Maasta sinä olet tullut ja maaksi pitää sinun jälleen tuleman. Tämä on tuttu lausahdus hautajaisista. Hautajaisista, joissa on perinteenä kantaa vainaja arkussa hautaan. Sieltä sielu lähtee milloin minnekin; jokainen uskoo omalla tavallaan kuoleman jälkeiseen elämään. Olkoonkin uskomukset millaiset vaan, jokainen meistä joutuu joku päivä jättämään kehonsa tähän maailmaan.

Tämä biouurna on lohdullinen ja konkreettinen tapa nähdä rakkaansa (ihminen taikka lemmikki) jatkamassa elämää, sillä sieltä kasvaa puu!

Lähde

Uurna on tehty kookospähkinän kuoresta, sen sisällä on turvetta ja siemen, sitten sinne lisätään tuhkat. Siemenenkin voi valita mieleisekseen. Kasvava puu imee ravintoaineet tuhkasta ja saa näin elinvoimaa itseensä.
 

Lähde

Lähde: Urna Bios

Oradour-Sur-Glane, Ranska

Oradour-Sur-Glane on vanha maalaiskylä Ranskassa. Sen synkkä historia kertoo, että natsi-Saksan joukkoihin kuulunut yksikkö tuhosi sen vuonna 1944 ja yli 600 kylän asukasta teloitettiin. Nykyään se toimii muistomerkkinä, kunnioittaen kylän asukkaita.

house-crazy

Bodien, Kalifornia

Nykyisen aavekaupungin perusti William S. Bodey ja kaupunki nimettiinkin hänen mukaansa. Kaupungin perustamisen syynä oli Bodeyn vuonna 1859 tekemä kultalöytö.

wikimedia

Craco, Italia

Tämä Italiassa sijaitseva kaupunki hylättiin aikoinaan maanvyörymien takia, mutta nykyään se on suosittu turistikohde ja elokuvien kuvauspaikka.

wikimedia

Gilman, Colorado

Gilman on entinen kaivoskaupunki, joka joutui asukkaiden hylkäämäksi mm. pohjaveden saastumisen myötä.

flickr

Varosha, Kypros

 Varosha oli aikansa glamour-kaupunki Kyproksella, joka hylättiin asukkaiden toimesta, kun Turkin armeija hyökkäsi kaupunkiin ja otti alueen valtaansa.

wikipedia

Wittenoom, Australia

Entinen menstyvä kaivoskaupunki suljettiin sen epätuottoisuuden sekä vaarallisten asbesti-mineraalien leviämisen takia.

Flickr / Michael Theis

Kolmanskop, Namibia

Etelä-Afrikan Kolmanskopin talot täyttyvät hiekasta. Entinen kaivoskaupunki on nimetty rekkakuski, Johnny Colemanin, mukaan ja se palvelee nykyään suosittuna turistikohteena.

wikipedia

Schokland,  Hollanti

Schokland on saari Alankomaiden Zuiderzeessä. Se oli keskiajalla suosittua asutusaluetta, mutta 1800-luvulle mennessä merenpinnan nousu oli tehnyt tulvista liian yleisiä, jolloin saari tyhjeni asutuksesta.

holland.com

Consonno, Italia

Vuoteen 1962 asti, Consonno oli pieni Italialais-kylä, jossa asusteli noin 300 asukasta. Siitä piti suunnitelmien mukaan tulla ”lelukaupunki”, mutta kaikista yrityksistä huolimatta se ei oikein koskaan puhjennut kukkaan ja onkin ammottanut tyhjyyttään vuodesta 1995 asti.

fastswide

Goldfield, Arizona

Aikoinaan yli viidenkymmenen kaivoksen kaupunki on nykyään aavekaupunki, joka toimii suosittuna turistikohteena.

wikimedia

Hashima,  Japan

Hashiman saari palveli kaivoskaupunkina, mutta hiilikaivoksen sulkeuduttua saari autioitui ja onkin nykyään täynnä pelkkiä hylättyjä betonirakennuksia. Siellä on kuvattu mm. James Bond Skyfall- elokuva.

sickshirpse

Jokaisella meistä on unelmia, joista haaveillessa jaksaa pakertaa eteenpäin arjessa ja elämä on paljon kivempaa, kun on jotain mitä odottaa. Alla on listattu 15 asiaa, jotka kannattaa ehdottomasti laittaa ”To Do-listalle”.

