“Huomaamme parhaiten, että kaikki maailmankaikkeudessa on nivoutunut yhteen silloin, kun yritämme poimia jotain siitä pois.”  – John Muir

Susien uudelleenasettaminen Yellowstonen kansallispuistoon yli 70 vuoden poissaolon jälkeen aiheutti uskomattoman muutoksen puiston ekosysteemissä. Katso, miten kaikki puistossa muuttui susien paluun myötä ja miten luonto elää jatkuvassa muutoksessa, mutta silti täydellisessä tasapainossa. Katso, miten sudet muuttivat joet.

Voit oppia lisää luonnon kauniista tasapainosta osoitteessa  www.sustainableman.org

Viime viikon juttumme isokokoisesta, 9kg painavasta ja lähes metrin mittaisesta, Pickles-kissasta sai paljon huomiota ja moni ehtikin epäillä, että kuvat eivät ole aitoja ja ne on photoshopattu.

Tämä video todistaa, että kaikki ei aina ole photoshopattua, vaan Pickles-kissa tosiaan on lajitovereistaan poiketen erikoisen kokoinen.

 

Daniel on 5-vuotias poika, jolla on autismi. Kaksi vuotta sitten Danielin äiti näytti hänelle videon roska-autosta eikä pojan maailma ole ollut sen jälkeen enää samanlainen. Daniel nimittäin rakastui tuohon isoon autoon, jonka ääni rauhoittaa häntä.

Sunnuntai on pojalle spesiaali päivä, sillä silloin hän vie isänsä kanssa roskikset tien viereen. Maanantaina ne haetaan sieltä. Maanantai on se päivä, jota Daniel odottaa uskollisesti koko viikon.

Erityisesti poika tykkää roska-auton kuljettajasta, jonka nimi on Manuel. Tuo mies jaksaa aina hymyillä pojalle. Tällä videolla Manuel antaa Danielille jotain erityistä – roska-autolelun.

Tämä alle viikko sitten Autismisäätiön sivuilla julkaisti video levisi nopeasti ympäri ämpäri. Eikä ihme, sillä video kertoo välittämisestä ja elämän pienistä iloista, ja se jakaa tietoa autismista.

“Älä tuo sitä omituiselta haisevaa suutasi tähän lähellä. Älä. Ei. Ei.”

Mikä siinä lieneekään, että eläimet kyllä mielellään tunkevat nenäänsä toisen berberiin, pesevät kaverin korvat ja syövät maasta kaikkea vuoden vanhaa, mutta kun lähellä hönkii ihminen, niin ei. Tälle videokoosteelle on kasattu todisteita siitä, että kissat ja koirat eivät pidä suukottelusta. Ihminen – liika on liikaa.

Maailmassa ei ole yhtä syyllisen näköistä eläintä tai ihmistä kuin koira, joka on jäänyt kiinni tihutyöstä. Kun koirat ovat tehneet tuhmia niille tulisi olla hieman vihaisia, jotta ne oppivat jatkossa olemaan kiltisti. Vihaisena oleminen ei kuitenkaan välttämättä ole hirveän helppoa, kun koira katsoo sinua “koiranpentu” -ilmeellään.

Videokoosteessa näet hassuja karvaturreja, jotka selvästi tiesivät mitä olivat tehneet. Onneksi omistajat tajusivat kuvata nämä hauskan tilanteet myös videolle.