Espanjalainen taiteilija Ignacio Canales Aracil tekee prässätyistä kukista kauniita koristeita. Mies antaa kasvien kuivua kuukauden ajan valitsemansa muotoisessa astiassa tai vaasissa, minkä jälkeen hän suihkuttaa niihin lakkaa. Tämä estää kukkien haurastumisen. Ilman lakkaa teoksen alimmat osat murtuisivat.

Kyseinen menetelmä on ollut käytössä jo useita tuhansia vuosia, sillä vanhimmat prässäykset ovat löytyneet Tutankhamonin haudoista Egyptistä.

Lähde: Ignacio Canales Aracil

Neljä vuotta sitten joku hakkeroi Emma Holtenin sähköpostin ja Facebookin. Sieltä varastettiin alastonkuvia, ja ne levitettiin nettiin. Tuhannet ihmiset näkivät kuvat, kommentoivat niitä ja jakoivat eteenpäin. Samalla tiedot Emman vanhemmista ja esimerkiksi työpaikasta levisivät. Emma sai useita yhteydenottoa, jossa häneltä pyydettiin lisää kuvia tai jo levinneet kuvat lähetettäisiin hänen työnantajalleen. Tämä viestin tulva ei ole edelleenkään loppunut. Lähes kaikki tiesivät kuvien levinneen ilman Emman lupaa, mutta se ei tuntunut haittaavan.

Hakkeria ei koskaan saatu kiinni. Syyllistä etsittiin Emmasta – ”mitäs lähettelet sellaisia kuvia huora”, kommentoi eräs sivusto, joka jakoi kuvat.

Yleensä naisiin kohdistuvassa vihassa tai alentavassa käytöksessä on kyse siitä, että naista ja tämän oikeuksia halutaan murjoa maanrakoon. Naisesta tehdään kohde, jonka seksuaalisuus ja keho ovat vapaata riistaa tasan siitä syystä, että ne ovat olemassa.

Tällä videolla Emma kertoo, mitä hän päätti tehdä. Valokuvaaja otti Emmasta uusia alastonkuvia, jotka hän jakoi vapaaehtoisesti – omasta tahdosta.

Kathy Beitz on ollut lapsesta asti sokea. Hän synnytti hiljattain maailmaan suloisen ja terveen pojan. Lapsen syntymä itsessään on jokaiselle vanhemmalle unohtumaton, mutta eSight-lasit tekivät Kathylle kokemuksesta vieläkin ikimuistoisemman. Kathy nimittäin kykeni lasien avulla näkemään vauvan ensimmäistä kertaa elämässään. Ja mikä hienointa – se vauva on hänen oma poikansa.

Naisten seksuaalinen häirintä kaduilla on valitettavan yleinen ilmiö erityisesti eteläisissä valtioissa. “Paremos el acoso callejero” (Lopetetaan kaduilla tapahtuva häirintä) niminen säätiö päätti tehdä videon, jossa miehet saivat maistaa omaa lääkettään.

Häiriköiden taustat selvitettiin, ja tämän jälkeen heidän äiteihinsä otettiin yhteyttä. Äitien ulkonäköä muokattiin vaatteiden ja meikkien avulla, minkä seurauksena miehet eivät tunnistaneet heitä. Tällaisen tilanteen jälkeen ei varmasti tee mieli hetkeen huudella.

Lentokone ei päässyt lähtemään aikataulun mukaisesti, ja matkustajat joutuivat odottelemaan koneessa vähän pidempään. Kun lentoemo jutteli matkustajien kanssa, hän kuuli, että neljä heistä oli barbershop-laulajia. Niinpä nämä miehet päättivät viihdyttää muita muutamalla laululla.

Evästevalinnat