Vanha sanonta ”Collect moments, not things” antaa loistavan ohjenuoran elämään. Kuolinvuoteellasi et todennäköisesti mieti ostamaasi keittiönpöytää, vaan sitä kuinka ylitit pelkosi kävellessäsi Grand Canyonin jyrkkiä seinämiä pitkin tai yöpyessäsi teltassa tähtitaivaan alla, keskellä kauneinta vuoristomaisemaa.

 

Trolltunga kallionkielekkeellä istuminen ja hiljentyminen Skjeggedal-laakson yläpuolella, Norjassa.

Jääseinämää pitkin kiipeäminen Helmcken Fallsilla British Columbiassa, Kanadassa.

Pyöräillä villieläinten keskellä Botswanassa, Etelä-Afrikassa.

Vierailla Yellowstone kansallispuistossa, The Beauty Poolilla.

Vapaalasku pehmeässä puuterilumessa Ranskan Alpeilla.

Kiipeillä mahtavissa vuoristomaisemissa Bodetalissa, Saksassa.

Telttailla Karakoram-vuoristossa, Pakistanin tähtitaivaan alla.

Meloa Squamishin kirkkaissa vesissä ja laskea alas Mamguam-putousta, British Columbiassa, Kanadassa.

 Hypätä laskuvarjohyppy Zakhyntosissa, Kreikassa.

Pyöräillä Andalusian maaseudulla, Espanjassa.

 Surffata mahtavia aaltoja Namotu-saarealla Fijillä.

Kokeilla nuorallakävelyä Etelä-Ranskassa, Verdon Gorgella.

Meloa Verdon-joen turkoosinkirkkaissa vesissä Ranskan Provencessa.

Kävellä Mount Hu Shan vuorenrinnettä pitkin Kiinassa.

Yöpyä puuhun rakennetussa teltassa Bayernissa, Saksassa.  (infinitelegroom)

Kuvat: alloverpress

Google Earth on suosittu karttapalvelu, jonka avulla voi navigoida ja katsoa lähikuvia ympäri maailmaa. Alla oleva kuvakooste näyttää mitä kaikkea ihmeellistä maapalloltamme löytyykään, Google Earth – palvelun silmin katsottuna.

 

Hieman tavallista erikoisempi tapa kosia.

Flickr

Kitaran muotoinen huvila Alabamassa.

googlesightseeing

Yllättävä rakkaudentunnustus keskellä ei mitään.

Google Sightseeing

Laivan hylky on tallentunut kartalle.

pcworld

Tilanne tien päällä näyttää erikoiselta ylhäältä katsottuna.

pcworld

Huomaatko tässä kuvassa mitään outoa?

pcworld

Sydämen muotoinen saari Kroatiassa on varmasti ainoa laatuaan.

Telegraph

Yllättävä musta aukko Tokion lähellä.

googlesightseeing

Ihmisen muotoinen järvi Brasiliassa.

Flickr

Erikoisen värinen vesistö Irakissa.

Time

Algerian hiekkadyynit.

Flickr

Taidetta pellolla Saksassa, Munichin lähellä.

Flickr

Valtava KFC:n logo keskellä peltoa Amerikan Nevadassa.

Flickr

Dubain palmun muotoinen saari.

Flickr

Katutaidetta Vancouverissa.

Flickr

Maailman suurin sormenjälki.

googlesightseeing

Matkustelu on monen ihmisen harrastus ja intohimo, sillä uusien asioiden ja paikkojen kokeminen rikastuttaa elämää merkittävästi. Suuret kaupungit voivat päivällä näyttää harmailta ja synkiltä, mutta öisin ne heräävät upeaan loistoon. Kokosimme kuvasarjan upeimmista kaupungeista, jotka näkyvät öisin kauniisti avaruuteen saakka.

Mikäli sinulla on tulevaisuudessa matkasuunnitelmia, kannattaa osa näistä laittaa ehdottomasti ”to do” -listalle.

1. Pariisi

Pariisi tunnetaan romantiikan kaupunkina ja monet rakastavaiset lähtevätkin siksi juuri sinne. Loistava ruoka, upeat rakennukset ja kaupungin historia luovat ikimuistoisen tunnelman.

