Fake! on Vivasin ohjelmasarja, jossa pureudutaan internetin kohuvideoihin ja niiden todenperäisyyteen. Olet varmasti nähnyt netissä videoita, joissa ihmiset heittävät käsittämättömiltä tuntuvia heittoja suoraan koriin.

Ovatko nämä uskomattomat heitot kuitenkaan aitoja?

Tässä uskomattomassa videossa sotilastankki ajaa suomalaisen Fiskars x25 -kirveen ylitse, eikä varsi katsea. Samainen kirves on voittanut useita kirvesvertailuja tehokkuutensa ansiosta. Kyllä me suomalaiset osaamme!

Tarina. Vuodesta 1649 lähtien Fiskarsin Ruukki on ollut monien suurien keksintöjen syntypaikka. Vuosia sitten kyläläinen korvasi perinteisen puisen kirveen varren Fiber Comp™ – varrella. Todistaakseen materiaalin kestävyyden, hän ajoi kirveen varren yli suurimmalla traktorilla, mitä kylästä löytyi. Kunnioittaaksemme tätä perintöä olemme laittaneet Fiskars X25 halkaisukirveen testiin.

Sketsissä nainen menee pyyhe päällä avaamaan oven, jonka takana seisoo hänen miehensä ystävä Marco. Marco pyörii hermostuneena kuistilla ja pyytää sitten hetken harkittuaan naista tiputtamaan pyyhkeensä 200 euroa vastaan. Nainen suostuu tähän ja tyytyväisenä saamastaan huomiosta ja helposta rahasta, hän sulkee oven ja Marco lähtee.

Mutta miesystävän astellessa keittiöön selviää, kenelle rahat itse asiassa kuuluvat.

Mies seisoo lasiseinän takana, kun toinen heittää palloa kohti miehen kasvoja. Mies ei säpsähdäkään, sillä järki sanoo, että lasi on välissä eikä pallo osu kasvoihin.

Mutta kun pallo lentää kohti miehen haaroväliä, hän köyristyy ja pakittaa automaattisesti. Refleksit toimivat – luontoäiti pitää erityisesti huolta lisääntymisvälineistään, naamalla ei niin väliä.

Tämä kaveri on uskomattoman taitava sormistaan. Sormien napsuttelu on hänen omien sanojensa mukaan pelkkä harrastus, jolla hän ärsyttää tyttöystäväänsä. Mies osaa napsutella sormia niin taitavasti, että hänen kaverinsa pyysivät miestä tekemään videon. Vain parin päivän sisään videota onkin katsottu jo lähes 180 000 kertaa.

Evästevalinnat