Kuplajalkapallo on ollut laajemmin kansan tietoisuudessa jo noin pari vuotta. Suomeen laji saapuu pikku hiljaa ja tällä hetkellä muutama paikka vuokraa palloja kaveriporukoille.

Kuplajalkapallossa on siis kyse jalkapallosta, mutta ylävartalo lantiosta ylöspäin on ison muovipallon sisällä. Myöskään kyseessä ei ole ”vakavasti otettava” laji, sillä tarkoitus on pitää hauskaa ja nauraa. Paitsioita ei ole, ei myöskään sivurajaheittoja, sillä kädet ovat turvallisesti kuplan sisällä.

Ilmeisen hauskaa näyttää olevan sekä pelaajilla että katsojilla, kun yksi jos toinenkin pyörii mukkelis makkelis pitkin kenttää.

 

Ty Live nimisen tanssiryhmän esitys saa monet ihmiset haukkomaan henkeään. Tavallisilta nuorilta näyttävät pojat ovatkin uskomattoman lahjakkaita tanssijoita. Videolla pojat vetävät itse keksimiään liikkeitä ja käyttävät hyväkseen metrossa olevia rautaisia tankoja.

Penkeillä istuvat ihmiset olivat ihmeissään ja alkoivat kannustamaan näitä lahjakkaita nuorukaisia.

”Road Bike Party 2” -nimellä julkaistu video on kerännyt huikeasti katsojia muutamassa päivässä.

Martyn Ashtonin, Danny MacAskillin ja Chris Akriggin tähdittämä video on täynnä upeita temppuja. Alunperin Martyn Ashtonin piti esiintyä koko Road Bike Party -videolla, mutta hän joutui vakavaan onnettomuuten kesken kuvausten ja halvaantui lantiosta alaspäin. Onneksi Martyn kaverit auttoivat häntä saattamaan videon kuvaukset loppuun, jonka ansiosta pääset ihastelemaan sitä nyt.

”No bikes were harmed in the making of this film.”

Halloweenin aikaan kurpitsat saavat kaiverrusveitsestä kyytiä. Netti on pullollaan erilaisia kurpitsanaamoja hirviömäisine ilmeineen. Mutta muitakin hedelmiä voi hyödyntää ja tulos voi olla täysin erilainen.

Tällä videolla ruokataiteilija ja kokki Vid Nikolic kaivertaa vesimelooniin uskomattoman kauniin kukan. Hän vetää meloonin pintaan ensin ympyrän. Sitten hän taiteilee veitsellään kukkaan sisuksen ja terälehdet niin, että sekä meloonin vihreä ulkopinta, valkoinen sisäpinta ja punainen sisus antavat kukalle muotonsa ja värinsä. Tulos on hämmästyttävän tarkka, yksityiskohtainen ja upea.

Saattaisi auringonottajalta nousta tukka pystyyn, kun yli kipittäisi tällainen valtava otus. Jo kokonsa puolesta tämä olio on pelottava, mutta myös sen puolesta, että se liikkuu pelkästään tuulen avulla.

Kyseessä on hollantilaisen taiteilijan Theo Jansenin luomus Strandbeest eli rantahirviö, joka on rakennettu muoviputkista. Theo aloitti ensimmäiset rantahirviökokeilunsa 90-luvun alussa. Vaikka itse hirviö näyttää jokseenkin monimutkaiselta, sen toiminta perustuu yksinkertaisuuteen – tuuli puhaltaa muoviputkiin ja saa sen liikkumaan.

20 vuoden hirviökokeilujen jälkeen Theon luurankomaiset otukset kestävät yhä paremmin rantaolosuhteita. Ja hyvä niin, näiden rakentaminen ei ole mikään yhden iltapäivän homma.