Downin oireyhtymä eli Downin syndrooma on nimitys kromosomihäiriölle ja sen aiheuttamille piirteille. Siihen kuuluu selkeästi tunnistettavia ulkoisia ja sisäisiä merkkejä, kuten pienempi fyysinen koko ja tiettyjä tunnistettavia kasvonpiirteitä. Myös tavallista heikommat älylliset kyvyt kuuluvat downin syndroomaan, mutta niiden taso vaihtelee paljon ja jotkut down-ihmiset ovat lähes normaalilla älykkyystasolla.

Downin syndroomaa sairastavat tunnistetaan monista ulkoisista tunnusmerkeistä. Oireet ovat yksilöllisiä, eikä niitä esiinny kaikissa down-ihmisissä.

Syndroomasta kärsivä vauva tunnistetaan raskauden aikana lapsivesitutkimuksen avulla tai syntymän jälkeen fyysisten tunnusmerkkien perusteella. Lopullinen tunnistus tehdään verikokeen avulla. Lapsen kasvaessa todetaan usein viivästymiä kaikkien kehitysalueiden suhteen, usein myös vähäisiä tai keskiasteisia kehityshäiriöitä.

Vaikka video on pitkä, kannattaa katsoa se. Tarina on koskettava, ja se saa ajattelemaan elämän tuomia käännekohtia ja omaa ajatusmaailmaa.

Tarina kertoo perheen isästä Heathista, joka oli perfektionisti ja halusi kaiken olevan täydellistä. Hän ja hänen Jennifer vaimonsa sai esikoisensa, joka vastasi heidän kaikkia odotuksiaan – tyttö oli täydellinen.

Kun Jennifer tuli toisen kerran raskaaksi, odotukset olivat yhtä korkealla. Jotain musertavaa kuitenkin tapahtui, kun he saivat tietää odottavansa downin syndroomasta kärsivää lasta. Heath, joka haluisi kaiken olevan täydellistä, oli aivan romuna kuulemastaan. Hän halusi vaimonsa tekevän abortin, mutta Jennifer ei edes harkinnut raskauden keskeyttämistä. Heille syntyi pian Paisley niminen down-tyttölapsi.

Aikaa kului, ja Heath alkoi ymmärtämään Paisleyn tekevän kaikkia samoja asioita mitä muutkin sen ikäiset lapset. Vei aikaa tottua ajatukseen, että omalla lapsella on downin syndrooma, mutta hän alkoi hyväksymään asian. Rakkaus lasta kohtaan syveni päivä päivältä.

Heath rakasti juoksemista, ja se oli ollut hänelle tietynlainen keino paeta todellisuutta. Aamulla heti ensimmäiseksi hän lähti juoksemaan. Se oli hänen omaa aikaansa. Myöhemmin Heathilla ei ollut enään aikaa juosta lapsiensa vuoksi, mutta pian kaikki muuttui. Hän halusi aloittaa harrastuksensa uudestaan – mutta ei yksin.

Jatkossa hän otti Paisleyn aina mukaan juoksemaan, ja he voittivat yhdessä useita kilpailuja. Heath alkoi katumaan sanojaan, mitä hän oli aikaisemmin sanonut down-lapsesta ja abortista. Paisley oli täydellinen juuri omana itsenään.

Hän alkoi kirjoittamaan kirjettä, jonka halusi antaa Paisleylle kun hän olisi vanhempi. Joka päivä Heath kirjoitti ajatuksia ja mietteitä elämästään ja siitä, miten tärkeä osa Paisley on hänen elämäänsä.

Omistaja on kuvannut videolle kissansa reaktion, kun hän saapuu kotiin reissulta. Kissa on ollut itsekseen talonvahtina kolme päivää. Kun omistaja vihdoin avaa oven, rappusia alas kipittää kovaäänisesti maukuva mustavalkoinen otus.

”Jee jee jee, sä tulit kotiin! No niin. Anna ruokaa.”

Jos työpaikalle raahautuminen alkaa jurppia liikaa, kannattaa vaihtaa alaa. Ohessa 24 hauskaa ja erikoista ammattia, mitä maailmalta löytyy. Monilla ei ole työturvallisuus ihan kohdillaan, ja usea joutuu näemmä työnsä puolesta hoitamaan hyvinkin erikoisia asioita. Tai vain pitämään toista kiinni, ettei tapahdu mitään hirveää.

Lähde: Listcovery

Dm Pranks Productions halusi nähdä ihmisten reaktiot, kun he törmäävät kadonneeseen lapseen. Tulokset ovat surullisia. Maailmassa katoaa jatkuvasti ihmisiä, eikä osaa löydetä koskaan. Eikä mikään ihme, jos kaikkialla reagoidaan tällä tavalla kadonneeseen henkilöön.

Puisto on täynnä ilmoituksia kadonneesta pojasta, joita lähes jokainen ohikulkija vilkaisi kävellessään ohi. Kadonnut poika istui puiston penkillä vain metrien päässä ilmoituksista. Ensin vilkaistaan katoamisilmoitusta, ja sen jälkeen poikaa. Todetaan vain, että jep, sama tyyppi ja jatketaan matkaa.

Kahden tunnin aikana pojan ohi kulki 144 ihmistä. Suurin osa jatkoi matkaansa, vaikka tunnisti pojan ilmoituksesta.

Jos veneesi täyttyy vedestä ja vajoaa pinnan alle, mitä teet? Suurin osa ihmisistä luultavasti raahaisi sen rantaan, ja tyhjentäisi vedestä. Tämä tyttö kuitenkin oli oppinut paljon nerokkaamman ratkaisun kanoottinsa tyhjentämiseen, eikä sitä ei tarvinnut kiikuttaa rantaan.

Tämä tarvitsee paljon taitoa ja ketteryyttä, joten ei kuin vain harjoittelemaan!