Australialaisessa Werribee Open Range -eläintarhassa tapahtui kummia – ainakin yleisön mielestä. Kaksi isoa gorillaa laskettiin vapaaksi omaan aitaukseensa ja sitten odoteltiin, mitä seuraavaksi tapahtuu. Paikalla oli ”asiantuntija” kertomassa faktoja gorilloista ja muutama tyyppi kuvasi juttua isoilla kameroillaan, sillä olihan tämä suuri päivä, kun gorillaveljekset pääsivät uuteen kotiinsa. Yleisö ei tosin vaan tiedä, että gorillat eivät ole oikeita.

Tällä videolla kulminoituu se tunne, millaista on elää kissan kanssa. Jeremy Hustedilla on keittiössään turvakamera, joka sattui olemaan päällä, kun hän valmisti itselleen kana-ateriaa. Ruoan oli tarkoitus mennä hetken päästä uuniin. Mies ei huomannut liesituulettimen päällä kökkivää kissaansa, joka vaani saalistaan kaikessa hiljaisuudessa. Kun hetki oli oikea, kissa hyppäsi vauhdilla kanan kimppuun ja vei sen mennessään. Miestä otti päähän.

Mäyräkoiran pentu näkee rannalla ystävän. Se on rapu. Ja se on jännittävä. Koska se on niin eriskummallinen, sitä kohti tulee hyppiä ja sille pitää myös vähän haukahtaa. Jos se siitä muuttuisi vähemmän pelottavaksi.

Kaverukset temmeltävät tovin, kunnes rapu – kenties ehkä jännityksestä myös sekin – sukeltaa meren aaltoihin. Koiranpentu jää hämmentyneenä seisomaan rannan aallokkoon. Se katsoo merelle kaihoisasti ja ikävöi jo ystäväänsä. Kenties ne vielä kohtaavat joku päivä.

10 vuotta sitten pariskunta adoptoi koiran löytöeläinkodista. Sen jälkeen perhe kasvoi vielä, sillä heille syntyi tyttö. Koirasta ja tytöstä tuli ystävät, minkä tämä video osoittaa aika hyvin.

Äiti on kuvannut videon sen jälkeen, kun hän on etsinyt koiraansa sekä talon sisältä että huudellut pihalta. Hän ei kertakaikkiaan löydä sitä. Sitten hän tajuaa kurkata lastenhuoneeseen…

Koirat ovat vähän höpsöjä, mutta tämä bokseri vetää höpsöyden riman metrin verran korkeammalle. Chaos eli tuttavallisemmin Kaaos-niminen bokseri lasettaa menemään rappusia alas makuuasennossa vain raapiakseen selkäänsä ja pyöritelläkseen kutiavia korviaan maata vasten.

Ja tämä on siis pelkkä normaali aamurutiini. Ei lähde päivä käyntiin ellei saa valua kyljellään alas portaita. Ei se vaan lähde. Taktiikka on yksinkertainen, ja ainoa sääntö onkin, että täytyy olla mahdollisimman rentona. Ja sitten menoks!