Maailma on pullollaan liikkumiseen ja urheiluun motivoivia sitaatteja, jotka kannustavat ja tsemppaavat väsähtäneitä treenaajia. Sellaiset tekstit ovat ihania ja kivoja, ja antavat hirveästi voimaa.

Mutta entäs sitten, kun tekstit liitetäänkin vähän erilaisempaan kuvaan… ”Sokka irti!” sanoisi eräs aikamme ajattelija.

Lähde: thechive.com

Kaikki ei ole aina sitä miltä näyttää, eikä mainoksiin ole aina luottamista. Mainokset saattavat vääristää todellisuutta, eikä tuote välttämättä vastaa sitä, mitä ollaan luvattu. Hyvä esimerkki näistä on juurikin kaikkien rakastamat pikaruokamainokset, joissa hampurilainen on muhkea ja täyteläinen. Juuston kulmat tulevat hampurilaisen välistä juuri täydellisesti ja ketsuppi on aseteltu kauniisti. Todellisuudessa saat jotain aivan muuta.

Monet eivät arvaakaan, kuinka paljon aikaa ja vaivaa käytetään, jotta saadaan houkutteleva tuotekuva. Useissa tapauksissa kuvatut ruoat eivät ole edes syötäviä. Hedelmät saadaan raikkaan näköisiksi suihkuttamalla niihin hiuslakkaa. Lettujen päällä voidaan käyttää siirapin sijasta moottoriöljyä. Lettupino saadaan näyttämään kuohkealta lisäämällä väleihin pahvia. Jäätelöäkään ei voida kuvata, sillä se sulaa niin pian, joten jäätelönä käytetään värjättyä perunamuusia.

Kun mainoksessa halutaan mainostaa jotain tiettyä paikkaa tai rakennusta, esimerkiksi majoitusta, on siihenkin tietyt niksit. Kuvakulmilla on suuri merkitys siinä, kuinka suurelta esimerkiksi hotellin uima-allas näyttää. Joissain tapauksissa elementtejä, joita ei haluta kuvaan, ollaan photoshopattu pois.

Nämä esimerkit näyttävät hyvin, kuinka paljon mainokset valehtelevat, ja mitä eri niksejä käytetään houkuttelevan mainoksen saamiseksi.

1. Pikaruoka

2. Pakkauksissa olevat tuotteet

3. Hotellit

4. Kauneus & Muoti

5. Lasten lelut

6. Mainoskuviin käytettävät kikat

Kuinka McDonald’s tekee hampurilaisesta houkuttelevan tuotekuvan:

Lähde: financesonline.com

 

Vuonna 1986 syntynyt puolalainen taiteilija Natalia Rak kiinnostui pari vuotta sitten ”elämää suuremmasta” katutaiteesta. Hän alkoi maalata upeita mysteerisiä naishahmoja talojen seiniin siten, että maalaus peittää koko talon sivustan. Maalauksia voi löytää sekä Euroopasta että Yhdysvalloista. Natalia työskentelee usein myös ryhmässä muiden taiteilijoiden kanssa erilaisilla festivaaleilla.

Hänen teoksensa ovat huikeaa värien ilottelua. Tällaisia seiniä kaikkialle!

Lähde: Natalia Rak

Siskokset Lennon ja Maisy huomasivat, että heidän lauluäänensä sopivat hyvin yhteen. Lauleskelusta tuli molemmille mieluinen harrastus, ja he rupesivat lataamaan lauluvideoitaan Youtubeen. Heistä tuli pian todella suosittuja. Videoissa on miljoonia katselukertoja ja positiivista palautetta ympäri maailmaa.

Siskokset eläytyvät lauluun ja esitys on rentoa. Ja mikä tärkeintä – laulu on todella kauniin kuuloista. Tässä yksi heidän esittämä kappale ”That’s What’s Up”.

Panoraamakuvan idea on, että yhteen valokuvaan saadaan mahdollisimman laaja näkymä. Oleellista on, että kohde pysyy ihan paikallaan. Joskus se ei vaan kuitenkaan onnistu. Tässä on 20 hauskaa täydellisesti ”epäonnistunutta” panoraamakuvaa.

Lähde: Panorama Fails / Distractify