Vuonna 1998 taiteilija Dave Devries vietti Jersey Shoressa perheensä kanssa lomaa. Hänellä oli mukanaan piirustusvihko, jonka hänen sisarentyttärensä oli luonnostellut täyteen omia piirustuksiaan. Dave tuijotti kuvia kiinnostuneena ja alkoi tuumailla, miltä lapsen tekemät kuvat näyttäisivät, jos ne värittäisi.

Tästä ajatuksesta syntyi Devriesin kirja The Monster Engine (2005) – teos, jossa lasten piirtämät monsterit heräävät henkiin.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

Tutustu taiteilijan muihin töihin osoitteesta: www.davedevries.com

Linkki Daven Facebook-sivulle: facebook.com/TheMonsterEngine.DaveDeVries

Koska ennen vanhaan kaikki oli tietysti niin paljon paremmin, kannattaa keskittyä alla oleviin muistoihin oikein kunnolla ja hymyssä suin.

Kokosimme tähän jälleen 20 asiaa, joita ei moni nykyajan nuori tiedä olemassa olevankaan. Tiedätkö sinä?

1. Tarrapallo, joka ei meinannut sitten millään jäädä kiinni räpylään.

Lähde

2. Nämä lyijykynät.

Lähde

3. Miten monen mutkan takaa saikaan etsiä pasianssia…

Lähde

4. Ja entäs näiden raahaaminen mukana…

Lähde

5. Uuden soittoäänen tallentaminen kännykkään oli tosi helppoa.

Lähde

6. Tämä tuttu ilmestys näytöllä.

Lähde

7. Jos taskussa oli tämä, ei passannut hirveästi pomppia tai liikkua ylipäätään.

Lähde

8. Näitä lentäviä paperiliuskoja on tullut tuijoteltua muutamankin ”lyhyen” tovin verran.

Lähde

9. Se tunne, kun pelasi autossa ja katuvalo valaisi näytön hetkeksi…

Lähde

10. Ei pelattu interwebistä mitään angry birdsejä.

Lähde

11. Vähän väliä kännykkä ilmoitti, että viestejä on liikaa eikä uudet mahdu tulemaan.

Lähde

12. Nämä paristot…

Lähde

13. Kamera, jota piti itse kelata, jotta sai otettua yhden (1) kuvan kerralla.

Lähde

14. Kun stereot eivät tunnistaneen cd-levyä, joka oli juuri poltettu täyteen lempimusiikkia.

Lähde

15. Kitalaki vieläkin kipeänä näistä kovista mokkuroista, joita tuotiin aina laivalta.

Lähde

16. Kun painoit vahingossa kännykästä Internetin päälle ja yritit laittaa sen äkkiä pois, ettei siitä tule hirveää puhelinlaskua.

Lähde

17. Kun ei päässytkään leikkimään sovitusti, ei siitä mitään ilmoiteltu viesteillä. Toinen odotteli helposti tunnin jos toisenkin.

Lähde

18. Ajaessa oli aina kartta mukana. Kartta, jota ei saanut avaamisen jälkeen taiteltua mitenkään takaisin kasaan.

Lähde

19. Kun vielä uskoit, että tuolla sinisellä päällä saa kumitettua mustekynän jälkeä…

Lähde

20. Ja tämä ”patukkaa seinän takana”-mainos…

Katso lisää muistoja täältä: OSA 1, OSA 2 ja OSA 3.

Pienellä Piper-tytöllä on hieman heikko näkö, ja hän sai siksi ikiomat silmälasit. Tällä videolla hänen äitinsä Jessica Sinclair laittaa tytölle lasit päähän ensimmäistä kertaa. Lapsen reaktio on vallan suloinen, sillä selkeästi voi huomata, miten iloiseksi hän tulee nähdessään paremmin vanhempansa.

Sanotaan, että koira on ihmisen paras kaveri. Onko koira kuitenkin löytänyt nyt uuden ja vielä paremman ystävän? Irlantilainen labradorinnoutaja ainakin on. Se juoksee joka aamu rantaan ja lähtee uimaan, jossa delfiini odottaa sitä. Joskus Ben-koira ui niin pitkälle, ettei se jaksa omin avuin tulla takaisin, jolloin sen ystävä Duggie-delfiini on auttaa sen rantaan asti.

Satamassa on myös laivoja ja veneitä, jotka pitävät näitä ystävyksiä silmällä ja mikäli hätä tulee he rientävät heti apuun. Ehkä ihmisilläkin olisi jotain opittavaa näistä ystävyksistä, ja että ulkonäön perusteella ketään ei kannata tuomita.

Kate Ogg ja hänen miehensä David olivat yrittäneet lasta jo kolme vuotta. Vihdoinkin he saivat tietää odottavansa kaksosia. Aviopari oli erittäin innoissaan siitä, että he saisivat kaksi vauvaa samaan aikaan, tytön ja pojan. Kun Kate oli 26 raskausviikolla, hän sai tietää, että synnytys piti käynnistää. Se oli pelottava uutinen Katelle ja Davidille.

Synnytyksen jälkeen Kate ja David saivat kuulla musertavan uutisen. Emily-tyttö oli kunnossa, mutta heidän Jamie-poikansa ei selvinnyt hengissä. Parin maailma murtui, eikä surulle löytynyt sanoja. He makasivat sairaalasängyllä menehtynyt Jamie-vauva sylissään, halaen ja silittäen tämän kylmää vartaloa. Kate asetti pojan pään niin, että tämä voisi kuulla hänen sydämensykkeensä. Lapsensa menettänyt aviopari vain makasi hiljaa ja itki.

Sitten Jamie alkoi liikkua. Vanhemmat kutsuivat kätilön takaisin huoneeseen. Kätilö kuitenkin tyrmäsi ajatukset siitä, että Jamie heräisi henkiin. Pari ei kuitenkaan luopunut toivosta. Pian Jamie avasi silmänsä ja tarttui kiinni Davidin sormesta. Hän hengitti, hän oli elossa.

Kaksoset ovat nyt terveitä viisivuotiaita. Kate ja David saivat lisäksi kolmannen lapsen, joka täyttää neljä. Koko perhe on ikuisesti kiitollinen siitä, että Jamie toipui täysin rankasta kokemuksesta.