Kenneth ja Helen tapasivat Ohiossa teini-ikäisinä. He halusivat naimisiin niin kovasti, että Kenneth valehteli olevansa 21-vuotias, vaikka todellisuudessa hän oli vielä 20. Hän olisi kyllä tullut täysi-ikäiseksi muutaman päivän kuluttua, mutta rakastunut pariskunta ei malttanut odottaa päivääkään.

He kasvattivat yhdessä kahdeksan lasta – ja silti he jaksoivat aloittaa jokaisen aamun pitämällä toisiaan kädestä kiinni ja kiittämällä siitä, että heillä on toisensa. Lapset tiesivät aina, että kun he menettäisivät toisen vanhemmistaan, toinenkin lähtisi hyvin pian.

Ja niin kävi. Kenneth ja Helen olivat yhdessä yli 70 vuotta, ja vain 15 tuntia sen jälkeen, kun 92-vuotias Helen menehtyi, lähti myös hänen 91-vuotias rakkaansa.

12-vuotias Martin Pistorius eli normaalia terveen nuoren pojan elämää Etelä-Afrikassa, kun hän eräänä päivänä tuli koulusta kotiin ja tunsi olevansa kipeä.

Pian hänellä todettiin olevan liikehermoratoja rappeuttava sairaus. Martin vajosi tiedottomaan tilaan. Tai niin lääkärit väittivät; Martin ei ymmärrä mitään ympärillään tapahtuvaa.

Mutta he olivat väärässä.

Lähes 10 vuoden ajan Martin eli vankina omassa kehossaan pystymättä kommunikoimaan mitenkään. Martin ei kyennyt puhumaan eikä liikkumaan, mutta hän ymmärsi kaiken, mitä tapahtui ja mitä ihmiset puhuivat.

Kun lääkärit tajusivat virheensä, Martinia alettiin heti kuntouttaa. Hänen tietoisuutensa kooman aikana oli suuri järkytys erityisesti läheisille. Martinin äiti oli heikkona hetkenä sanonut pojan sängyn vieressä, että toivoisi pojan kuolemaa. Hän ei tietenkään tarkoittanut sitä eikä olisi ikinä sanonut sellaista, jos olisi tiennyt pojan ymmärtävän kaiken. Martin kuitenkin tajusi, että hänen äitinsä ei koennut olevansa tarpeeksi hyvä äiti, vaikka todellisuudessa Martin tiesi tämän olevan paras mahdollinen – mutta hän ei pystynyt sanomaan sitä surulliselle ja väsyneelle vanhemmalleen.

Lisäksi selvisi, että poikaa oli hyväksikäytetty ja kohdeltu väkivaltaisesti hoitokodeissa, joissa hän välillä vietti aikaa.

Nykyään onnellisesti naimisissa oleva Martin kommunikoi kirjoittamalla, sillä puhumaan hän ei vieläkään pysty.

Hänen tärkein sanomansa on: “Kohtele muita aina ystävällisesti ja kunnioittaen, vaikka tuntuisikin, ettei toinen ymmärrä. Älä koskaan aliarvioi mielen ja rakkauden voimaa, äläkä koskaan lakkaa haaveilemasta.”

Kuvat: Youtube

Tässä Martinin tarina vielä videolla:

Oletko koskaan miettinyt, kuinka vaikeaa edes yhden voileivän tekeminen olisi, mikäli kaikki ainekset valmistaisi itse? Yhdysvaltalainen mies valmisti voileivän itse alusta loppuun. Tehtävään kuului omien vihannesten viljely, suolan valmistaminen merivedestä, juuston tekeminen, viljan viljely, hunajan kerääminen ja kanan tappaminen.

Voileivän tekeminen maksoi yhteensä 1336 euroa ja mies sanoi, ettei se huono ole.

Äiti laittoi videon kuvaamaan lastensa leikkejä, sillä hänen oma äitinsä oli pyytänyt saada nähdä lastenlastensa söpöjä puuhasteluita. Mutta kun äiti katsoi videon myöhemmin, hän löysi sieltä myös aviomiehensä puuhasteluita. Lasten isä oli nimittäin päättänyt osallistua tyttärensä tanssituokioon ennen kuin hän meni ripustamaan pyykkejä narulle. Tuloksena syntyi vahingossa siis varsin hauska, aito ja ihana video, jonka perhe muistaa varmasti koko elämänsä.

Missy ja Laydie tulivat riemuissaan tervehtimään omistajaansa, kun hän palasi töistä kotiin. Herttaiset amerikanpitbullterrier-sisarukset olivat kuitenkin tehneet tuhmia. Koirakaksikko oli nimittäin repinyt omistajansa lenkkihousut palasiksi ja heti omistajan kysyessä asiasta molemmat eläimet lähtivät nopeasti pois huoneesta.

Videon kommenteissa moni on sanonut, että on uskomatonta, kuinka koirat ymmärtävät omistajansa puhetta. Todellisuudessa kyse on kuitenkin siitä, että ne eivät tiedä tehneensä tuhmia, mutta miehen vaihtaessa äänensävyään ne ymmärtävät, että jokin on pielessä.