Vaikka Suomi astui pari askelta alaspäin viimeisimmässä PISA-testissä, kadehditaan maailmalla silti koulujärjestelmäämme. Läksyjä tulee vähän suhteessa moneen muuhun maahan, luokkakoot ovat pysyneet pieninä ja opettajat käyvät maisteritason koulutuksen.

Ainoa asia, mikä tästä puuttuu on se, että vanhempien ei tarvitse säästää rahaa lastensa koulutusta varten, sillä koulu on ilmainen. Koska verot. Boom!

Maailmalla ihmetellään meitä!


Lähde

Vai onko menestyksemme salaisuus sitten kuitenkin lopulta tämä:


Lähde

Puolalainen taiteilija Pawel Kuczynski on saanut jo lähes 100 palkintoa ja kunniamainintaa satiirisista piirustuksistaan. Kuvat näyttävät ensisilmäyksellä hilpeiltä ja sarjakuvamaisilta, mutta kätkevät sisäänsä syvempiä merkityksiä maailmastamme. Teemoina pyörivät ahneus, köyhyys, eriarvoisuus, politiikka ja moraali.

Alla näet Pawelin 22 erittäin nerokasta ja pysäyttävää kuvaa.

Lisää upeita kuvia taiteilija Pawel Kuczynskin kotisivuilta: pawelkuczynski.com

Ja Facebookista: facebook.com/pages/Pawel-Kuczynski

Kesä tulee ja mikä parasta – kesälomat tulevat! Jos rahaa on kertynyt sukanvarteen ja matkavarvasta kolottaa, niin kannattaa katsoa tästä kesän parhaimmat matkakohteet, ja ottaa jopa koko reitti talteen.

Listasimme 13 täydellistä matkakohdetta. Tervetuloa mukaan!

1. Purjehdusta Sørlandetissa, Etelä-Norjassa

Etelä-Norja tai ”Norjan Riviera” on yksi norjalaisten suosituimmista kesämatkailukohteista. Turistille tämä paikka on oikea löytö, sillä kaunis rannikko ja pienet saaret mahdollistavat moneen. Kesäisen päivän voi viettää veneillen, kalastaen, eväitä syöden, uiden saarten sopukoissa tai vieraillen historiallisissa nähtävyyksissä kuten vaikkapa Lyngørissa ja Merdøssa.

Lisää osoitteessa: Visitnorway.com

2. Herkuttelua ja hiekkarantoja Syltissä, Saksassa

Moni ei uskoisi, että Saksasta voi löytää tällaisia unelmarantoja. Mutta kyllä voi. Nämä kauniit valkoiset hietikot sijaitsevat Pohjois-Saksassa Sylt-saarella. Matkustus sinne käy helposti joko lautalla, autolla, junalla tai jopa lentokoneella.

Sylt tarjoilee sekä urheilutapahtumia, kylpylöitä, kunnon yöelämää että herkuttelijoille loistavaa ruokaa.

Lisää osoitteessa: Sylt.de

3. Kulttuuria Gentissä, Belgiassa

Yllättävää, miten Gent on pysynyt piilossa matkailijoita, sillä se tarjoaa kulttuurillisia elämyksiä (museoita, gallerioita ja historiallisia rakennuksia) enemmän kuin Belgian muut kaupungit. Gent on kuuluisa myös puutarhoistaan ja puistoistaan, ja sinne matkustaa Brysselistä junalla 45 minuutissa.

Lisää osoitteessa: Visitgent.be

4. Ruokaekskursio Lilleen, Ranskaan

Istu kahvilan terassille kroissantin ja kahvin kera ja nauti oikeasta ranskalaisesta tunnelmasta.

Lille sijaitsee ihan Belgian rajan lähellä, ja se on tunnettu ystävällisyydestään. Kaupunki tarjoaa vierailijoille muun muassa kauniin vanhankaupungin, kolme kuuluisaa taidemuseota, shoppailumahdollisuuksia ja erinomaisia ruokailupaikkoja. Lisäksi Lillessä opiskelevat nuoret pitävät  huolen siitä, että yöelämässä riittää huisketta ja vilinää.

Lisää osoitteessa: Lilletourism.com

5. Taidetta ja valkoisia rantoja St. Ivessä, Englannissa

Oli vuodenaika mikä hyvänsä, tämä kaunis merenrantakaupunki tarjoaa elämyksiä joka päivä. Miellyttävä ilmasto ja upeat hiekkarannat houkuttelevat sekä turisteja että taiteilijoita ympäri maailman. Tämä satamakaupunki onkin tunnettu Lounais-Englannin taidekeskuksena.

Lisää osoitteessa: Stives-cornwall.co

6. Maalaisromantiikkaa Corkissa, Irlannissa

Jos on seilannut jo meren yli Englantiin, miksei samalla vierailisi Irlannissa. Cork on vanha satamakaupunki, jonka voi ottaa haltuun kävelemällä joko oman porukan kanssa itsekseen tai oppaan vetämällä kierroksella. Ei kannata missata Cork Tasting Trailia, jossa tepastellaan ympäri kaupunkia maistellen paikallisia herkkuja eri ravintoloissa!

Lisää osoitteessa: Cork.ie

7. Surffausta ja historiaa Sintrassa, Portugalissa

Seuraavaksi on aika siirtyä Keski-Euroopasta vähän eteläisemmille laitumille. Sintran henkeäsalpaavat maisemat ja arkkitehtuuri kiidättävät matkailijan helposti pois arkihuolista. Siis jos eivät surffaus, golfaus ja shoppailu ole sitä vielä tehneet.

