Siinä on erikoinen ystäväkaksikko – kissa ja kani. Sen lisäksi, että kaverukset näyttävät hengailevan yhdessä, ne liikkuvat tienvarressa kuin ammattilaiset konsanaan. Kanikaan ei lähde säntäilemään jännittyneenä pusikoihin. Se selkeästi luottaa ystäväänsä. Yhdessä mennään, yhdessä tullaan.

Pusseissa ja purkeissa kaupanhyllyille tuleva ruoka – mausteet, pähkinät, pavut, hedelmät ynnä muu – saattaa kasvaa tavalla, mikä ei heti ensimmäisenä tule mieleen. Tähän on koottu 10 erilaista faktaa arkipäivän ruokalajikkeista, joiden kasvuhistoria voi yllättää.

1.

Maapähkinä kasvaa maan alla. Palko sisältää 1-3 pähkinää.

2.

Cashew-pähkinä, tai oikeastaan siemen, kasvaa puussa, jonka nimi on munuaispuu. Kuvassa kasvin keltainen osa on niin sanottu valehedelmä, jonka päässä siemen roikkuu kovan kuoren sisällä.

3.

Kiivi kasvaa samanlaisissa köynnöksissä kuin viinirypäleet.

4.

Kahvipapu kasvaa punaisten kahvimarjojen sisällä. Yhden marjan sisällä on yleensä kaksi papua.

5.

Kanelitangot raaputetaan irti kanelipuun kuoresta.

6.

Latva-artisokka on kasvin kukkanuppu.

7.

Vanilja on orkidealajiin kuuluva kasvi. Kasvin siemenkotia käytetään mausteena.

8.

Riisi on heinää.

9.

Pinjansiemenet kasvavat havupuussa, joiden kävyistä siemenet saadaan. Käpy kypsyy hitaasti, 3 vuotta.

10.

Ananas ei kasva puussa. Se on kasvi.

Lähde: Imgur

Jos olet väsäämässä kesäistä salaattia ja haluat pilkkoa mukaan viinirypäleitä, tässä on oiva keinoa tehdä se nopeasti ja helposti. Pese rypäleet, aseta ne lautaselle, laita päälle toinen samankokoinen lautanen ja leikkaa sitten terävällä veitsellä kaikki kahtia yhdellä kertaa. Tosi näppärää!

Sorsa oli tehnyt pesänsä rakennuksen ensimmäisen kerroksen kielekkeelle ja muninut sinne. Tätä tapahtumaa pääsi seuraamaan rakennuksessa olevan pankin henkilökunta ikkunoistaan.

Kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes poikaset syntyivät, ja emo halusi viedä ne läheiseen lampeen. Kieleke oli sen verran korkealla eivätkä poikaset osanneet vielä lentää, että surullisen katastrofin ainekset näyttivät olevan käsillä. Emo itse lensi maahan ja jäi odottelemaan poikasiaan.

Onneksi kuitenkin pankkiiri Joel Armstrong sattui olemaan paikalla. Poikaset alkoivat nimittäin hypätä yksi kerrallaan kielekkeeltä alas. Joel seisoi kielekkeen alapuolella ja nappasi jokaisen poikasen kiinni ennen kuin ne tipahtivat maahan. Kun koko pesue oli ehjänä maan tasalla, paikalle kerääntynyt ihmisjoukko ohjasi vielä sorsaperheen turvallisesti läheiselle joelle.

Ihmiset pitävät huolta koiristaan, mutta kyllä koiratkin osaavat huomioida omistajansa. Huonon päivän pelastaa lemmikin rakastava käytös.

Mies oli mennyt koiransa hellään syleilyyn hakemaan lohdutusta ja huolenpitoa. Koira halasi omistajaansa ja silitti hänen päätä tassullaan. Tällainen on tosirakkautta!