Tässä on esiteltynä kahdeksan erilaista ja hyvin yksinkertaista jippoa, joilla voit hämmästyttää kavereitasi. Kivaa näissä on myös se, ettet tarvitse juuri mitään muuta kuin vettä. No ehkä vähän tarvitset myös viinaa, tonic-vettä ja pippuria. Laservalon ja pari ilmapalloa. Ja pakastimen. Hammastikkujakin.

Mutta joka tapauksessa nämä on helppo toteuttaa!

Tiedätkö sen tunteen, kun olet vielä untenmailla, mutta tunnet, että nenänpäätä alkaa kutittaa? Ihan vähäsen. Et tajua, mikä se on ja jatkat unia.

Sitten tunnet sen uudestaan. Ja uudestaan. Avaat silmäsi ja 20 senttimetrin päässä naamastasi tuijottaa joku, jolla on tassu ojossa valmiina vähän hipaisemaan nenääsi. Se on kissaystävä, jolla on tylsää.

Ensin tulee mieleen, että näinköhän sekoaa. Tai jos sekoaa niin tuskin se siellä pomppii. Mutta kyllä. Bulldoggi nimeltä Mudd nostetaan trampoliinille ja siitä alkaa riemu. Sen lisäksi, että Mudd pomppii, se heittää myös voltteja. Aivan huikea!

Videolla näkyy nopeutettua kuvaa maailman suurimmasta koralliriutasta Isosta valliriutasta. Silmämääräisesti korallit eivät näytä juurikaan liikkuvan, mutta tämä video osoittaa, mitä kaikkea upeaa veden alla tapahtuu. Värit ovat aitoja, niitä ei ole paranneltu digitaalisesti.

Iso valliriutta (Great Barrier Reef) on kuulunut Unescon maailmanperintökohteisiin jo vuodesta 1981. Tämä yli 2 kilometriä pitkä ekosysteemi takaa käytännössä elämän maan päällä. Mutta sitä uhkaa ihminen. Muun muassa liikakalastus ja ilmastonmuutos tuhoavat riuttaa koko ajan.

Ei kaikkea tarvitse ottaa niin vakavasti. Tällainen liikennemerkki ilmestyi Ørjeen. Kuva viittaa Monty Python -sarjan hassuihin kävelytyyleihin, ja se kehottaa jalankulkijoita kävelemään vähän eri tavalla suojatien yli. Tämä hupsuttelu näyttää viihdyttävän kovasti ohikulkijoita ja piristävän monen päivää. Silti kuitenkin, Norjan viranomaiset ovat sitä mieltä, että kyltti täytyisi poistaa, koska se on laiton.

Evästevalinnat