Lisää osoitteessa: Sintraportugal.net

8. Paikallista viiniä ja linnakkeita Guadalestissa, Espanjassa

Guadalest on pieni kaupunki, mutta suuri elämys. Sieltä löytyy muun muassa 15 metriä pitkä, kiveen kaiverrettu tunneli, jonka kautta pääsee linnakkeen ja kaupungin sisälle. Tunnelin päässä näkyy valon lisäksi linnan rauniot sekä lukuisia museoita, ravintoloita ja käsityöpajoja. Ehdottomasti Espanjaa parhaimmillaan!

Lisää osoitteessa: Guadalest.eu

9. Välimeren salainen aarre Elba, Italia

Elba on italialaisten keskuudessa ehdottomasti suosikkimatkailukohde, eikä ihme. Kristallinkirkkaat vedet, turkoosit lahdet, valkoiset hiekkarannat ja pienet kylät merenrannalla jättävät kultaiset jälkensä jokaisen vierailijan muistiin. Tänne uudestaan.

Lisää osoitteessa: Infoelba.com

10. Seikkailuloma Rovinjissa, Kroatiassa

Elban rauhallisen ja rentouttavan lomailun jälkeen on aika saada vähän actionia. Siihen sopii mainiosti Kroatin fotogeneettisin kaupunki Rovinj, jossa voi ratsastaa, pyöräillä, lenkkeillä sekä harrastaa kaikenlaista vesiurheilua.

Lisää osoitteessa: Rovinj.co

11. Vihreyttä ja kuumia lähteitä Bledissä, Sloveniassa

Puhdas ja raikas ilma, upea järvi, Alpit, kuumat lähteet ja mitä vielä. Tämän kaiken tarjoaa Bled. Slovenia on myös hyvä matkakohde niille, jotka haluavat reissata pienemmällä budjetilla, mutta jotka silti haluavat nauttia hyvästä ruoasta ja kunnon majoituksesta.

Lisää osoitteessa: Bled.si

12.Vaellusta Kärntenissä, Itävallassa

Nyt kun on päästy ulkoilun makuun, niin lisää loistavia vaelluspaikkoja on löytyy tietysti Itävallasta. Kärntenin mielettömät maastot ja korkeat vuoret tarjoavat vaellusmahdollisuuksia kaiken ikäisille. Kukkuloiden ja vuorten keskeltä löytyy somia pikku järviä, joihin voi pulahtaa kesken kävelylenkin.

Lisää osoitteessa: Carinthia.at

13. Kylpylöitä ja rentoutumista Böömin alueella, Tšekissä

Vaelluksen jälkeen onkin sitten täydellistä rentoutua Euroopan parhaissa kylpylöissä. Niitä löytyy Tšekistä Böömin alueelta, jonne pääsee Itävallasta kätevästi autolla, junalla tai lentäen.

Karlovy Vary on ehkä kaikkein tunnetuin ja suosituin kylpyläkaupunki tällä alueella, mutta Marianske Lazne sekä Frantiskovy Lazne eivät jää kilpailussa kovin kauas taakse.

Lisää osoitteessa: Mydestination.com

Kyllä tällaisen loman jälkeen jaksaa taas pakertaa arjessa!

Kuvat: Fotolia

Olet ehkä kuullut lausahduksen ”First world problems”. Se tarkoittaa siis käytännössä sitä, että suuttumus saattaa tulla vaikka joululahjaksi saadusta vääränvärisestä iPhonesta tai hetkellisesti hitaasta internet-yhteydestä. Toki meillä kaikilla on huolemme, mutta totuus kuitenkin on, että meidän ongelmamme ovat todella pieniä. Jopa naurettavia.

Seuraavassa kuvasarjassa näkyy sosiaalisessa mediassa esitettyjä huolenaiheita. Ylempi kuva on aito, alempi on keksitty, vaikka samanaikaisesti myös sekin on totta. Ehkäpä näiden kuvien katsomisen jälkeen omat ongelmat eivät tunnukaan enää niin hirveiltä.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Japani on aina ollut teknologisesti askeleen edellä muista maista, mutta joskus tuntuu, että japanilaiset ovat mennyt hieman liiallisuuksiin keksintöjensä kanssa.

Jotkut näistä keksinnöistä saattavat olla omalla tavallaan fiksujakin, mutta joko todella rumia tai epämukavia käyttää.

1. Kuppimies lentää pois nuudelikupin päältä kun se on tarpeeksi kuuma

2. Tyyny, joka korostaa television ääniä

3. Nyt voit laulaa karaokea ilman, että kukaan kuulee

4. Voiraastin

5. Apuväline selfie-kuvien ottamiseen

6. Neliönmuotoisia, ylihinnoiteltuja vesimeloneja

7. Tyyny yksinäiselle naiselle

8. Tyyny yksinäiselle miehelle

9. Apuväline laiskalle miehelle, joka ei jaksa seistä pissatessaan

10. Ryömivä vauva moppaa samalla lattiat

11. ”Herätä minut asemalla X, kiitos”

12. Nuokkuuko pää? Ei enää

13. Tupakansytytin

14. Loputon ilo kuplamuovin poksauttelijoille

15. Lähtölaskenta suhteen virallistamiseen

16. Tyylikäs hattu nuhanenille

17. Suojaa ruokasi hiuksilta, tai hiuksesi ruoalta

18. Sateenvarjo

19. Silmätippasi eivät mene enää huti

20. Nyt voit ottaa tyynyn mukaan tunnille

21. Kuule paremmin

22. Laite, jonka avulla voi nähdä oman korvan sisään

Lähde: justsomething.co

Evästevalinnat