Tämä video on kunnianosoitus kaikille äidille ja isille, vanhemmille, jotka jaksavat päivästä toiseen olla lastensa tukena, kannustaa ja nostaa heidät maasta ylös. Tämä video on myös muistutus siitä, että pystyssä pysyminen ja tavoitteiden saavuttaminen on mahdollista ainoastaan siitä syystä, että on kaatunut tarpeeksi monta kertaa. Itkenyt, satuttanut, pettynyt, luovuttanut hetkeksi – mutta noussut taas ylös jonkun ihmisen kannustuksen ansiosta.

Aina välillä on hyvä pysähtyä pohtimaan menneitä ja miettiä, että mitä on tullut opittua ja mitä voisi tulevaisuudessa tehdä toisin. Tämä vain ja ainoastaan sen takia, jotta voisi itse olla onnellisempi. Aina vaan onnellisempi. Ja kun on itse onnellinen, iloinen ja auttavainen, se sellainen asenne tarttuu ympärille kuin rutto.

Mutta jotta omasta hyvinvoinnistaan muistaa pitää huolta joka päivä, on hyvä tehdä muutama lupaus ja muistuttaa itseään, mistä tässä elämässä on kyse. Joten –>

Minä lupaan…

1. … arvostaa elämää.

Olen onnellinen joka ikinen aamu, että herään elävänä (en kuolleena) uuteen päivään. En ota kaikkea itsestäänselvyytenä. Olen aivan mielettömän kiitollinen kaikesta, mitä minulla on. Jes!

2. … antaa muiden olla sellaisia kuin he ovat.

Jos haluan muuttaa maailmaa paremmaksi tai positiivisemmaksi, se ei valittamalla tapahdu. Ainut asia, jota voin muuttaa, olen minä itse.

3. … oppia kaikesta koko ajan.

En jää rypemään epäonnistumisiin liian pitkäksi aikaa. Ryven sopivan aikaa ja sitten nousen ylös, katson mihin kompastuin, tiedän välttää sellaisia monttuja tulevaisuudessa ja jatkan hymy huulilla eteenpäin. Huomaamatta siinä samalla kasvaa henkinen hauis herneestä mandariiniksi.

4. … laskea irti kaikista kaunoista.

En pysty hymyilemään, jos harmitukset, tuskat ja pettymykset painavat naamanahkaa alaspäin. Annan anteeksi, vaikka se tuntuisikin ihan hirveältä.

5. … etten vajoa itsesääliin vaan uskon itseeni.

En minä osaa… En minä pysty… Enpä! Minä osaan! Ja pystyn! Jollakin keinoin. Jollakin tavalla. Vielä joku päivä.

6. … etten valita koko ajan.

Jos minusta tuntuu, että joku tekee asiat huonosti tai väärin tai mitä ikinä, en valita vaan teen ne itse paremmin. Jos en osaa tehdä paremmin, olen hiljaa.

7. … nauraa enemmän.

Annan sen tulla ulos, hörähtää ilmoille ja kaikua hiljaisissakin käytävissä, vaikka joku tuijottaisi ihmeissään.

8. … lopettaa tekosyiden keksimisen.

Kaikki on mahdollista. Mutta mikään ei onnistu, jos vaan keksin tekosyitä, että no teen sen ehkä huomenna, tai nyt on tätä ja tätä elämässä, nyt ei pysty, ja enhän minä. Toistan itselleni – kaikki on mahdollista.

9. … tehdä asioita, joita rakastan.

Minulla on vain yksi elämä aikaa touhuta täällä maan kamaralla. En tuhlaa sitä asioihin, joista minulle tulee paha mieli tai tuska ja ahdistus.

10. … antaa enemmän ihmissuhteilleni.

Yksikään perheenjäsen, yksikään ystävä, yksikään kumppani ei ole itsestäänselvyys. Huomenna kaikki voi olla poissa. Annan aikaa muille ja olen silloin oikeasti läsnä ja kuuntelen. Enkä näpräile kännykkää koko ajan ja ole muka kiireinen.

11. … pitää lupaukseni ja olla rehellinen.

En saa huijata ja sanoa sellaista, mikä ei ole totta. Rehellisyys maan perii. Olen siis oikeasti rehellinen itselleni ja muille.

12. … nähdä kaikessa jotain positiivista.

