Moni vanhus kokee yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta. Tämä johtaa helposti masennukseen ja väsymiseen sekä henkisellä että fyysisellä tasolla.

Moni lapsi taas ei välttämättä ymmärrä ikääntymistä, sillä omat vanhemmat eivät vielä harmaannu ja isovanhempiakin näkee harvoin.

Tähän pulmaan on keksitty erinomainen ja tärkeä ratkaisu. Seattlen vanhainkodin yhteyteen avattiin nimittäin päiväkoti, jotta lapset ja vanhukset voivat viettää aikaa yhdessä.

Tämä video kertoo tunnelmasta kaiken. Enempää sanoja ei tarvita.

 

Tästä löydät näppäriä vinkkejä, miten voit hyödyntää vanhoja puulavoja. Toisilta niitä löytyy omalta takapihalta, mutta jos ei, niin monilla kaupoilla saattaa lojua ylimääräisiä käyttämättömiä puulavoja varastossaan.

Puutarhaa ja kuistia voi helposti koristaa lavoista tehdyillä sohvilla ja kukka- ja yrttitelineillä. Lisäksi lavasta voi tehdä vaikkapa pyörätelineen tai koiranpedin.

Ei muuta kuin nikkaroimaan!

1.

Lähde

2.

Lähde

3.

Lähde

4.

Lähde

5.

Lähde

6.

Lähde

7.

Lähde

8.

Lähde

9.

Lähde

10.

Lähde

11.

Lähde

12.

Lähde

13.

Lähde

14.

Lähde

15.

Lähde

16.

Lähde

17.

Lähde

18.

Lähde

19.

Lähde

20.

Lähde

21.

Lähde

22.

Lähde

23.

Lähde

24.

Lähde

25.

Lähde

26.

Lähde

27.

Lähde

Osaatko ratkaista nämä kaksi aivopähkinää? Kiinassa ala-astelaiset ratkaisivat molemmat tehtävät keskimäärin 20 sekunnissa, mutta aikuisille nämä ovat yllättävän haastavia. Tämä ei ole rakettitiedettä, vaan yksinkertainen ajattelu ja järkevä logiikka auttavat ratkaisemaan kyseiset tehtävät. Ratkaisut löydät artikkelin lopusta.

Tehtävä 1: Mikä numero parkissa olevan auton alla piilee?

Lähde

Tehtävä 2: Kumpaan suuntaan bussi menee? Vasemmalle (A) vai oikealle (B)?

Lähde

Vastaukset:

Tehtävä 1: Auton alla piilee numero 87. Jos kuvan kääntää ympäri, ratkaisu on helppo keksiä. Numerot kuuluu lukea siis toisesta suunnasta, jolloin parkkipaikkojen numerot olisivat oikealta luettuna 86, 87, 88, 89, 90 ja 91.

Tehtävä 2: Bussi menee suuntaan A. Bussin kyljessä ei näytä olevan ovea, joten sen on pakko olla toisella puolella.

Hi-viruksesta tiedetään nykypäivänä aivan liian vähän, ja monella on hivistä vanhentunutta tietoa ja vääristyneitä kuvia. Kun taudista tietää enemmän, se ei olekaan enää niin pelottava.

Moni tietämätön luulee, että hiv tarttuu esimerkiksi kättelemällä tai suutelemalla, mutta näin ei suinkaan ole. Hiv tarttuu suojaamattomassa seksissä, veren kautta tai äidistä lapseen esimerkiksi synnytyksessä. Lääkkeillä saadaan kuitenkin hiv-positiivisen virusmäärä lähes nollille, eli toisen ihmisen tartuttaminen on lähes mahdotonta lääkityksen aikana.

Kuvat: Hiv-tukikeskus

Hiv-positiivinen Janne Antin tekee videolla sosiaalisen kokeen, jolla hän haluaa hälventää ennakkoluuloja ja lisätä tietoa hivistä. Uskaltaisitko sinä koskea hiv-positiivista ihmistä?

Lue myös kolmen suomalaisen tarinat siitä, millaista on olla hiv-positiivinen. 

Lähde: kioski.yle.fi

Pienkone nousi yläilmoihin kyydissään yksi lentäjä, yksi matkustaja ja yksi nukkumassa ollut salamatkustaja. Tämä salamatkustaja oli ilmailufirman maskotti, kissa.

Videolla näkyy, kun pilotti huomaa yhtäkkiä kesken lennon, että siiven sisältä kömpii esiin päiväunilla ollut tuttu kaveri. Säikähtänyt lentäjä kaartaa koneen nopeasti maahan. Hieman jännittyneeltä näyttää myös kissa, joka tuskin osasi odottaa heräävänsä ilmasta. Vaikka tilanne on sille aika hurja, ei monikaan kissa saa tällaista kyytiä elämässään. Onneksi kenellekään ei käynyt mitään ja kaikki pääsivät turvallisesti maan pinnalle tasaamaan sykettään. Semmoinen iltapäivä!