Kolmevuotias Emily jutteli yhtenä iltana äitinsä kanssa. Tyttö kysyi miksi joillain lapsilla ei ollut hiuksia ja heidän päänsä oli peitetty huivilla. Äiti kertoi tytölle, että lapset sairastavat syöpää, jonka takia osa lapsista menettää hiuksensa.

Seuraavana päivänä Emily marssi setänsä luo, joka oli kampaaja. Emily halusi, että hänen hiuksensa leikataan ja ne käytettäisiin peruukin tekemiseen. Näin peruukkia voisi pitää syöpää sairastavat lapset, jotka ovat menettäneet hiuksensa.

Mitä Emily teki, on jotain niin vilpitöntä ja kaunista, että kaikkien tulisi ottaa mallia tämän kolmevuotiaan tavasta välittää muista!

Amerikkalainen yritys Spritz on julkaisemassa Samsungin kanssa yhteistyössä kännykkäsovelluksen, joka mahdollistaa kirjan lukemisen alle 90 minuutissa.

Idea perustuu siihen, että silmän ei tarvitse liikkua ruudulla – vaan sanat liikkuvat. Ne pomppaavat yksitellen näkyviin, sijaitsevat ruudun vasemmalla puolella, sillä silmän on helpompi napata ne sieltä, ja keskellä sanaa on yksi punainen kirjain koko ajan samassa kohdassa.

Voit testata tätä itse:

Ainakin englannin kielessä tämä toimii erinomaisesti. Mielenkiintoista on sitten se, miten suomen kieli asettuu tuohon pitkine sanoineen. ”Lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilas.”

Lähde: spritzinc.com / elitedaily.com

Aurinko lämmittää ihanasti, linnut laulavat ja kaduilla kulkevat ihmiset hymyilevät – kevät on siis täällä!

Nyt voi heittää talvitakin nurkkaan, laittaa aurinkolasit silmille ja lähteä istuskelemaan rantakahvilaan. Kevät on aikaa, jolloin luonto herää eloon pitkä talven jälkeen ja kaikki näyttää kauniimmalta. Alla olevat 24 upeaa kuvaa juhlistavat kevääntuloa ja toivottavat sen tervetulleeksi myös tänne Pohjolaan!

Lähde: fotolia

Iso hai-ilmapallo tippuu lattialle. Mäyräkoira innostuu silminnähden tästä uudesta kaveristaan. Jopa niin paljon, että se alkaa raahata ilmapalloa omaan pesäänsä, sellaiseen pieneen koppaan. Mahdottomalta näyttävä tehtävä saa lopulta kuitenkin onnellisen lopun, kun hai-kaveri survoutuu pieneen kasaan kopan sisälle. Voiton päivä!

Mitä tarkoittaisivat käsitteet nerokkuus, boksin ulkopuolelta ajattelu ja innovatiivisuus ilman maailman luovimpia otuksia, lapsia? Ei mitään. Lapsi kokeilee uusia asioita jatkuvasti, menee rohkeasti päin haasteita ja tekee sitä, mikä tietyllä hetkellä tuntuu hyvältä. Eikä stressaa tulevasta, koska se on aikuisten tehtävä.

Tähän kuvasarjaan on koottu lasten parhaat oivallukset. Ihania!

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde

Lähde