Pohjoista Eurooppaa koetellut myrsky on tehnyt runsaasti tuhoa ympäriinsä. Myrsky aiheutti myös muutamia kuolonuhreja. Tuuli oli erittäin kova erityisesti Tanskassa, sillä tuulet puhalsivat jopa 44 metriä sekunnissa. Suomessa tuulen ylittäessä 32 metriä sekunnissa se luokitellaan hirmumyrskyksi.

Suuret aallot huuhtoivat useita taloja mereen Iso-Britanniassa.

Liikenneonnettomuus Skotlannissa.

Saksalaisella aluksella oli vaikeuksia rantautua suurten aaltojen vuoksi.

Parhaimmillaan tuulta vasten pystyi nojaamaan koko painolla.

Saksassa ihmiset joutuivat saarretuksi aaltojen keskelle.

Kampaajalla oli myrskyn aikana turha käydä.

Perhe leikkii kovan tuulen keskellä.

Uhkarohkea surffari ottaa mittaa aalloista.

Valtavat aallot aiheuttivat suuria tulvia ja miljoonien eurojen vahinkoa.

Tähän keliin vene olisi sopinut huomattavasti paremmin.

Shoppailureissu päättyi huonosti.

Tulva vei pysäköidyn auton mennessään.

Kuvat: All Over Press

11-vuotias jalkapalloilija Gabriel Muniz on todellinen ihmelapsi. Ilman jalkateriä syntynyt poika on aina halunnut tulla jalkapallotähdeksi, eikä mikään pysty estämään häntä saavuttamasta unelmaansa.

Gabrielin on pienestä pitäen halunnut pelata jalkapalloa ammatikseen.

Kun unelmasi on tarpeeksi suuri, mikään ei pysty tulemaan tiellesi.

Muniz on yksi koulunsa parhaista jalkapalloilijoista. Hän harjoittelee päivittäin saadakseen joskus pelata Barcelonassa.

Kuvassa lääkäri tarkastaa jalkapalloilijan jalkojen kunnon.

Vapaa-aikana poika ei juuri muuta tee kuin potkii palloa, syö ja nukkuu.

Kuvassa Gabriel poseeraa idoliensa kanssa.

Jalaton ihmelapsi pääsi  myös samaan kuvaan suurimman idolinsa kanssa. Lionel Messi kutsui pojan treenaamaan kesäksi espanjalaiseen joukkueeseen. Nuorukaisen unelma oli vihdoin toteutunut.

Supertähden positiivinen ja valoisa luonne heijastuvat myös ruudun taakse.

Tarina on loistava esimerkki siitä, että tahdonvoimalla voi saavuttaa aivan mahdottomaltakin tuntuvia asioita. Iso käsi nuorelle Gabrielille!

Kuvat: Barcroft / All Over Press

 Kalkkikivimuodostelma täynnä vesialtaita

Pamukkale on Turkissa sijaitseva kalkkikivimuodostelma. Suomeksi se tarkoittaa ”puuvillalinnaa”. Altaat muodostuvat lämpimän kalkkipitoisen veden virratessa alas mäenrinnettä.

Tummansininen kraaterijärvi

Oregonin kansallispuistossa sijaitseva kraaterijärvi muodostui noin 7700 vuotta sitten Mount Mazama nimisen tulivuoren romahtaessa. Kaikki järveen kerääntynyt vesi on peräisin lumi,- ja vesisateesta. Järvi on syvimmillään 592 metriä, ja se on maailman seitsemänneksi syvin järvi.

Kadonnut kaupunki Machu Picchussa

Machu Picchu on kaupunki, josta tänä päivänä on muistona vain rauniot. Kaupunkia alettiin rakentaa noin vuonna 1440, ja se koostui pääosin asuinrakennuksista. Asukkaita kaupungissa oli muutama tuhat, mutta se hylättiin 1500-luvulla espanjalaisten saapuessa Peruun. Machu Picchu sijaitsee 2430 metriä merenpinnan yläpuolella keskellä trooppista vuoristometsää. Turisteja kyseisessä kohteessa käy vuosittain yli 400 tuhatta, mutta määrää ollaan supistamassa, jotta kohde säilyisi ennallaan.

