Suomi on turvallinen maa ja siitä hyvänä esimerkkinä toimii presidenttimme Sauli Niinistö, joka lenkkeilyttää Lennu-koiraansa Helsingin kaduilla aivan muina miehinä.

Ammattikorkeakoulu Haaga-Helian opiskelija Linda Pinnola oli ystäviensä kanssa viettämässä ”haalarinkastajaisia”. Koulun opiskelijoille suunnatussa tapahtumassa etsittiin Hietaniemen rannalle piilotettuja rasteja.

Yllättäen vastaan käveli koiransa kanssa Sauli Niinistö ja Pinnola päätti pyytää tätä yhteiskuvaan. Ensimmäisessä kuvassa presidentti moikkailee rennosti kameralle ja toisessa kuvassa kaveritkin pääsivät vieretysten hänen kanssaan.

Pinnola kuvailee MTV:lle lyhyttä kohtaamista hyvin positiiviseksi.

linda-pinnola-sauli-niinisto-presidentti

Kuvat: Linda Pinnola

Lähde: MTV

Nuoruudessa oli mahtavaa päästä ensimmäistä kertaa oman suosikkibändin keikalle.

Autistinen poika pääsi vihdoin katsomaan megasuosittua Coldplay-bändiä livenä. Poika ei pidätellyt tunteitaan, vaan itki ja tanssi koko live-esityksen ajan.

Myös isä liikuttui tilanteesta ja alkoi laulamaan pojalleen Coldplayn kappaleita. Koskettava pätkä on inspiroinut autistisia ihmisiä ympäri maailmaa ja he ovat alkaneet jakaneet omia kokemuksiaan isälle ja pojalle.

Lapsena saatoimme suuttua pienistä asioista niin paljon, että olimme valmiita muuttamaan pois kotoa. Vartuessa ymmärsimme kuitenkin, että vanhempien asettamat säännöt olivat vain omaksi parhaaksemme, eivätkö kiusaksi.

Tämä video (joka oli alunperin tarkoitettu yksityiseksi) on lähtenyt leviämään netissä kulovalkean tavoin. Perheen isoäiti lähetti videon muutamalle ystävälleen, jotka latasivat sen Facebookiin. Muutaman päivän päästä video oli kerännyt yli 2 miljoonaa katselukertaa. Tämän seurauksena isä päätti ladata videon Youtubeen, jotta hän pystyisi itse kontrolloimaan tilannetta paremmin.

Joka tapauksessa tämä video vie meidät kaikki nostalgisesti ajassa taaksepäin, kun olimme taaperoita ja saimme itkupotkuraivareita.

Ihmiset jaotellaan usein koira- ja kissaihmisiin, mutta yhdestä asiasta voimme kaikki olla silti samaa mieltä – tämä kissa on aivan liian suloisen ja pehmoisen näköinen eläin.

Videolla ei sinänsä tapahdu mitään ihmeellistä. Kissan ääni on kuitenkin niin suloinen, että sitä voisi kuunnella kuin musiikkia.

Koiranomistaja tietää, että eläin pystyy aistimaan asioita, joita ihmisen on vaikea huomata.

Koirat pystyvät tulkitsemaan mielialaamme äänen perusteella. Uusin tutkimus kuitenkin osoittaa, että koirat ymmärtävät myös ihmisten ilmeitä.

Tutkimuksessa koirille näytettiin ilmeitä ja ääniä, joita ne joutuivat tulkitsemaan. Tutkimustulokset olivat erittäin mielenkiintoisia.