Eläinten jalostus on aikojen saatossa edennyt niin pitkälle, että muun muassa lehmät ja sonnit eivät näytä lainkaan enää eläimiltä vaan pidemminkin kehonrakentajilta. Tämä tilanne ei ole todellakaan optimaalinen eläimelle, jonka lihasmassan kuuluisi olla puolet pienempi. Jopa yksinkertaiset ja luonnolliset tehtävät, kuten käveleminen ja synnyttäminen muuttuvat vaikeaksi.

”Belgiansiniseksi” kutsuttu karjarotu on jalostettu pelottavan pitkälle. Lehmät eivät pysty itse edes synnyttämään vasikkojaan, sillä niiden peppulihakset ovat liian suuret. Tämän seurauksena karjankasvattajat joutuvat usein turvautumaan keisarileikkaukseen.

Moni meistä pitää lihasta ja sen mausta, mutta silloin tällöin tulee mietittyä sitä, kuinka hirvittävän kärsimyksen eläimet joutuvat kokemaan, jotta me saisimme hyvää ruokaa…

Asuntovaunulla matkatessa, saattaa varsinkin Australiassa törmätä kummallisiin tilanteisiin. Tällä kertaa sattunut tilanne oli aluksi erikoinen, mutta koko asialle löytyi lopulta luonnollinen selitys.

Perhe alkoi ihmetellä, kun heidän asuntovaunun ympärille alkoi kerääntyä kenguruita. Aluksi he eivät tienneet, mistä on kyse ja tilanne saattoi tuntua jopa hieman pelottavalta. Eläinten erikoiselle käytökselle löytyi kuitenkin erittäin yksinkertainen syy, sillä ne olivat vain nälkäisiä. Kokemus oli varmasti koko perheelle ainutlaatuinen, sillä villit eläimet harvoin uskaltautuvat näin lähelle ihmisiä.

Kissat ja koirat eivät tunnetusti ole aina niitä kaikista parhaimpia kaveruksia, vaikka toki poikkeuksiakin löytyy. Eläimet ovat pohjimmiltaan kuitenkin äärimmäisen sydämellisiä ja välittäviä, jonka vuoksi ne tietävät, milloin on aika laittaa ennakkoluulot sivuun ja auttaa hädässä olevaa ystävää.

Kissaemo toimi tässä tilanteessa kerrassaan upeasti, kun se päästi vastasyntyneen koiranpennun omaan poikueeseensa. Koira sai emolta tukea ja turvaa sekä kissanpennuilta leikkiseuraa ja lämpöä.

Kaiken lisäksi emokissa jopa syötti koiraa ja piti siitä huolta aivan kuin omista pennuistaan.

Eläimet pärjäävät yleensä omillaan, mutta silloin tällöin ne tarvitsevat apua myös ihmisiltä.

Eläimiä auttavat ihmiset ovat usein hyväsydämisiä ja asettavat pelastusoperaation aikana jopa oman henkensä eläinten edelle. Kelsey Allonge löysi ojasta kuolemaisillaan olleen hevosen. Eläin oli karannut vanhan omistajansa luota, sillä se eli surkeissa oloissa ja oli nälissään.

Vasta puolen vuoden ikäinen hevonen ei olisi jäänyt henkiin ilman apua. Teinityttö hyppäsi tämän seurauksena ulos autostaan ja talutti eläimen neljä tuntia kotiin. Surullisen elämänsä jälkeen hevonen sai vihdoin uuden alun ja ystävän, joka välitti siitä.

Katso video alapuolelta:

Alligaattorit ovat melko rauhallisia eläimiä, jotka kuitenkin ärsyyntyessään voivat toimia tappavan nopeasti ja voimakkaasti. Niiden suuri ja kömpelön näköinen vartalo saattaa hämätä, sillä ne ovat täyttä lihasta!

Videolla näemme suuren alligaattorin, jota paikalle tulleet ihmiset kuvaavat lumoutuneita. Ihmisten takana kävelee kuitenkin toinenkin alligaattori ja voimme todeta, että vaaratilanne oli todella lähellä.

Onneksi kumpikaan alligaattoreista ei juurikaan välittänyt ihmisistä, kun ne kävelivät rauhassa tien ylitse.