Uusivuosi merkitsee uutta alkua ja uusia mahdollisuuksia. Suomessa juhlapäivään kuuluvat tinan valaminen, perunasalaatin ahmiminen, vahva humala ja (usein jo tammikuussa pettävien) lupausten tekeminen, mutta maailmalla uuttavuotta juhlitaan muun muassa värikkäissä alusvaatteissa ja lautasia heittelemällä.

Japanissa perinteisiin uskovat pukeutuvat uudenvuoden aattona japanilaisen eläinradan seuraavan vuoden merkkieläimeksi ja kokoontuvat paikalliseen temppeliin, jossa kellot lyövät vuodenvaihtumisen kunniaksi 108 kertaa. Vuoden 2014 merkkieläin on hevonen, joten Japanissa uuttavuotta viettävien kannattaa varautua katukuvassa näkyviin heppa-asuihin.

All Over Press

 

Espanjassa ihmiset kokoontuvat keskiyön lähestyessä kaupunkien ja kylien aukioille. Kun kello lyö kaksitoista, uusi vuosi toivotetaan tervetulleeksi syömällä kaksitoista viinirypälettä, yksi jokaisella kellonlyönnillä. Perinteen on tarkoitus tuoda onnea alkavan vuoden jokaiselle kuulle mutta varoituksen sana: rypäleiden nieleskely riittävän nopeasti on yllättävän vaikeaa!  Paras paikka osallistua uuden vuoden lähtölaskentaan ja viinirypäleiden ahmintaan on Barcelonan Plaça Catalunya -aukio.

All Over Press

 

Skotlannnissa uudenvuoden juhlinta on niin merkittävä tapahtuma, että sille on annettu oma nimensä: Hogmanay on vapaasti käännettynä suuri rakkauden päivä. Hogmanayhin kuuluu paljon ulkotulia, kulkueita – ja ”first-footing”-perinne, jonka mukaan uutenavuonna ensimmäisena mihin tahansa taloon astuvan täytyy tuoda mukanaan lahjoja (mieluiten viskiä, hiiliä, suolaa ja pikkuleipiä).  Paras paikka ottaa osaa Hogmanay-humuun on Edinburghissa, jonne esimerkiksi Expedialta löytyy hyvä valikoima hotelleja.

All Over Press

 

Tanskassa ihmiset voivat ainakin kerran vuodessa heitellä lautasia rikki ilman huonoa omaatuntoa. Paikalliset säästävät pitkin vuotta vanhoja lautasia ja astioita, jotka heitetään uutenavuonna säpäleiksi ystävien talon portaisiin. Mitä enemmän rikkinäisiä lautasia löytää ulko-ovesi edestä, sitä suositumpi voi ajatella olevansa. Tanskalaiset myös seisovat tuoleilla ja hyppäävät alas keskiyöllä vuoden vaihtuessa. Hyppy uuteen vuoteen karkoittaa pahoja henkiä.

All Over Press

 

Keski- ja Etelä-Amerikassa, erityisesti Meksikossa, on tärkeää valita uudenvuoden juhlintaan oikean väriset alusvaatteet. Keltaisten alushousujen ajatellaan tuovan kantajalleen vaurautta seuraavana vuonna, punaisten rakkautta ja intohimoa ja vihreiden hyvinvointia sekä terveyttä. Vaalenpunaiset alkkarit taas antavat vuodelle tosiystävyyttä ja valkoiset toivoa sekä rauhaa. Värikkäitä kalsareita myyvät kojut ilmestyvät katukuvaan muutamaa päivää ennen vuoden vaihtumista. Meksikossa uuteenvuoteen kuuluu myös ystävien ja perheen kanssa pitkään ja hartaasti nautittu juhla-ateria. Maassa vierailevat, joilla ei ole paikallisia tuttuja, voivat etsiä sopivaa ravintolaa illalliselle esimerkiksi Travel and Leisuren kätevältä listalta.

All Over Press

Paul Bragiel on amerikkalainen it-miljonääri, jonka unelmana pienenä poikana oli kilpailla talviolympialaisissa. Mies on aina halunnut kokea uusia asioita, jonka vuoksi hän nyt Suomessa treenaamassa maastohiihtoa 2014 Sotšissa järjestettäviä talviolympialaisia varten.

Paul halusi pienenä urheilla, mutta hän oli parempi videopelien kanssa, joten hän siirsi keskittymisensä niihin. Aikaa kului ja miehellä oli monia pelifirmoja, jotka menestyivät ja takoivat rahaa. Nyt kun kaikki oli kuitenkin saavutettu pelialalla, halusi mies kokea jotain uutta ja ainutlaatuista. Mies hankki Kolumbian kansalaisuuden, jotta karsiminen kisoihin olisi helpompaa.

”Jos epäonnistun, luultavasti mökötän pari kuukautta. Mutta joka tapauksessa tämä on ollut mieletön kokemus”, kertoo Paul.

Voit seurata Paulin projektia Facebookissa: www.facebook.com/teampaul2014

Paulin kotisivut: www.teampaul.com

Mies saattoi treffikumppaninsa kohteliaasti naisen kotiovelle, aivan kuten elokuvissa. Loppu ei sitten mennytkään niin käsikirjoitetusti kuin mitä olisi odottanut.

Heidän saapuessaan ovelle, voisi kuvitella että seuraavana vuorossa on romanttinen ja herkkä hetki, kun mies antaa unelmien naisellensa ensisuudelman. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Kuistia kuvannut valvontakamera tallensi ikävän tapauksen, missä nainen ilmoittaa selvästi että haluaa pysyä vain ystävinä.

Suudelman sijasta nainen kättelee miestä ja antaa kaverimaisen halauksen. Nainen menee sisään, ja mies jää surullisena sekä pettyneenä tuijottamaan ovea, ilmeellään kysyvä ilme ”mitä juuri tapahtui?”.

Video on saanut paljon huomiota osakseen sosiaalisessa mediassa, eikä mikään ihme. Kyllähän video pistää vähän säälittämään miehen puolesta.

Kitaristit käyttävät paljon aikaa soittimiensa virittämiseen ja keikoilla  kitaristeilla on usein mukana ainakin 2 kitaraa, jotta soittimen virittelyltä säästytään. Nyt on keksitty kuitenkin robotti, joka osaa virittää kitaran automaattisesti esimerksiksi e-vireestä d-vireeseen.

Videolla Every Time I Die -bändin kitaristi esittelee uunituoretta viritintä innoissaan. Mikäli tunnet läheisiä, jotka pitävät kitaran soittamisesta on tämä varmasti varteenotettava lahjavaihtoehto.

SoulPancake on media-alan yritys, jonka tarkoituksena on etsiä maailmasta syvempiä merkityksiä taiteen, huumorin, uskontojen, tieteen ja luovuuden keinoin. Yrityksen tavoitteena on saada ihmiset voimaan paremmin siten, että he avaavat mielensä ja haastavat kaverinsa tekemään samoin. SoulPancake tarjoaa videoita ja artikkeleita.

Tällä videolla nuori poika luettelee 20 asiaa, jotka meidän kaikkien tulisi sanoa paljon useammin. Kaikki alkaa ”Kiitoksesta”. Matka jatkuu muun muassa lauseiden ”Olen pahoillani ja ”Saat anteeksi” kautta siihen, että ”Minä en tiedä” ja ”Kaikki järjestyy”.

Sillä niinhän sen. Ei mitään hätää. Kaikki järjestyy.