Rakastuessaan ihminen haluaa usein vakituistaa suhteen ja allekirjoittaa nimensä avioliittopapereihin. Kun tunteet roihuavat, tuntuu, etteivät ne koskaan laannu. Että tällä mennään. Hautaan asti. Pettymysten välttämiseksi on kuitenkin hyvä muistaa pari seikkaa, joiden avulla suhde oikeasti pysyy tasapainoisen ja onnellisena.

1.

Ihmiset muuttuvat

Jokainen kasvaa ja muuttuu koko elämänsä ajan. Kasvamiselle – sekä omalle että kumppanin – pitää muistaa antaa tilaa.

2.

Pitkässä parisuhteessa on mahdotonta palata alkuajan huumaan

Kun ensimmäisten vuosien huuma ja kiima alkavat laantua, parisuhde muuttuu. Se on fakta. Kun toisen ihmisen tuntee läpikotaisin, tärkeiksi arvoiksi suhteessa nousevat tasapainoisuus ja kainaloon käpertyminen – ei armoton jyystö uusissa paikoissa joka päivä.

3.

Suhdetta ei voi saada toimimaan väkisin

Kannattaa olla rehellinen itselleen. Monet sanovat, että ”me yritetään vielä”. Mitään suhdetta ei pitäisi yrittää. Suhde joko toimii tai ei. Kun tietää, millainen itse on ja mitä haluaa, ja ymmärtää, millainen kumppani on ja mitä tämä haluaa, ei tarvitse yrittää väkisin.

4.

Useat kokevat seksuaalisia haluja muitakin kuin omaa kumppania kohtaan

Vaikka alkuvuosien aikana tuntuisikin siltä, ettei kumpikaan voi koskaan haluta seksuaalisesti toista ihmistä kuin omaa kumppania, tulee hyväksyä, että tämä tilanne voi muuttua ajan kanssa. Sen takia näistä tuntemuksista on erittäin tärkeää puhua. Pettäminen ja salailu eivät ole ratkaisu mihinkään.

5.

Liian suuret kompromissit eivät pelasta suhdetta

Koska useat ihmiset pelkäävät yksinoloa, suhde saattaa alkaa pikku hiljaa perustua pelkästään toisen miellyttämiselle ja liian suurille kompromisseille. Tällainen tilanne johtaa helposti riitoihin ja jopa pettämiseen. Tämä siksi, että uuden, salaisen kumppanin kanssa tulee tunne itsensä löytämisestä – voi olla oikeasti sitä, mitä on. Kyse ei siis tuolloin ole siitä, että joku toinen olisi parempi kumppani. Kompromissien tekeminen on helpompaa, kun oikeasti tietää, mitä itse haluaa ja mitä kumppani haluaa. Tällöin suhde myös kestää.

 

6.

Sopimus siitä, miten riitatilanteet hoidetaan, auttaa pitkään suhteeseen

Syyttäminen, arvostelu, tuomitseminen tai kuulustelu eivät ole oikeita tapoja hoitaa vaikeita asioita.

7.

Kukaan ei ole täysin sitä, mitä toivoisi

Kaikkiin suhteisiin kuuluu pettymyksiä. Sen sijaan, että niitä pelkäisi ja yrittäisi vältellä, pitää antaa toisen kokea pettymyksen tunne. Rakkaus ja välittäminen korjaavat loppujen lopuksi tilanteen, jota ei voi enää muuttaa.

Lähde: huffingtonpost.com

Tämä perustuu tositapahtumiin 100 vuoden takaa. Historia kertoo, että joulupäivänä liittoutuneet ja saksalaiset lauloivat yhdessä joululauluja tulitauon aikana. Molempien puolien sotilaat tapasivat toisensa ”ei kenenkään maalla”, jakoivat lahjoja toisilleen ja pelasivat jalkapalloa. He olivat hetken ystäviä keskenään.

Videon on toteuttanut onnistuneesti brittiläinen tavarataloketju Sainsbury’s.

Joulu tulee ja kauniit voimakkaat värit ja valot alkavat koristaa koteja. Eikä vaan koteja vaan myös pipareita.

Jos haluaa täksi jouluksi vähän haastetta keksien koristeluun, tässä mallia. Kondiittori Amber Spiegel vie nimittäin tämän hauskan puuhastelun astetta kovemmalle tasolle. Videolla näkyy, miten hän korstelee jouluisen poropiparin, jota ei kyllä kukaan pystyisi syömään – se on niin upea.

Tässä vielä kuvina Amberin upeita leivonnaisia.

Lähde: SweetAmbs Cookie Art

Miehiin ja naisiin kohdistuvan väkivallan kokonaisprosenttimäärässä ei ole kovin suuria eroja. Vaikka väkivallan piirteet ja muodot saattavat vaihdella sukupuolen mukaan, väkivalta on aina väkivaltaa.

Ihmisten reaktiot riippuvat siitä, kehen väkivalta kohdistuu. Jos mies lyö naista, niin se on väärin ja siihen on puututtava. Mutta jos nainen lyö miestä, niin tilanteelle vain nauretaan. Miksi?

Videolla kaksi näyttelijää halusivat tehdä käytännön kokeen, miten erilailla ihmiset reagoivat näkemäänsä väkivaltaan. Tulokset eivät yllätä, sillä naisiin kohdistuvaan väkivaltaan puututaan huomattavasti enemmän.

Aina ei tarvitse maksaa maltaita saadakseen itselleen kivoja ja kestäviä muotivaatteita. Jillian Owens näyttää kotisivullaan, miten voi pukeutua nätisti, mutta edullisesti. Hän muokkaa itse vanhoja vaatteita sellaisiksi, joita voisi helpostikin myydä missä tahansa naistenvaateliikkeessä.

Tosi hienoja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jillianin kotisivuilta voi seurata, mitä hän tarkalleen tekee vaatteille:

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähde: ReFashionista