Toiset opettajat kirjoittavat punakynällä, toiset eivät. Tämä opettaja pyörittää palloa kynänsä päällä niin, että se pyörii siinä ilman tukea, ja kirjoittaa sitten arvosanan paperiin. Omaperäinen tyyli!

Taikapöytä toimii reaaliaikaisesti, kolmiulotteisena ja ilman suoraa kosketusta. Pöydän pinta siis liikkuu, kun ihminen liikuttaa käsiään tai jotain esinettä tietyllä alueella. Tätä on mahdotonta edes yrittää selittää, se pitää nähdä itse.

Kasvoja siellä, kasvoja täällä, kasvoja rakennusten päällä.

25-vuotiaan Outi Mehdon näyttely Helsingin Annantalolla todistaa, että kasvoja löytyy odottamattomista paikoista. Siis luonnosta, rakennuksista, kaduilta, ajoneuvoista, ihan mistä vaan.

Tyypillisesti juuri lapsilla on ilmiömäinen kyky nähdä kasvoja sellaisissa paikoissa, joihin niitä ei ole varta vasten piirretty tai muuten suunniteltu. Mihin se taito alkaa hiipua vanhetessa?

Tässä kuudet kasvot. Hassuja.

Näyttely jatkuu 20.12.2013 asti.

Lisää kuvia voi katsoa osoitteesta: cult24.fi

15-vuotias Jake Foushee näyttää ihan tavalliselta teini-ikäiseltä. Mutta kun hän avaa suunsa, hänen äänensä kuulostaa samalta kuin 50-vuotiaan miehen viskibasso. Ääni on matala ja möreä, mutta pehmeä.

Jake haluaa ääninäyttelijäksi, ja sen haaveen hän tulee varmasti saavuttamaankin. Jaken imitointitaidot ovat käsittämättömät.

Videon poika on änkyttänyt pienestä asti. Häntä on kiusattu sen takia. Opettajansa avustuksella – musiikkia kuunnellen – hän voittaa itsensä, saa äänensä takaisin ja yllättää opiskelutoverinsa ja opettajansa hienolla puheella.

Evästevalinnat