2. Lontoo

Lontoo on luotu ihmisille, jotka rakastavat bilettämistä ja vauhdikasta ilmapiiriä. Kaupunki tunnetaan myös finanssialan keskuksena ja korkean teknologian kaupunkina.

3. Barcelona

Barcelona on klassinen rannikkokaupunki, joka hehkuu romantiikkaa. Kaupunki tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia bilettäjille, sekä ihmisille, jotka haluavat viettää rauhallisen kaupunkiloman.

4. Shanghai

Shanghai pursuaa valoja, teknologiaa, ihmisiä ja hyvää ruokaa. Kaupunki on ehdoton ”once in a lifetime” -kohde. Shanghai on kokenut valtavan muutoksen viimeisen 50 vuoden aikana teknologisen vallankumouksen myötä. Tämän ansiosta kaupungissa yhdistyy henkeäsalpaavalla tavalla, vanha ja uusi Kiina.

5. Singapore

Singapore on jo kauan toiminut sulatusuunina, keskeisellä paikalla Intian valtameren kupeessa, Kiinan, Indonesian ja Filippiinien keskellä. Tämä monikulttuurinen ja nykyaikainen keidas koostuu yli 60 saaresta ja pitää sisällään niin monimuotoisen luonnon, kuin nyky-aikaisen matkaajan vaatimat mukavuudet.

6. New York

Iso Omena, kaupunki joka ei koskaan nuku. Jos haluat kokea Amerikan, tämä on se paikka jonne matkustaa. New York on inspiroinut lukemattomia taiteilijoita ja toiminut ponnahduslautana monille maailman huippuartisteille.

7. Dubai

Dubai, kultainen keidas keskellä autiomaata. Dubai on tunnettu överistä luksuksestaan, kullatuilla Ferrareilla hurjastelevista öljysheikeistä ja maailman ainoasta seitsemän tähden hotellista. Dubai tarjoaa kuitenkin myös rikkaan kulttuurielämyksen, maan monituhatvuotisen historian kautta. Ehdottomasti ”pakko nähdä” kohde, jokaiselle itseään arvostavalle matkaajalle.

8. Melbourne

Haluatko rentoutua? Haluatko chillata rannalla, surffailla ja syödä älyttömän hyvää ruokaa? Jos näin, niin Melbourne on kuin tehty sinulle. Melbourne on äänestetty monesti parhaaksi ruokakaupungiksi, eikä kaupungin yöelämäkään jätä kylmäksi. Surffilauta selkään ja menoksi!

9. Rio de Janeiro

Rio De Janeirossa on täynnä kontrasteja. Kaupungissa on mahdollisuus nähdä yltäkylläisyyttä ja ääretöntä köyhyyttä lyhyen bussimatkan aikana. Kaupungin vieressä sijaitsevilla vuorilla voi ihastella upeaa näkymää rannikolle ja samalla ottaa vaikkapa selfie -kuvan Kristus-patsaan kanssa.

10. Istanbul

Istambul on yksi maailman historiallisimmista kaupungeista. Kaupunki on kehittynyt nykyiseen muotoonsa sen värikkään ja vaihderikkaan, yli 2500 -vuoden historian aikana. Koska Istambul toimi tärkeänä osana muinaista silkkitietä, sen kulttuurillinen kirjo oon myös valtava. Mene siis kokemaan maailman suurimmat basaarit ja suitsukkeiden tuoksu, tässä oikean maailman satumaassa.

11. Köln, Saksa

Historian varjossa väärinymmärretty Saksa, on maa jonne jokaisen ehdottomasti tulisi matkustaa edes kerran. Nykyään äärimmäisen avoin ja kulttuurillinen tunnelma hurmaa kokeneemmankin matkaajan. Oli lempijuttusi sitten bratwursti ja olut, tai neonvalot ja underground-klubit, niin löydät varmasti Saksasta varmasti sen mitä etsit.

12. Moscow

Vaikka Moskova nähdään vieläkin hieman kyseenalaisessa valossa, siellä on paljon nähtävää uteliaalle matkailijalle. Moskovassa Vodka virtaa ja raha puhuu, mutta samalla kaupungin kauniiseen kulttuurikirjoon tutustumiseen voisi käyttää vuosia. Heitä siis ennakkoluulosi narikkaan ja lähde tutkimusmatkalle naapuriin, tuohon kasakkojen maahan. Na zdorovje!

w

Kuvat: All Over Press

Evästevalinnat