Kirkontorni keskellä järveä


Reschensee on Italiassa sijaitseva tekojärvi, jossa sojottaa kummallinen ilmestys. Vuonna 1940-1950 rakennetun järven keskellä on pystyssä kirkontorni. Muu osa kirkosta purettiin ennen järven rakentamista. Huhujen mukaan kellot soivat vieläkin tuulen puhaltaessa, mutta todellisuudessa kellot poistettiin heti sen jälkeen, kun vesi oltiin saatu järveen.

Pyöreät kivet rannalla

Uuden-Seelannin ”Koekohe” -rannalla odottaa hieno näky. Ranta on nimittäin täynnä valtavia pyöreitä kiviä, jotka ovat muovautuneet tuhansien vuosien aikana eroosion, hiekan, aaltojen ja sateen muovatessa niitä.

Värikäs kansallispuisto Kiinassa

Jiuzhaigou on luonnonsuojelualue, joka sijaitsee Kiinan pohjoisosassa. Alue hyväksyttiin Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 1992, minkä jälkeen sitä on varjeltu tarkoin. Alue on kuuluisa sen monimuotoisuudesta ja värikkyydestä.

Kuvassa nähtävä järvi on parhaimmillaan kymmeniä metrejä syvä, vaikka se pinnalta käsin näyttääkin todella matalalta. Tämä optinen illuusio johtuu kirkkaasta vedestä.

Punainen suolajärvi


Lake Natron sijaitsee Tansaniassa, ja se saa värinsä mineraaleista. Järven lähistöltä löytyy paljon kuolleita eläimiä, sillä veden suolaisuus ja kuumuus ovat tappava yhdistelmä. Järvessä pystyy elämään vain yksi kalalaji.

Ainoastaan flamingot pystyvät kävelemään järvessä, sillä niillä on pitkät jalat, jotka estävät höyhenien osumisen veteen. Flamingoiden pinkki väritys johtuu niiden mineraalipitoisesta ravinnosta. Järvenrannalle kuolleet eläimet kalkkeutuvat niin, että ne näyttävät kivipatsailta. (Voit katsoa kuvia rannalle kuolleista linnuista tästä linkistä.)

Liikkuvat kivet

Nämä erikoiset kivet sijaitsevat Kuolemanlaaksossa Kaliforniassa. Kivet liikkuvat eteenpäin noin kolmen vuoden välein jättäen jälkeensä tasaisen uran. Ne siis kulkevat eteenpäin ilman ihmisen tai eläimen kosketusta. Kiviä ja niiden liikkeitä on tutkittu jo 1900-luvun alusta asti, mutta tutkijat ovat vieläkin epävarmojen, miten ja miksi tällaista tapahtuu. Kivet saattavat liikkua mihin suuntaan vaan ja jopa palata takaisin.

Pinkki järvi

Vaaleanpunainen Hillier-järvi sijaitsee saarella Australian länsipuolella. Syytä järven väriin tutkitaan edelleen. Väri on pysyvää eli jos vettä ottaa juomapulloon, se on silti vaaleanpunaista.

Uponnut vedenalainen metsä

30 metriä syvä monttu syntyi maanjäristyksen seurauksena vuonna 1911 Kazakstanissa. Pikkuhiljaa useiden vuosien saatossa sadevesi alkoi täyttää kuoppaa, jolloin siinä kasvanut metsä jäi uppeluksiin.

Jäätyneet ilmakuplat

Järvenpohjassa olevat kasvit vapauttavat metaanikaasua, joka jäätyy lähestyessään kylmää järvenpintaa. Ylempi kuva on otettu Antracticalla ja alempiVirossa.

Aallokko kivissä

Arizonan hiekkakiviin on muodostunut miljoonien vuosien aikana veden ja tuulen yhteistyössä kaunis aallokon näköinen kuviointi.

