Ivar niminen myrsky riehui viime joulukuussa Norjassa. Myrsky vei noin 55 000 ihmiseltä sähköt ja aiheutti suurta tuhoa merillä. Kouluja suljettiin myrskyn vaarallisuuden takia ja ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa.

Videolla nähdään, kuinka ihmiset kävelevät myrskyä vastaan varoituksista huolimatta. Suojatienkin ylitys on haaste, sillä vastatuuli on niin kova kyseisellä kohdalla. Toiseen suuntaan myötätuuli puskee ihmisiä eteenpäin ja meinaa kaataa heitä kumoon.

Suojatietä ylittänyt mies oli lentänyt tuulen mukana ja tarvitsi sairaalahoitoa. Tapauksen vuoksi poliisi valvoi suojatietä ja auttaa tarvittaessa ihmisiä tien yli.

Se on tikku-ukko, jolla on Mikki Hiiren korvat! Vuosi sitten tämä asu oli valotikusta koottu, mutta tämä on paranneltu versio. Nyt se on kevyempi ja siistimpi.

Tämmöinen asu olisi kätevä Suomen pimeissä öissä. Ainakin siihen asti, kunnes lapsi kiipeää puuhun tai lumikinokseen ja valot sammuu.

On kaunis kesäpäivä, aurinko paistaa ja kaksi miestä hengailee puistossa. Toinen miehistä nappaa vesipullon toiselta. Siitä seuraa tiukka kamppailu. Kamppailu ei kuitenkaan ole mikään ihan tavallinen, sillä tavallaan miehet tekevät parkouria hidastetusti, mutta eivät kuitenkaan. Tätä ei voi selittää, se pitää nähdä itse. Hauska pätkä.

Videon miehet kertovat Youtube-tilillään, etteivät osaa oikeasti yhtään parkouria. Siksi tämä video.

Tässä aivan loistava kikka, miten saa piirrettyä vapaalla kädellä täydellisen ympyrän, joko ison tai ihan pienen. Tärkein neuvo on, että pidä käsi paikallaan, ja se, mitä liikutat, on paperi. Todella näppärää ja yksinkertaista. Miksei tätä opetettu koulussa, koska… Koska sitten olisi voinut piirtää kauniita ympyröitä kaikkialle.

Halaamisella on ihmeitä tekevä voima. Se tuo kaksi lämmintä, avointa ja vastaanottavaista sydäntä lähemmäksi toisiaan. Se tarkoittaa, että minä välitän. Se tarkoittaa, että minä ymmärrän.

Jokainen meistä – joka ikinen – tarvitsee rakkautta ja hyväksyntää. Oikeus olla oma itsensä ei saa olla kiinni ulkonäöstä, tavasta puhua, kävellä tai nähdä maailma. Se ei saa olla kiinni siitä, että on erilainen kuin muut.

Videolla nallepukuun pukeutunut ihminen seisoo keskellä toria. Hän avaa kätensä levälleen ja odottaa. Odottaa halausta. Hän saa niitä, useita. Lopuksi hän nostaa maskin pois naamansa edestä. Mies on kehitysvammainen.

Tarinan tarkoitus on muistuttaa, että me sivuutamme erilaiset. Eikä siihen ole yhtäkään järkevää syytä eikä selitystä.