Yhdysvaltojen länsirannikolla sijaitseva Kalifornia esitetään populaarikulttuurissa aurinkoisena unelmien kotina, ja se tunnetaan parhaiten kukoistavasta viihdeteollisuudesta.  Kaliforniassa asuu yli 37 miljoonaa ihmistä, ja se on liittovaltion väkiluvultaan suurin osavaltio.

Kalifornian kauniiden maisemien alla piilee kuitenkin järkyttävä tilasto: Osavaltion vankien määrä kasvaa keskimäärin 5% vuodessa. Kaliforniassa on tällä hetkellä noin 230 000 vankia, mikä vastaa noin 0.62% väestöstä. Suomessa luku on noin 0.06%.

Osavaltion yksi suurimmista vankiloiden täyttäjistä on valtion alullepanema huumeiden vastainen sota, joka on kuitenkin epäonnistunut pahasti. Esimerkiksi Kansainvälisen huumepolitiikan komissio julkaisi juuri raportin, jonka mukaan sota on vain voimistanut järjestäytynyttä rikollisuutta ja maksanut veronmaksajille miljoonia. Raportin tuottaneeseen komissioon kuuluvat muun muassa YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annan, Euroopan neuvoston entinen pääsihteeri Javier Solana sekä Brasilian, Kolumbian ja Meksikon entiset presidentit.

Kalifornian vankilat ovat kärsineet vankien määrän kasvusta eniten, rangaistuslaitoksissa kukoistaa yhä rikollisuus, ja turvattomuutta luovat erilaiset etniset jengit. Useat vangit ovat myös tuomittuja suhteellisen pienistä rikoksista vankeuteen, kuten kannabiksen hallussapidosta.

Kuvasarjan valokuvat ovat Chinon vankilasta. Viimeisten kuvien pienet ”häkit” ovat vangeille jotka odottavat lääkärin tapaamista tai laillista neuvontaa.

Erityisesti naiset tietävät, että meikkaaminen on tarkkaa ja vaativaa puuhaa. Erityisesti kuvioita ja yksityiskohtia luodessa täytyy käden olla todella vakaana.

26-vuotias Sandra Holmbom on itseoppinut meikkaaja, joka tekee käsittämättömän upeita luomuksia omiin luomiinsa:

Sandra Holmbom is a 26-year-old self-taught makeup lover in Sweden.

…Tämän teoksen inspiraationa toimi: Lord of the Rings -elokuva.

...To this scene, inspired by The Lord of the Rings .

Alla olevassa kuvassa aurinkokunta:

She's painted the solar system.

Yötaivas:

The night sky.

Sateenkaari ja poni:

Unicorns and rainbows.

Kultakala:

Goldfish.

Hän taiteili itselleen myös uuden silmän:

And she's even given herself a brand-new eye.

Katso lisää tästä linkistä.

Tässä on ehkä naurettavin käsky, jonka 3-vuotiaalle lapselle voi ikinä antaa. Nebraskassa asuvaa Hunter Spanjeria on käsketty vaihtamaan viittomakieli nimeään, sillä koulun mielestä merkki muistuttaa liikaa asetta. Videota katsoessa nimi ei edes muistuta merkittävästi asetta. Pojan vanhemmat ovat raivoissaan koulun käytöksestä, eivätkä aio luovuttaa nimitaistelussa helpolla.

”Teemme juuri töitä saadaksemme parhaan ratkaisun pojan nimiongelmalle”, koulukuraattori kertoo. Paras ratkaisu olisi luultavasti antaa pojan pitää nimensä?

Krokotiili on nimitys neljälletoista suurelle, vedessä viihtyvälle matelijalle Crocodylidae-heimossa.

Krokotiilit elävät tropiikissa: Afrikassa, Australiassa, Aasiassa ja Amerikoissa. Krokotiilit viihtyvät hitaasti virtaavissa joissa ja järvissä, ja niiden ravintoa ovat etenkin kalat sekä lajista ja eläimen koosta riippuen linnut ja nisäkkäät.

Kyseiset eläimet ovat myös ihmisille vaarallisia, eikä niiden kanssa kannata pelleillä. Tällä videolla mies pitää eläintarhan yleisölle esitystä ja kaikki sujuu hyvin kunnes krokotiili ärsyyntyy liikaa.

Rugby on yleisnimitys tietyntyyppisille palloilulajeille, jotka ovat kehittyneet Rugby Schoolissa Rugbyssä Englannin Warwickshirellä pelatusta jalkapallon esimuodosta.

Kaikille rugbylajeille yhteisiä piirteitä ovat soikeanmuotoinen pallo ja sääntö, joka kieltää pallon syöttämisen eteenpäin. Palloa saa viedä eteenpäin vain kuljettamalla tai potkimalla.

Rugby on yksi fyysisimmistä urheilulajeista maan päällä, sillä sen harrastajilla ei ole juurikaan suojuksia. Kovat törmäykset ja iskut koettelevat jokaista pelaajaa runsaasti, jonka takia vain vahvimmat selviävät huipulle.