Lasi ei ole puoliksi tyhjä. Se on aina puoliksi täysi.

13. … olla välittämättä muiden mielipiteistä.

Minä olen sellainen kuin olen. Kaikkia ei voi miellyttää. Ja se on ihan ok.

14. … olla hirmu sinnikäs.

En luovuta eteenpäin menemistä, vaikka kengät kuluisivat puhki, nahka lähtisi jalkapohjista, jalat tippuisivat matkan varrelle ja samoin koko muukin kroppa niin, että jäljellä olisi enää vain pää. Menen vaikka vierimällä sitten!

15. … ymmärtää rajoitukset.

Joitakin asioita en voi muuttaa. Minun pitää hyväksyä ne ja jatkaa eteenpäin.

16. … pitää itsestäni huolta vieläkin enemmän.

Kehoni on kulkuneuvoni ja mieleni on moottorini, ja jos en huolla niitä, ne alkavat hajota ja ruostua ja leviävät tielle ennen aikojaan.

17. … ottaa vastuun kaikesta, minkä teen.

Se on ihan turha piilotella maton alle omia jätöksiään. Siellä ne haisee.

18. … etten vertaa itseäni muihin.

Ja aina kun huomaan tekeväni sitä, annan itselleni poskiläpsyn ja luunapin.

19. … unelmoida isosti.

Koska silloin menen automaattisesti kohti unelmiani.

20. … uskaltaa enemmän.

Aina kun pelottaa, kysyn itseltäni, että miksi. Enkä oikeastaan kuuntele vastausta, en turhia selityksiä ja vanhoja stooreja, joita mieleni suoltaa, vaan menen pelkoja päin, ja käyn katsomassa ihan paikan päällä, että mikä siellä pelottaa.

21. … halata itseäni joka päivä, laulaa suihkussa, kaduilla ja autossa, hymyillä kaikille vastaantulijoille ja syödä suklaata riittävän usein.

Koska elämä on ihanaa!

Sharon on kärsinyt viime vuosien aikana paljon. Hänellä todettiin syöpä, hän menetti nuoremman veljensä ja hänen lapsellaan todettiin vakava sairaus. Sen lisäksi Sharon omistaa leipomon Mrs. C’s Cupcakes, joka teki tappiota edellisen vuoden. Siksi tämä yllätys tuli todellakin oikeaan osoitteeseen.

Leipomoon tulee asiakas, joka valittaa, että hänen ostamansa kuppikakut ovat pilalla. Sharon lupaa heti tehdä kaikkensa, jotta asiakas lähtee tyytyväisenä kotiin. Hän sanoo joko palauttavansa rahat tai antavansa uudet leivonnaiset tilalle. Asiakas antaa hänelle laatikon, jossa kakut ovat ja pyytää Sharonia maistamaan niitä. Mutta kun hän avaa laatikon, siellä ei olekaan kakkuja vaan rahaa.

Nuori Lauren-tyttö ja hänen isänsä saivat hauskan tilaisuuden toteuttaa yhteisen projektin. Koska Lauren rakastaa tanssimista, hänen haaveensa on, että hän voisi tanssia joskus isänsä kanssa. Niinpä he päättivät harjoitella tanssin salaa Laurenin äidiltä ja esittää sen isolle yleisölle. Äiti ei tiennyt asiasta mitään ja ihmetteli, miksei isä tule katsomaan tyttärensä esitystä. Mutta sitten hän näkikin lavalla jotain, mikä yllätti hänet täysin.

Pieni Audrey Dethery osallistui Zumba-esitykseen aikuisten kanssa ja varasti heti koko shown. Audrey on kuusivuotias, mutta hän on pienikokoinen Blackfan–Diamondin anemian takia. Osallistumalla tanssiesitykseen hän pystyy samalla tuomaan esille harvinaista sairauttaan, joka aiheuttaa muun muassa lyhytkasvuisuutta. Audrey on usein todella kipeä ja väsynyt, mutta silloin kun hän jaksaa painaa, hän todella nauttii täysillä kaikesta. Kuten esimerkiksi tanssimisesta. Vanhemmille on suuri ilo nähdä tyttärensä tekevän jotain tällaista, mitä hän todella rakastaa. Ja niin on yleisöllekin, sillä tyttö hurmaa kaikki.

Evästevalinnat