Katutaide ei ole monen ihmisen silmissä kovin arvostettu taiteenlaji. Hienosti toteutettuna katumaalaukset ovat kuitenkin silmiä hiveleviä ja piristäviä. Kuvakoosteessa näet erilaisia eläimiä ja olioita, jotka ovat tehty erittäin yksityiskohtaisesti. Daleastin tekemät teokset ovat eripuolilta maailmaa.

Katselisitko sinä mielummin harmaita betoniseiniä vai näitä upeita teoksia?

Voit käydä taiteilijan sivuilla osoitteesta: www.daleast.com

Seuraa taiteilijaa instagrammissa: @daleast

Tämän yksinkertaisen ja voimakkaan kampanjan idea on peräisin maailman johtavalta naisten ja tyttöjen puolestapuhujalta UN Womenilta (United Nations Entity for Gender Equality and the Empowerment of Women). Sen on toteuttanut Dubaissa asuva mainosgraafikko Christopher Hunt.

Kampanjassa on käytetty maailman suosituinta hakukonetta Googlea näyttämään, millaisia sanahakuja naisiin liittyen on tehty.

Kuvat: Christopher Hunt

 

Värikäs vuoristo on osa Danxian suurta luonnonsuojelualuetta. Luonnonsuojelukohteeseen kuuluu yhteensä kuusi eri aluetta vuoristoineen, jokineen, laaksoineen ja vesiputouksineen, jotka muodostavat suojaisan elinpaikan monelle harvinaiselle eliöille ja kasvillisuudelle.

Kuvissa näkyvä niin sanottu sateenkaarivuoristo on syntynyt yli 24 miljoonaa vuotta sitten eriväristen mineraalien ja hiekkakivien puristuessa yhteen, ja eroosion kuluttaessa vuorien pintaa. Vuoristo sijaitsee luonnonsuojelualueella Kiinassa lähellä Zhangyen kaupunkia, ja se on ollut yksi UNESCON Maailmanperintökohteista vuodesta 2010.

Lähde: All Over Press

Getty Images / All Over Press

Huhtikuussa 2010 Islannissa sijaitseva Eyjafjallajokull -tulivuori purkautui sekoittaen Euroopan lentoliikenteen. Tuhka levisi ilmateitse, jolloin ilmassa leijunut tuhka esti lentokoneiden lähdöt. Islanti on tuliperäinen maa, joten siellä nähdään vuosittain pieniä purkauksia. Tuliperäisestä maasta on haitan lisäksi myös runsaasti hyötyä, sillä islantilaiset keräävät suurimman osan energiastaan maalämmön avulla.

Tässä upeassa otoksessa näet tilanteen, jossa Eyjafjallajokull on purkautumassa. Samaan aikaan myös voimakas ukonilma iski paikalle, koska vuoresta pulpunnut lämmin ilma sekoittui kylmän ilmamassan kanssa.

Franck Socha / All Over Press

Rio Negro eli Musta joki on Etelä-Amerikassa olevan Amazonjoen sivujoki. Sen pituus on 2 230 kilometriä, ja se on suurin Amazonin pohjoispuolen sivujoista. Se on maailman suurin niin sanottu mustanveden joki. Tumman värinsä se saa kulkiessaan läpi soiden ja rämeiden.

Tässä näet upean kuvan Rio Negro joesta, joka on saanut maagisen värin. Syynä tähän on se, että auringonsäteet heijastuvat pohjassa olevien hiekkadyynien kautta takaisin ylös luoden vedelle kultaisen värin.