Original Icons -sarjassa tutustutaan urbaaniin kulttuuriin yhdessä Cityn, VivaksenSpinFM:n ja adidas Originalsin kanssa. Lue Cityn artikkeli suomalaisen breakdancen synnystä ja kuuntele Spinin suora lähetys aiheeseen liittyen perjantaina kello 16.30.

Esittelyssä ehkä maailman nuorin DJ eli Disc Jockey eli tiskijukka. Kaverilla on homma hanskassa kaikin puolin – kuulokkeet päässä, vaippa tiukasti paikallaan ja rytmi veressä.

Treenipaikkana toimii pojan koti, ja laitteet on lainattu isältä. Vaippa se vaan tutisee ja tutti heiluu, kun pieni poika pistää vinyylin heilumaan. Musiikki raikaa pojan kuulokkeista, eikä hänen taidonnäytteensä ikävä kyllä kuulu yleisölle asti. Selkeästi musiikki on jotain erittäin hyvää, sillä pojan koko keho hytkyy onnellisena sen tahdissa. Isän jalanjäljissä kohti huippua!

Jälleen kerran jotain hellyyttävän suloista ryömii videolla, nimittäin pandanpoikasia. Ne on laitettu leikkikehään riekkumaan, mutta yksi haluaa tehdä jotain muuta. Se yrittää kerta toisensa jälkeen kiivetä kehän reunan yli, ja se onkin erittäin lähellä onnistumista. Sen onneksi tai ikäväksi tarkkasilmäinen hoitaja työntää karvaturrin aina takaisin kavereidensa joukkoon.

Nämä pikkuiset asustavat pandojen suojeluun ja kasvatukseen keskittyvän Chengdu Panda Base -organisaation tiloissa Kiinassa. Tämä organisaatio on ollut toiminnassa jo yli 25 vuotta, ja siellä onkin maailman suurin kasvatettu pandapopulaatio. Video liukumäkeä laskevista pandanpoikasista löytyy täältä.

Pyörätuoli patentoitiin Yhdysvalloissa yli 100 vuotta sitten, minkä seurauksena se levisi nopeasti laajempaan käyttöön. Pyörätuoli auttaa toki liikkumaan, mutta osittain myös hankaloittaa sitä. Ihminen, joka tarvitsee pyörätuolia, joutuu nostamaan itsensä tuoliin käsivoimin. Lisäksi tuolin suuri koko saattaa rajoittaa kulkemista useissakin paikoissa.

Tämä akulla toimiva keksintö on juuri tullut markkinoille Yhdysvalloissa. Se avaa aivan erilaisen mahdollisuuksien maailman niille, jotka eivät pysty kävelemään ja tarvitsevat apua. Arvioitu hinta tälle robotille, jonka avulla liikuntarajoitteinen pystyy olemaan seisoma-asennossa ja pääsee alas istumaan ilman vaikeuksia, on 15 000 US dollaria eli noin 11 000 euroa.

New Yorkista kotoisin oleva 8-vuotias poika Tyler Doohan kuoli traagisesti pelastaessaan palavassa asuntoautossa olevia sukulaisiaan. Tyler oli yökyläilemässä isoisänsä asuntoautolla loman kunniaksi. Palo alkoi silminnäkijöiden mukaan 4:45 aamulla, jolloin kaikki asuntoautossa olevat nukkuivat. Autossa oli Tylerin lisäksi 8 henkilöä.

Tyler ilmeisesti heräsi ensimmäisenä leviävään paloon ja alkoi auttaa sankarillisesti sukulaisiaan pois autosta. Palomiesten mukaan asuntoautossa ei ollut palohälytintä. Hän sai kuusi henkilöä ulos autosta turvaan, mutta menehtyi itse yrittäessään pelastaa setänsä, joka tarvitsi liikkuakseen kävelykepit menetettyään jalkansa. Myös hänen isoisänsä menehtyi palossa.

Tyler sai pelastettua 6 henkilöä: isoäitinsä, tätinsä, 4- ja 6-vuotiaat serkkunsa sekä kaksi muuta henkilöä, jotka eivät olleet Tylerille sukua.

Uutinen levisi nopeasti koko Penfieldin tietoon ja järkytti monia kuulijoita. Koulu piti maanantaina muistopuheen neljäsluokkalaiselle sankarille, sekä perheelle on sadellut runsaasti osanottoja.

“Hän antoi oman henkensä pelastaakseen kuusi muuta. Hän on todellinen sankari.”

Lähde

Kahdeksanvuotias poika Akshat Singh veti aikamoisen shown Intian Talent-kilpailussa. Video julkaistiin Youtubessa muutama päivä sitten, ja se on lähtenyt leviämään kuin voikukka niityllä. Syy tähän on ehkä se, että tämän pienen pojan muuvsit on suhteellisen ronskit.

Poika rullaa lavalle pienen miniskootterin kyydissä ison miehen elkein. Ja siitä esitys vasta alkaa. Lavalla nähdään spagaattia ja volttia. Ja melkoista lanteiden keinumista.