Sateenvarjon muotoiset puut

Nämä Dragon Blood Tree -nimellä tunnetut sateenvarjon muotoiset puut kasvavat ainoastaan Socotran saarella Jemenissä. Puun hassu tattimainen muoto suojaa juurakkoa auringon kuumalta paahteelta. Samalla se suojaa myös tiputtamiaan siemeniä.

Kiviruukkutasanko

Laosilla löytyy yli 2000 vuotta vanhoja kiviä, jotka on kaiverrettu ruukun muotoisiksi. Näitä valtavia ruukkuja on käytetty ilmeisesti polttohautausrituaaleissa.

Täpläjärvi

Järvi sijaitsee Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadassa. Tämä suolainen järvi sisältää suuret määrät eri mineraaleja,  esimerkiksi magnesiumsulfaattia ja kalsiumia. Kesäisin järven kuivuessa mineraalit jäävät näkyviin muodostaen täplät. Samalla kuivuminen mahdollistaa sen, että mineraalien päällä, eli järven keskellä, voi kävellä.

Värikkään kummun sisältä puskeva kuuma lähde

Erikoinen ja värikäs kuuma lähde sijaitsee Nevadassa ja on noin neljä metriä korkea. Kumpu on itse asiassa ihmisen vahingossa tekemä. 1964 alueella porattiin maata ja tutkittiin kuumien lähteiden käyttömahdollisuuksia energialähteenä. Maan alta porausreiästä alkoi myöhemmin nousta ylös erivärisiä mineraaleja, jotka kasaantuivat huikean näköiseksi kummuksi.

Kuvat: All Over Press

Kuvittele itsesi huoneen sisään, jossa ympärillä on vain turkoosia vettä, värikkäitä kaloja ja upeita koralliriuttoja. Kyseinen lomakohde Pemba saarella on todellinen paratiisi, joka sopii täydellisesti esimerkiksi häämatkoja etsiville ihmisille. Kelluva talo on ruotsalaisten suunnittelema.

1. Öisin pystyt ihastelemaan sanoin kuvaamattoman kaunista tähtitaivasta täydessä hiljaisuudessa rakkaasi kanssa.

2. Turkoosia vettä, aurinkoa, hyvää ruokaa ja seuraa. Mitä muuta ihminen kaipaisi?

3. Onko kuuma? Sukeltele hetki värikkäiden kalojen kanssa.

4. Koralliriutat ovat vain 1% meren pinta-alasta, mutta ne sisältävät 25% kaikista merissä tavattavista kalalajeista.

5. Vesi on niin kirkasta, että näet pohjaan vaikka vettä olisi useita kymmeniä metrejä.

6. Voit ottaa partneristasi upeita kuvia muistoksi matkastanne.

7. Tämä romanttinen kuva ei enempää selityksiä kaipaa.

8. Lähellä ei ole muita ihmisiä varastamassa tavaroitasi tai lepolassea -paikkaasi rannalla.

9. Pidätkö auringonotosta, parempaa paikkaa saa etsiä.

10. Vesi on erittäin puhdasta, sillä Tyynellä valtamerellä asutusta ei ole juuri lainkaan.

11. Hotelli valaisee ympäröivän veden öisin, jonka ansiosta voit nähdä yöllä liikkuvia kalalajeja.

12. Uni tulee varmasti kauniiden kalojen uiskennellessa ympärilläsi.


Lähde: All Over Press

Kuka olisi uskonut, että naulojen ja vasaran avulla voi luoda näin upeaa taidetta. David Foster käyttää päivänsä naputellen ja luoden upeita taideteoksia. Muotokuvissa on usein tehty erittäin tarkaa työtä erityisesti kasvojen kohdalla.

Ensi kerralla kun ostat nauloja ja alat nikkaroimaan, kokeile tehdä samanlaisia muotokuvia!

Lähde: All Over Press

Evästevalinnat