Varjoteatterityhmä veti Britannian talent-esityksessä uskomattoman show’n. Koko yleisö ja tuomari olivat niin liikuttuneita, että muutama kyynelkin taisi vierähtää. On lähes käsittämätöntä kuinka hyvin tanssijat pystyivät esittämään erilaisia rakennuksia ja esineitä pelkkien vartaloiden avulla.

Kotisohvan, jääkaapin ja työpaikan väliä päivästä toiseen rempatessa unohtaa, mitä kaikkea maailmassa oikeastaan onkaan. Me immeiset olemme suhteellisen pieni osa tätä kaikkea, vaikka välillä kuvittelemme toisin.

Ota siis kuppi kahvia tai teetä, istu mukavasti tuolillesi, laita video kokonäytön tilaan, HD:t päälle ja paina play-nappulaa. Näet kauniita otoksia maapallostamme ja kuulet Louis Armstrongin What a Wonderful World -kappaleen tunnetun luonnontieteilijä Davin Attenboroughin lausumana.

Eläinkaupassa olevat kaksi kissaystävää näyttää todella nauttivan toistensa seurasta. Toinen makaa rentoutuneena selällään, kun sen ystävä hieroo tämän kaulaa ja mahaa.

Tätä videota katsellessa alkaa kieltämättä itseäkin vähän nukuttamaan.

Onneksi ihmiset ovat kehittäneet keinoja, joilla helpottaa elämää esimerkiksi raajan menetyksen jälkeen. Nämä onnekkaat eläimet ovat saaneet ihmisten ansiosta proteesin, jonka avulla ne pystyvät elämään lähes normaalia elämää.

1.

Alaskassa kaatopaikalta löydettiin kotka vuonna 2005 etsimässä ruokaa. Se oli lähellä menehtyä ravinnonpuutteeseen ja nestehukkaan. Linnun nokka oli niin pahasti vaurioitunut, että eläinlääkäri vertasi sitä yhden syömäpuikon kanssa syömiseen. Kolmen vuoden käsiruokinnan jälkeen Calvin niminen mies päätti rakentaa linnulle uuden nokan.

2.

Thaimaassa sijaitsee maailman ainoa norsusairaala. Kuvassa on 50-vuotias Motala-norsu, joka menetti jalkansa astuttuaan maamiinaan. Kiitos Lampangissa sijaitsevan norsusairaalan, Motala sai jalkaproteesin, jonka avulla se pystyy elämään normaalia elämää.

3.

 

Japanin Churaumi Aquariumissa elää maailman ensimmäinen delfiini, jolla on pyrstöproteesi. 40 vuotta vanha Fuji-delfiini menetti 75% pyrstöstään pahasti levinneen taudin takia. Vuonna 2004 yritys, joka valmistaa renkaita, päätti tehdä Fujille keinotekoisen pyrstön. Hän käytti pyrstön rakentamisessa silikonia, vaahtokumia sekä hiilikuitua. Tuloksena syntyi täydellinen kopio delfiinin pyrstöstä, jonka kustannusarviot olivat lähes 83 000 dollaria. Fujin keinotekoinen pyrstö on hieman pienempi kuin toisilla aikuisilla delfiineillä, mutta se on silti tarpeeksi vahva uimaan ja tekemään temppuja Churaumi Dolphin Lagoonissa.

4.

Riley niminen hevostamma meinattiin lopettaa, kun se tuotiin paikalliseen eläinlääkäriin takajalassa olevan vamman vuoksi. Eläimen lopettamisen sijaan henkilökunta päätti yrittää rakentaa hevoselle jalkaproteesin, jonka avulla se pystyisi kävelemään. Hevosen vammautunut jalka amputoitiin ja tilalle pistettiin proteesi, joka todettiin todella toimivaksi.

5.

Tuly-kilpokonna on arviolta 45-vuotias. Se menetti eturaajansa toisen eläimen hyökkäyksen vuoksi. Eläinlääkärit päättivät asentaa sille lasten leikkitraktorista peräisin olevan renkaan, jonka avulla se pääsisi liikkumaan vaivattomammin. Rengas todettiin toimivaksi, ja Tulysta on tullut erittäin vilkas tapaus.

6.

Oscar-kissan omistaja koki järkytyksen, kun hän löysi kissansa verisenä ja ilman takajalkoja. Oscar oli jäänyt pahasti leikkuupuimurin alle, mutta onneksi se sai nopeasti apua. Lopetuksen sijasta Oscarille asennettiin jalkaproteesit molempiin takajalkoihin. Se pelastui, ja on kaiken lisäksi ensimmäinen kissa, joka on saanut tekoraajat.

7.

Cassidy-koira löydettiin vaeltamasta kadulta New Yorkissa, alipainoisena ja ilman toista takajalkaa. Steve Posovsky päätti ottaa Cassidyn ja pelastaa sen hengen. Steve etsi mahdollisuutta auttaa Cassidya saamaan lisää voimaa ja liikkuvuutta, käyttäen kaikkia neljää jalkaa kolmen sijaan. Hän löysi Pohjois-Carolinasta pätevän eläinlääkärin, joka rakensi koiralle sopivan jalkaproteesin.

8.

Haikara nimeltä Uzonka oli joutunut ihmisen pahoinpitelyn uhriksi, ja siten menettänyt osan nokastaan.
Uzonka sai apua, ja se asuu nykyään eläinsairaalan takapihalla Bucharestissa, Romaniassa.

9.

Nelivuotias Hoppa-koira syntyi ilman etujalkoja. Onneksi sekin sai helpotusta liikkumiseen rengasproteesin ansiosta. Se on iloinen ja vilkas koira, eikä anna etujalkojen puuttumisen haitata elämää.

10.

7-vuotias kissa joutui onnettomuuteen ja on liikuntarajoitteinen halvaantuneiden takajalkojensa vuoksi.  Cici-kissa on kuitenkin pärjännyt näyttelyissä proteesista huolimatta.

11.

25-vuotias Yu-merikilpikonna juuttui kalaverkkoihin muutama vuosi sitten. Ollessaan jumissa verkossa hai raateli kilpikonnan eturaajat. Räpyläproteesien avulla Yu pystyy uimaan Japanin vesissä aivan kuten muutkin kilpikonnat.

12.

Tämä pikkuinen possu syntyi myös ilman takajalkoja. Omistaja vei sen paikalliseen eläinlääkäriin, jossa Dr. Len Lucero päätti ottaa sen kotihoitoon. Kotonansa hän rakensi possulle takaruumista tukevan pyörätuolin lelun osasista.

Lähde: neatorama.com / imgur.com

Golfpeli jäi hieman kesken, kun ystävykset törmäsivät varsin erikoiseen näkyyn. Pieni karhunpentu oli löytänyt lipun, mistä se oli varsin innoissaan. Se leikki lipulla pitkän aikaa, samalla kun sen emo ja muut poikaset katselivat touhua sivusta.

Miehet perääntyivät suosiolla, sillä he eivät halunneet suututtaa suojelevaa emokarhua.