Kuka sanoi, etteivät linnut osaa tanssia? Walesista kotoisin oleva mies törmäsi töihin mennessään päivittäin samaan lokkiin. Mies huomasi linnun olevan todella kesy, ja että sille pystyi pikkuhiljaa opettamaan asioita. Palkintona toimi pieni leivänpalanen, josta mies heitti murusia linnulle onnistuneen suorituksen jälkeen.

Clarabelleksi nimetty kultainennoutaja eli kadulla monta viikkoa. Ihmiset eivät voineet tehdä muuta kuin antaa sille ruokaa, sillä koira ei antanut kenenkään tulla lähelleen. Jos joku yritti lähestyä sitä, koira juoksi karkuun.

Hope For Paws -niminen eläintenpelastusjärjestö sai tiedon koirasta ja meni auttamaan sitä. Pelastajat yrittivät saada koiraa kiinni viisi päivää onnistumatta. Kun Clarabelle säikähti junan ääniä ja meni varaston alle piiloon, pelastajat näkivät tilaisuutensa tulleen. Koira ei päässyt pakoon varaston alta, joten pelastajat saivat koiran kiinni.

Koiraa pelotti todella paljon, mutta hiljalleen sekin alkoi huomata, ettei ole mitään pelättävää. Koira alkoi luottaa pelastajiinsa, ja se oli selvästi helpottunut, että pääsi vihdoin turvaan.

Nenät ovat itseasiassa mahtavia vekottimia, kun alkaa miettimään missä kaikissa asioissa ne auttavat. Ilman nenää emme esimerkiksi omaisi hajumuistia. Nenän avulla ruoan maku tulee myös paljon vahvemmin esille.

Mutta mitä oma nenäsi kertoo persoonallisuudestasi – ota selvää!

 

Iso nenä:

Isoissa nenissä voi olla joko pitkä tai lyhyt “nenäsilta”. Niissä on leveämmät päät ja isommat sieraimet. Mitä isompi nenä, sitä enemmän henkilöllä on voimaa, johtajuutta, egoa ja tunnetta työskennellä itsenäisesti. Isonenäiset ihmiset vihaavat käskyjen saamista ja nauttivat siitä, kun saavat olla oman elämänsä herroja. He haluavat mieluiten osallistua mahdollisimman merkittävästi eivätkä ole kiinnostuneita small-talkista.

Pieni nenä:

Pienempi pituudessa ja leveydessä, ja jonka pää ei ole tasainen eikä pyöreä. Tämänlaisen nenän omaavat ihmiset ovat parhaita ryhmätyöskentelyssä, jossa he voivat hyödyntää luovuuttaan ja spontaanisuutta. He ovat malttamattomia ja turhautuneita joskus, joka saattaa johtaa raivokohtauksiin. Toisaalta he huomioivat hyvin muut ihmiset ja ovat aina valmiina auttamaan suuremman hyvän saavuttamiseksi, yleensä tehden siitä samalla hauskaa.

Pitkä nenä:

Mitä pidempi nenäsi on, sitä parempi ymmärrys sinulla on liiketoiminnasta ja yleistiedosta sekä sinulla on loistavat aistit. Näiden lisäksi ihmiset reagoivat positiivisesti sinun johtamiseen. Suurimmat ongelmasi johtavat juurensa yleensä suurimmista vahvuuksistasi.

Lyhyt nenä:

Nämä ihmiset ovat luotettavia ja huomioon ottavia, mutta eivät hirveän tavoitteellisia. Heillä ei ole kovaa kilpailuviettiä ja ovat helposti vahva-egoisten ja motivoituneiden ihmisten hallittavissa. He ovat lapsenkaltaisia; mukavia, emotionaalisia, ystävällisiä, erittäin tunteellisia, mutta heihin tutustuminen vie aikaa.

