Jalostus on muokannut koiria aivan eri näköisiksi viimeisen 100 vuoden aikana. Vaikka jalostuksella pyritään parantamaan rotua, ainakin sen ulkonäköä ja luonnetta, on seurauksena syntynyt myös roduille tyypillisiä sairauksia. Tästä syystä monet tekevät tietoisen valinnan ja päättävät hankkia sekarotuisen koiran. Se ei tietenkään tarkoita, että koira olisi terve, mutta ainakin geenit sekoittuvat.

Alta löytyy kuusi rotua ja jokaisesta ”ennen ja jälkeen” -kuvat, joista näkyy, mitä 100 vuoden aikana on tapahtunut.

Bokseri

Bokserin lyhyempi ja hieman ylöspäin kääntynyt kuono on tuonut mukanaan läjän hengitysongelmia. Lisäksi tämä rotu pitää syöpätilastojen ykköspaikkaa.

Mäyräkoira

Vielä 100 vuotta sitten mäyräkoiralla oli kokoonsa nähden sopivan pituiset jalat ja kaula. Nykyään sen rintakehä työntyy eteenpäin, kaula on lyhyt, selkä pitkä ja jalat niin lyhyet, ettei maan ja rinnan väliin jää paljon tilaa. Tästä on seurannut paljon sairauksia.

Englanninbulldoggi

Englanninbulldoggi edustaa rotuna sitä kaikkea, mikä voi mennä jalostuksessa pieleen. Se kärsii lyhyestä kuonosta, silmävaivoista, iho-ongelmista, lonkkavioista, sydänvaivoista ja sen on erittäin vaikeaa lisääntyä luonnollisesti.

Bernhardinkoira

Tästä ennen todella energisestä rodusta on jalostettu valtavan suuri. Sen kuono on lyhentynyt, minkä takia hengittäminen on vaikeutunut. Ennen bernhardinkoira toimi aktiivisena työkoirana, mutta moderni versio väsyy nopeasti.

Basset hound

Basset hound on madaltunut, sen iho roikkuu enemmän ja korvat ovat valtavan kokoiset. Tästä johtuen rodulla on iho-ongelmia, silmäsairauksia ja selkävikoja.

Bullterrieri

Bullterrieri on muuttunut vuosien varrella ulkoisesta eniten. Sen koko kallon muoto on aivan eri kuin 100 vuotta sitten. Samoin sen vartalosta on tullut tiukka pötkylä. Samalla se on napannut mukaansa paljon sairauksia ja niin paljon energiaa, että se saa väärissä käsissä helposti tuhoa aikaan. Tästä syystä rotu on kielletty monessa maassa.

Lähde: Imgur

Tällä kaverilla on hieman erilaisia ystäviä.

Bob on kultainennoutaja ja kaikkein isoin kaveriporukasta, johon kuuluu yksi hamsteri ja kahdeksan lintua. Bobin tehtävä on suojella pienempiä tai ainakin käyttäytyä niin, ettei ketään satu. Edes vahingossa. Ja sen Bob osaakin, koska se on niin lempeä ja kiltti.

Tässä on Bob ja kaverit.

Ja tässä Bobin henkilökohtainen hovikuvaaja.

Bob kunnioittaa kaikenlaisia otuksia.

Ja kaikenlaiset otukset kunnioittavat Bobia.

Koska tosiystävyys on sellaista…

… ettei toista tarvitse pelätä.

Lähde: Instagram (@bob_goldenretriever)
Via Wimp.com

Sängyllä istuu pieni valkoinen pomeranian Roux. Ensin kaikki näyttää ihan tavalliselta. Sitten Roux aivastaa eikä maailma ole enää entisensä.

Tämä video on saanut jo ihan muutamassa päivässä yli kuusi miljoona katselukertaa. Eikä ihme, sillä suloisen Rouxin pärisevä aivastustyyli ilahduttaa suuresti, vaikka olisi huonokin päivä käynnissä.

”Kylpyamme, tuo pelottava vettä sisältävä esine, joka haluaa huuhtoa sinut puhtaaksi”, kertoi kissa toiselle kissalle. Kissat eivät tunnetusti ole veden ystäviä poikkeuksia lukuunottamatta.

Näissä kuvissa olevat kissat yrittivät kaikin keinoin välttää kylpyammeeseen joutumista, toisin kuitenkin käy.

1. ”Onko se vielä siinä?”


Lähde

2. ”Oliko pakko ottaa kamera esille?”


Lähde

3. ”Ihminen, miksi teet tämän minulle?”


Lähde

4. ”En odottanut tätä, kun sanoit, että sinulla on minulle yllätys.”


Lähde

5. ”En osaa näyttää sinulle keskisormea, joten näytän kieltäni.”


Lähde

6. ”Jos päästät minut nyt, niin lupaan olla raapimatta sohvaa.”


Lähde

7. ”Miltä mun takamus näyttää?”


Lähde

8. ”Mä. En. Aio. Päästää. Tästä. Irti.”


Lähde

9. ”Juuri kun ajattelin, että päivä ei voi tästä pahemmaksi mennä.”


Lähde

10. ”Tassuni… Tassuni on pilalla!”


Lähde

11. ”Ei enää ikinä kylpyä, jooko?”


Lähde

Via: Distractify.com

Rotilla on yleensä vähän huono maine, ja monet pelkäävätkin niitä. Siksi kannattaa katsoa tämä video, sillä se näyttää, että rotat ovat itse asiassa aika suloisia otuksia.

Abby Roeser on videoinut, mitä hän puuhailee lemmikkirottiensa kanssa. Hän on kouluttanut niitä naksuttimen ja herkkujen avulla, ja rotat ovatkin oppineet vaikka mitä – oikeastaan aika ihmeellisiä temppuja!

Evästevalinnat