmän kuin sen oma emo. Se on noin 17 cm pitkä, mukaanlukien sen suhteellisen pitkä häntä. Muutaman päivän ikäisenä mustat karvat alkavat kasvaa sen silmien ympärille, korviin, niskaan ja raajoihin.

Noin kuukauden ikäisenä poikanen muistuttaa jo vahvasti aikuista pandaa. Se vähentää koko ajan itkemistä ja kahden kuukauden ikäisenä se lakkaa itkemästä kokonaan. Myös sen silmät avautuvat.

Poikanen pystyy seisomaan ja kävelemään muutaman askeleen kolmen kuukauden ikäisenä. Sen hampaat alkavat kasvaa, sekä kuulo ja näköaisti paranee. Viiden kuukauden iässä pandanpoikanen tallustaa sen emon takana ja opettelee uusia asioita matkimalla sen tekemisiä. Kuuden kuukauden ikäisenä sillä on 26-28 hammasta, ja se alkaa syödä kiinteää ruokaa.

Yhden vuoden iässä pandan maitohampaat lähtevät ja pysyvät hampaat tulevat tilalle. Emo imettää vielä vuoden ikäistä poikastansa kerran tai kaksi päivässä. 1-vuotias panda painaa noin 50-60 kilogrammaa, ja se tuplaa painonsa kasvaessaan.

Luonnossa panda jättää emonsa 1½-2 vuoden iässä.

 

Lähde

”Ilo, syvä kunnioitus, usko ja ystävällisyys.”

Muun muassa näillä sanoilla kuvaa eläinten turvapaikka Rocky Ridge Refuge oman toimintansa lopputulosta. Tämä Arkansasissa sijaitseva eläinsuojeluyhdistys ei pelasta pelkästään pahoinpideltyjä ja huonosti kohdeltuja kissoja ja koiria vaan kaikkia eläimiä.

Sen lisäksi, että eläimet saavat turvallisen paikan parantua, ne saavat myös seuraa toisistaan. Ja sitten, kun eläimet nappaavat taas kiinni elämästä ja sen iloista, hyväntahtoiset ihmiset voivat adoptoida niitä itselleen. Win – win.

Uskomatonta tässä koko hommassa on se…

… että nämä kaikki eläimet elävät täydellisessä harmoniassa keskenään.

Jokainen heitteillejätetty…

… piesty…

… ja rakkaudettomassa maailmassa elänyt otus…

… on löytänyt vihdoin kodin.

Koska mikään tässä maailmassa ei ole niin tärkeää…

… kuin se, että joku hyväksyy…

… kuuntelee, kun on asiaa…

… leikkii, kun tekee mieli painia…

… ja pötköttää vierellä…

… ihan kyljessä kiinni.

Ja antaa tietysti suukkoja!

Nämä kuvat todistavat sen, että olkoonkin toinen miten erinäköinen tahansa…

… niin siinä vaiheessa, kun on käynyt läpi raskaita ja vaikeita asioita…

… ja niistä selviytyminen on ainoa asia, mikä merkitsee…

… niin silloin jäljelle ei jää pelkoa eikä vihaa…

… vaan me kaikki olemme lopulta ystäviä keskenämme.

Kuvat: Rocky Ridge Refuge

Se on vähän hassun näköinen kaveri. Se voi johtua siitä, että se on vompatti ja siitä, että se on vielä poikanen.

Australialainen mies löysi tämän pienen yksinäisen raasun tienposkesta. Sen emo oli jäänyt auton alle. Kun pelastaja huomasi, että poikanen oli kuitenkin vielä elossa, hän vei sen turvaan.  Poikanen painoi vain 300 grammaa.

Onneksi mies huomasi poikasen, sillä se ei olisi selvinnyt yksin kauaa. Nyt se toipuu ja kasvaa eläintenpelastuskeskuksessa. Ja valloittaa aika monen ihmisen sydämen tuolla naamallaan.

Lähde: Parks Victoria Facebook

Viisihenkinen perhe elää pienen chihuahuan sekä seitsemän suuren tiikerin kanssa.

Ary, perheen isä, aloitti uskomattoman tiikerivillityksen pelastamalla kaksi pientä tiikerinpentua sirkuksesta, jossa niillä oli todella huonot oltavat. Tiikerit ovat perheenjäseniä ja he tekevät kaiken yhdessä. Siis aivan kaiken.

Ary on päättänyt perustaa tiikereille suunnatun tarhan, mihin kaikki kotia tarvitsevat tiikerit voivat tulla vapaasti asumaan. Myös Aryn perheen tiikerit menevät sinne, sillä suurin osa perheen sukulaisista, vieraista tai tyttäreiden poikaystävistä ei pidä tiikereiden läheisyydestä.

Kuvat: Youtube