Legoista rakennettu robotti ratkeisee Rubikin erittäin nopeasti. Suurin osa ihmisistä pähkäilee lelun kanssa päviviä ennen kuin saa sen ratkaistua ensimmäisen kerran.

Tässä on esiteltynä seitsemän hauskaa pientä niksiä, joilla saa valokuvaukseen vähän ekstrajännää. Ensin voit katsella vinkit kuvina ja lopusta löytyy vielä video, jossa esitellään samat kikat.

1. Munakellon avulla liikkuva ”timelapse”-kuvaus

Kiinnitä kamera munakelloon ja pyöräytä molemmat käyntiin.

Munakellon pyöriessä kamera ottaa ajastettua liikkuvaa kuvaa.

2. Taide-filtteri

Väritä tussilla muovia, tee keskelle reikä ja kiinnitä muovi kameran linssiin.

Ja avot!

3. Vaseliinia linssiin

Laita irroitettava linssi kameraan ja piirrä siihen vaseliinilla viivoja.

Tausta sumentuu kauniisti.

4. Salamavalon hajotin

Tee muovipurkkiin reikä…

… vuoraa sisusta läpikuultavalla paperilla…

… ja purkin kansipuoli foliolla. Kiinnitä sitten purkki salamavaloon.

Vasen kuva on otettu tavallisella salamalla, ja oikea purkin kanssa. Oikea kuva on tarkempi.

5. Hitsauslasi filtterinä

Kiinnitä hitsauslasi kuminauhoilla linssiin.

Pitkä valotusaika filtterin avulla sumentaa liikkuvat aallot.

6. Narukikka tasoittamaan käden tärinää

Kiinnitä naru kameraan…

… aseta narun päät jalkojen alle…

… ja vedä kameraa ylös niin, että naru kiristyy.

Kuvasta tulee todella tarkka.

7. Kolmio-kikka

Leikkaa pyöreään mustaan paperiin kolmio…

… ja teippaa se kiinni linssiin.

Taustan valot muuttuvat kolmion muotoiseksi.

Tässä vielä videolla samat niksit:

Tuuli pöllyttää hiuksia, murhe painaa mieltä raskaammin kuin mikään koskaan ja edessä velloo meri, joka hakkaa voimalla alla olevaan kivikkoon. Yhtäkkiä takaa kuuluu vanhan miehen lempeä ääni, joka kysyy, että mitä kuuluu ja haluaisitko tulla hörppäämään kupposen teetä.

Se ääni kuuluu 88-vuotiaalle Don Richielle, miehelle, joka heti herättyään nousee tarkistamaan, harhaileeko kielekkeen lähellä joku yksinäinen sielu. Don on asunut jyrkänteen vieressä jo yli 50 vuotta ja on tuona aikana pelastanut ainakin 160 ihmisen hengen. Kieleke sijaitsee Australiassa Sydneyssä ja sillä on ollut surullinen historia jo 1800-luvulta lähtien. Vaikka reunan viereen on rakennettu aita, tapahtuu itsemurhia lähes viikoittain.

Mutta kiitos tämän miehen, moni yksinäinen ihminen on valinnut kuoleman sijasta elämän sen takia, että joku on hymyillyt, jutellut ja pyytänyt teelle – välittänyt.

mieskallio

Lähde: CBS News

Valokuvaaja Jenny Lewis tuli tunnetuksi julkkiskuvaajana, jonka albumista löytyy otoksia niin Keira Knightleysta kuin Jamie Oliveristakin. Tämä kuvasarja on siksi hieman erilainen. Siinä onnelliset tuoreet äidit poseeraavat vastasyntyneet, vain vuorokauden ikäiset lapset sylissään.

Tässä siis 14 herkkää ja kaunista kuvaa tuosta ihmeellisestä hetkestä, jolloin näiden naisten elämä on juuri mullistunut.

Lähde: Jenny Lewis / Instagram / One Day Young -kirja

Veljekset Dariel, 13 ja Emil, 16 astelivat lavalle itsevarmoina. Heillä molemmilla oli kädessään sellot, joita soittamalla aikoivat voittaa tuomarit ja yleisön puolelleen.

Kukaan ei osannut etukäteen aavistaa, miten hyvin pojat tätä kyseistä soitinta osaavatkaan soittaa. Veljesten oma isoisä opetti poikia soittamaan ja on heidän opettajansa vielä tänäkin päivänä.