Kaikenlaisia, erikoisia ja hassuja ystävyksiä sitä näkeekin. Tällä kertaa bestiksinä ovat kissa ja pöllö. Ne leikkivät keskenään niin, että vuorotellen molemmat vähän härnäävät toista. Pöllö tökkii nokallaan ja kissa läimii tassullaan. Välillä pöllö lähtee lentoon ja kissa yrittää napata siitä kiinni. Erikoista!

Vuosien aikana ystävänpäivästä on tullut kaupallinen juhla naisille. Helmikuun 14. päivänä pariskunnat juhlistavat rakkauttaan suklaalla, kukilla sekä korteilla.

Miehet eivät halua karkkia. Miehet eivät halua kukkia taikka koruja. Miehet haluavat kahta asiaa: pihvin ja suihinoton. Maaliskuun 14 päivä, jolloin on kulunut yksi kuukausi ystävänpäivästä, on virallinen pihvi- ja suihinottopäivä.

Tutkimuksessa 4-7-vuotiaat tytöt jaettiin kahteen ryhmään. Toiselle porukalle annettiin leikkeihin prinsessa-Barbit, toiselle Mr. Potato Head -lelut. Tämän jälkeen tyttöjen tuli näyttää listalta, jossa oli mainittu 10 ammattia, missä näissä ammateissa he näkisivät itsensä tulevaisuudessa. Samalla heidän tuli arvioida, minkälaisissa ammateissa pojat voisivat olla.

“Perunapää”-leluilla leikkineet tytöt näkivät itsensä samoissa kymmenessä ammatissa kuin missä he näkivät pojatkin. Barbeilla leikkineet taas rajasivat useita pois. Mutta silti he näkivät pojat ammateissa, joihin he eivät voineet kuvitella itseään.

Tutkimus suoritettiin Oregonin osavaltionyliopistossa. Tuloksista heräsi tietysti kysymys, kuinka paljon prinsessanuket vaikuttavat lasten kuvitelmiin itsestään ja ammatinvalintamahdollisuuksistaan. Miksei tehdä enemmän esimerkiksi presidentti-nukkeja? Tai kirurgeja? Poliiseja? Bisnesnaisia? Miksi muoti, vaatteet ja ulkonäkö ovat etusijalla?

Lähde: Oregonin yliopisto

Kolmevuotias Emily jutteli yhtenä iltana äitinsä kanssa. Tyttö kysyi miksi joillain lapsilla ei ollut hiuksia ja heidän päänsä oli peitetty huivilla. Äiti kertoi tytölle, että lapset sairastavat syöpää, jonka takia osa lapsista menettää hiuksensa.

Seuraavana päivänä Emily marssi setänsä luo, joka oli kampaaja. Emily halusi, että hänen hiuksensa leikataan ja ne käytettäisiin peruukin tekemiseen. Näin peruukkia voisi pitää syöpää sairastavat lapset, jotka ovat menettäneet hiuksensa.

Mitä Emily teki, on jotain niin vilpitöntä ja kaunista, että kaikkien tulisi ottaa mallia tämän kolmevuotiaan tavasta välittää muista!

Amerikkalainen yritys Spritz on julkaisemassa Samsungin kanssa yhteistyössä kännykkäsovelluksen, joka mahdollistaa kirjan lukemisen alle 90 minuutissa.

Idea perustuu siihen, että silmän ei tarvitse liikkua ruudulla – vaan sanat liikkuvat. Ne pomppaavat yksitellen näkyviin, sijaitsevat ruudun vasemmalla puolella, sillä silmän on helpompi napata ne sieltä, ja keskellä sanaa on yksi punainen kirjain koko ajan samassa kohdassa.

Voit testata tätä itse:

Ainakin englannin kielessä tämä toimii erinomaisesti. Mielenkiintoista on sitten se, miten suomen kieli asettuu tuohon pitkine sanoineen. “Lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilas.”

Lähde: spritzinc.com / elitedaily.com