Pienenä lastenohjelmia katsoessa ei kiinnittänyt huomiota niissä piileviin kaksimielisyyksiin. Tässä koosteessa näet tilanteita, joita hieman vanhempana katsoo todellakin toisesta näkökulmasta.

Toivomme kuitenkin, ettei lapsuuden illuusiosi viattomista lastenohjelmista mennyt pilalle.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

Tässä on erittäin onnistunut kampanja kodittomien koirien adoptoimisen puolesta. Sillä jokainen koiranomistaja tietää sen tunteen, kun maailma murjoo, paiskoo ja heittelee eikä mikään tunnu onnistuvan, mutta kotona odottaa aina joku, joka välittää ehdoitta.

Sillä koira ei tuomitse eikä hauku (muuta kuin ilosta). Koira on tukena aina, ja vaikka olisi ollut miten huono päivä, se ymmärtää ja kuuntelee.

Tämä 7-vuotias poika syntyi kuurona. Pojan elämä sai ison käänteen, kun Guatemalassa vieraillut lähetystöryhmä tapasi pojan siellä ja halusi antaa tälle apua. Poika pääsi Amerikkaan leikkauksiin, ja tällä videolla hän kuulee elämänsä ensimmäisen kerran äitinsä ääneen videopuhelun välityksellä. Kyyneleet virtaavat kaikilla.

Kamerat on asennettu keittiöön valmiiksi. Lapset ovat kerääntyneet katsomaan tapahtumaa.

Isoäiti saa tehtäväkseen etsiä keittiöstä jotain erikoista. Hän ei tiedä, mistä on kyse. Ensin hän tutkailee kameroita ja luulee, että ehkä joku niistä on se yllätys. Sitten hän vihdoin kurkkaa uuniin, jossa nököttää yksi yksinäinen pulla. Hän ihmettelee, että mikä se on. Pulla? Missä pulla oli, kysyvät muut. Uunissa. Isoäidin ilme on huikea, kun hän tajuaa, että hän saa lapsenlapsia.

Vauvan kehonliike näyttää useimmiten kömpelöltä. Mutta sitten on joitain liikkeitä, joihin aikuinen ei ihan noin vain pysty – esimerkiksi selällä maatessa nostamaan varpaan suuhun tai molemmat jalat suorana ylös alas useita kertoja. Siksi vauvojen pitäisi vetää enemmän tällaisia treenejä.

Isä ja tytär makaavat maassa. Tyttö nostaa kätensä, päänsä ja takajalkansa ylös, ja isä matkii perässä. Selkälihakset ovat koetuksella, samoin pakarat ja takareidet. Lapsi tosin ei näytä olevan tästä moksiskaan, mutta isällä taitaa lihaksissa jo poltella.

Evästevalinnat