Original Icons -sarjassa tutustutaan urbaaniin kulttuuriin yhdessä Cityn, VivaksenSpinFM:n ja adidas Originalsin kanssa. Lue Cityn artikkeli suomalaisen breakdancen synnystä ja kuuntele Spinin suora lähetys aiheeseen liittyen perjantaina kello 16.30.

DeSagana Diopon on vuonna 1982 syntynyt koripalloilija. Mies on alunperin kotoisin Senegalista, mutta on luonut ammattilaisuransa Yhdysvalloissa. DeSagana sai NBA-varauksensa vuonna 2001.

Suomessakin ollaan saatu nauttia menestyksestä koripallossa. Aina kuitenkaan parhaimmillakaan pelaajilla ei mene kaikki putkeen, minkä tämä video hyvin osoittaa. Videolla DeSagana heittää vapaaheiton ilmeisesti liian löysällä ranteella, sillä pallo ei mene lähellekkään koria.

Se, mitä isompi edellä, pienempi perässä. Isosisko pyörittää hulavannetta, ja totta kai pienempi kaverikin haluaa ottaa osaa tähän hauskan näköiseen toimintaan. Kun tämä pieni taapero vihdoin saa vanteen itselleen, hän tiputtaa sen maahan ja aloittaa lanteen keikutuksen kuin ammattilainen konsanaan. Ei se ole niin justiinsa, missä ja miten se hulavanne on.

 

Unkarilainen varjotanssiin erikoistunut ryhmä Attraction sai Britannian Talentti-ohjelmassa jopa kovanaamana tunnetun Simon Cowellin kyynelehtimään. Attraction veti lopulta koko voittopotin kyseisessä kisassa.

Heidän esityksensä on erittäin sulava, se kertoo kauniin tarinan elämän kiertokulusta ja lumoaa yleisön mielettömällä kauneudellaan. Tarina alkaa siitä, kun äiti synnyttää pojan, joka jo pian kasvaa aikuiseksi, lähtee opiskelemaan, tapaa tytön ja menee lopulta naimisiin. Sitten poika saa puhelun sairaalasta ja kiirehtii sinne äitinsä luokse. Äiti kuolee poikansa käsivarsille. Lopussa kuitenkin surun murtaman miehen rinnalle kävelee hänen vaimonsa, joka odottaa lasta.

 

Mies astuu ulos ovesta hyiseen talviaamuun. Hän alkaa putsata autoaan, ja raaputtaa sitä milloin kädellään, milloin salkullaan. Aherrettuaan autonsa kanssa tovin jos toisenkin, mies huomaa jotain yllättävää. Eikä välttämättä millään positiivisella tavalla.

Luminen maisema, kylmyys ja pimeys huokuvat mainoksesta erinomaisesti läpi ja tilanteeseen on helppo samaistua. Varsinkin, kun elää näin pohjoisilla leveysasteilla. Tämä voisi tapahtua aamu-uniselle Suomessakin, helposti.

Muoti on ehtinyt muuttua todella radikaalisti sadan vuoden aikana. Suurin osa muoti-ilmiöistä on historiaa, mutta osa viime vuosituhannen tyyleistä on tehnyt paluun 2000-lukuun. Uusi muoti syntyy kun tarpeeksi moni ihminen alkaa matkia toista jossain tietyssä asiassa.

Videolla nähdään muodin muuttuminen 1911-2011 vuosina hauskan tanssiesityksen rinnalla.