Suora nenä:

Myös tunnetaan nimellä kreikkalainen nenä, jossa yleensä on kapeat sieraimet ja joiden ajatellaan yleisesti olevan viehettävämpiä. Suoranenäisten ihmisten ajatellaan olevan erittäin ovelia ja auttavia luonnostaan. He noudattavat suunnitelmallista kuria, mikä on suorassa yhteydessä elämässä menestymiseen.

Ylös-kaareutuva nenä:

Pitkä, käyrä ja melkein kovera kallistus pienellä ylöspäin kaareutuvalla kärjellä nenässä viittaa yleensä siihen, että ihminen on usein erittäin optimistinen, ystävällinen ja hänellä on täyteläinen luonne. Tämänkaltaisen nenämuodon omaava ihminen on rakastava, tukeva ja huolehtiva luonnostaan.

Koukkunenä:

Ihmiset, joilla on koukkunenä omaavat samanlaisen luonteen kuin isonenäiset, mutta hieman vielä hieman voimakkaammin. Tämänlaisten ihmisten kanssa tullakseen toimeen täytyy häntä kunnioittaa ja saada hänet tuntemaan olonsa tärkeäksi. Ihmiset, joilla on haukka-tyyppinen nenä seuraavat aina omaa polkuaan eivätkä muut vaikuta heidän tekemisiin millään tavalla.

Aaltoileva nenä:

Huomiota herättävä, koska siinä on tyypillisesti kumpu nenän päässä, joka on suurempi kuin itse pää. He ovat hauskuutta rakastavia luonnostaan ja nauttivat muiden ihmisten seurasta.

Leveäkantainen nenä:

Pitkänmallinen nenä, jonka kanta on erittäin leveä. Se on samanlainen nenä jonkalainen Barack Obamalla on. Tämänkaltaiset ihmiset hakevat aina uusia tapoja lähestyä asioita, he ovat erittäin uteliaita ja avoimia. He ovat viehättäviä, ilmaisuvoimaisia ja heidän tunteensa voivat ottaa joskus vallan.

Suomalainen startup Culinar konseptoi kopterikuljetuspalvelun.Takeaway tilauspalvelua tekevä Culinar on julkaissut konseptin tulevaisuuden ruokakuljetuspalvelulle yhteistyössä huippukokki Arto Rastaan ja hänen ravintolan Bar Burriton kanssa.

Palvelun tarkoituksena on korvata korkeapäästöiset ja kalliit ajoneuvot itsestään ohjautuvilla lennokeilla, jotka tuovat ravintola-annoksen kotiovelle. Vaikka palvelu on Suomessa vielä konseptiasteella, Amazon sai juuri Yhdysvaltojen ilmailuvirastolta luvan pilotoida samanlaista konseptia postipakettien kuljetukseen.Kopterikuljetukset saattavat kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta palvelu olisi mahdollista tehdä jo nykyteknologialla.

Suurimmat haasteet tulevatkin lainsäätäjän puolelta, varsinkin Suomessa, jossa kopterien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti ja pelisääntöjä ollaan vasta luomassa.

Suunnittelijat Thor te Kulve ja Robert McIntyre ovat luoneet todella näppärän systeemin, jonka avulla voi rakentaa portaikon puuhun käyttämättä ollenkaan työkaluja. Portaikot ovat tehty koivusta, ja ne kiinnitetään puuhun hihnoilla ja tuilla, jotka asetetaan puuta vasten. Portaikko on suunniteltu niin, että se ei vahingoita puuta. Mikäli portaat ovat kauan kiinni, niin puuhun saattaa kuitenkin syntyä hankausjälkiä sen kasvaessa. 7 metrin portaikon rakentamiseen kuluu noin 2-3 tuntia, mutta sen purkamiseen vain 30 minuuttia.

Tässä kiinnitetään ensimmäistä porrasta.

Rakennustekniikka on helppo, eikä se vaadi minkäänlaisia työkaluja.

Tämän jälkeen portaikkoon voi asettaa aidan, jotta lapset voivat myös kiivetä turvallisesti.

Portaikon avulla esimerkiksi puumajan rakentaminen helpottuu huomattavasti.

Siistiä!

Lähde: www.canopystair.com