Moni pelkää kuollakseen hämähäkkejä – syynä on varmasti se, että niillä on useita silmiä, jalkoja ja kaiken lisäksi ne voivat olla myös myrkyllisiä. Hämähäkit eivät kuitenkaan sinänsä ole sen vaarallisempia kuin muutkaan eläimet.

Lucas -niminen fiktiivinen hahmo on parantanut tuhansien ihmisten hämähäkkifobian. Pieni ”hämis” on yksinkertaisesti niin suloinen, ettei sitä voi kammoksua. Kaiken kruunaa ihana ääni, jolla hämähäkki puhuu.

Anna itsellesi hetki aikaa ja katso tämä video, joka parantaa fobiasi kertaheitolla!

Ihmisillä on niin paljon opittavaa eläimiltä – alkaen siitä, että eläimet eivät tuomitse toisiaan ulkonäön tai rodun perusteella.

Jääkarhut ovat mielestäni maapallomme majesteettisimpia eläimiä ja siksi tulenkin surulliseksi, kun kuulen uutisia kovaa vauhtia sulavista jäätiköistä.

Jäätiköiden pienentyminen on vaikuttanut jääkarhujen elinoloihin merkittävästi ja tämän vuoksi karhut joutuvat tulemaan yhä useammin ihmisasutuksen lähelle. Tämä aiheuttaa yleensä vaaratilanteita, mutta ei kuitenkaan kaikissa tapauksissa.

Tiesitkö, että koirat ja jääkarhut voivat olla ystäviä?

Tämä video kertoo koirien ja jääkarhujen välille kehittyneestä ystävyyssuhteesta. Videota katsoessa on todella vaikea olla liikuttumatta – kiinnitä huomiota siihen, kuinka hellävaraisesti suuret jääkarhut käsittelevät koiria.

Bordercolliet ovat paimenkoiria, joita käytetään vielä tänäkin päivänä lampaiden paimentamiseen. Kyseisiä koiria näkee tosin tänä päivänä todella usein pelkästään lemmikkeinä.

”Töissä käyvät” bordercolliet joutuvat kuitenkin jo nuoressa iässä ensimmäiseen tehtäväänsä: niiden täytyy tutustua lampaisiin, jotka tulevat olemaan läsnä koko koirien elämän ajan. Pennut ovat vain muutamien viikkojen ikäisiä, kun ne viedään ensimmäistä kertaa tutustumaan uusiin ystäviinsä.

Koirat eivät vielä nuorena paimenna suuria ja ehkä hieman pelottaviakin lampaita.

Voit katsoa oheiselta videolta, kuinka pentujen ensimmäinen työpäivä sujui!

Eläimet joutuvat joskus kokemaan asioita, joita yhdenkään elävän olennon ei tulisi kokea. Eläinten entiset omistajat ovat mahdollisesti kohdelleet lemmikkejään kaltoin, jonka jälkeen he ovat heivanneet raukat kadulle. Tällaisissa tilanteissa eläimet tarvitsevat hyväsydämisten ihmisten apua enemmän kuin koskaan.

Tässä tapauksessa ihmiset olivat törmänneet kissaan, jolla tuntui olevan loputon ruokahalu. Kissa ei kuitenkaan syönyt ruokaansa paikan päällä, sillä se kuljetti annoksen piiloon. Eräänä päivänä uteliaat ihmiset päättivät seurata kissaa selvittääkseen, mihin kaikki ruoka oikein menee.

Mysteeri ratkesi nopeasti, kun he näkivät jotain todella suloista ja liikuttavaa…

Netti on pullollaan videoita, joissa omistajat pilailevat koiransa kustannuksella – tämä tapahtuu kuitenkin suurimmaksi osaksi hyvän maun rajoissa. Olen varmasti kertonut satoja kertoja, kuinka uskollisia ja luotettavia ystäviä koirat ovat – no tässäpä tulee jälleen yksi lisätodiste.

Kävelylenkillä koiransa kanssa ollut omistaja oli päättänyt kokeilla pientä jekkua. Koiralla on tapana kävellä muutama metri omistajansa edellä ja vilkaista säännöllisesti taakseen, että sen ystävä pysyy vauhdissa mukana. Kaikki sujuu hyvin, kunnes koira kääntyy ja huomaa, ettei omistaja olekaan enää sen takana.

Koira vilkuilee epätietoisesti eri suuntiin ja päättää lähteä takaisin päin. Omistaja ei kuitenkaan halua pelästyttää eläintä ja hän päättääkin näyttäytyä jo muutamien sekuntien jälkeen.

Voit katsoa videon alapuolelta: